Ako zabezpečiť, aby prádlo voňalo dlhšie?
Baby poraďte. V čom periete prádlo? Akonáhle ho uložím do skrine, už nevoni. A keď tam je dlhšie, tak mám pocit že skôr smrdí. Vadí mi to hlavne pri posteľnom prádle, že nevoni. Ďakujem
To bude skriňou, bytom.. nie praním. Ja posteľné aj keď po par tyzdnoch az mesiacoch vyberiem zo skrine tak vonia a neperiem nejako špeciálne.. ten skrinovy pach majú až veci co sa zo skrine nehli par rokov
@blondinka95 čiže s tým nespravím nič
Mame vstavanú skriňu, mam v nej dove mydielka v krabičke postrkane hocikde medzi vecami, plus také voňavé vankúšiky coccolino modré, ružové. Vstavane skrine nie sú úplne utesnene, čiže sa vetraju. Periem v ariel, persil, lanza, miešam zrnkový, aj gel do pracky. Návliečky vianočné periem v januári a začiatkom decembra ich opäť vytiahnem a stále nádherne voňajú.
Práčku nikdy neprepchavam, neperiem na krátkych programoch, periem na minimálne 40 stupňoch.
Možno, ak dávaš prádlo do skrine a nie je na 100./. suché, vtedy zvykne zatuchnut...
skus napisat, ako peries ty, mozno budeme vediet lepsie poradit.
za mna zatial aspon vseobecne: nepouzivam gel, ale prasok, periem min na 40, postelne na 60, uteraky a utierky na 90 (alebo 95? teraz neviem🙂), nepouzivam avivaz, pouzivam dezinfekciu. neprepchavam pracku, triedim podla farby, vzdy vyvesim hned, pracku vzdy po prani vetram (vytiahnem ten suflicek, necham vysusit, utriem zvnutra a utriem tesnenie), nechavam ju otvorenu, pravidelne ju cistim (filter, hadica, tesnenie...).
Hlavne, aby bolo čisté. Neviem prečo pomaly každý chce, len aby vonalo.. .ved je to škodlive.... Chemia
Ja obcas ked kupim nejake veci a rozbalim ich, tak fiv mi neodpali nos. Nechapem v com to peru a este aj detske. Uplne zbyyocne. Staci ze je suche a ciste
ja mam rada tu chémiu a ano používam aj parfemy do prania aj avivaz na striedacku, neznasam tu vonu pradla uschnuteho vzduchom, lebo mne toto zial smrdí. Ako ho mas ulozene? my mame samostatnú miestnost šatník a tam mam v boxoch hore ulozene postele, ktore dycha a teraz sme odlozili zimne a ak ho vytiahnem na dalsiu zimu, tak bude stale voňavé.
Sa cudujem ze vam nevadi spat v postelnom pradle ktore je navonane. Mne by to hrozne vadilo ak by mi ta vona udierala do nosa pri kazdom nadychu.
Moje pradlo ani nevonia a ani nesmrdi.
No....ja teda neviem,co za sajrajt to moze byt,aby pradlo vonalo este po pol roku v skrini...
Vyberem zo skrine,nevonia..
Ale ani nijak nepachne..je neutralne,ciste
Ja pouzivam iba ekologicke pracie prostriedky a ziadnu avivaz-miesto nej ocot riedeny s vodou/1:1/,aby sa odstranili pachy a dezinfikovalo sa pradlo
Obliecky na 60,a k nim davam eko avivaz,koli voni.ano.
Ale ona vyprcha..vonia mozno par dni po vyprati.
To nie je taka umela ostra vona,kt.ta zabije este pomaly po roku...
A v zime dam do susicky na taky stredny stupen,kde vytiahne z toho velku vodu a potom vyvesim,
V lete jedine von,na slnko....
Ja vyslovene neznasam,aby pradlo "smrdelo" avivazou
Je to neprirodzene.taky lenir pachne este po 3-4 vypraniach bez avivaze-dostsli sme veci v tom prane,nevedela som sa toho zbavit...
Ale hlavne-si zober,ze teda citit avivaz..das si daky deodorant,das si parfem...okrem toho mas mydlo/sprchac,kt.urcite silno vonia.....a potom ,ze ludia pachnu ako z trhu...vsak sa to vsetko bije...
Ja neviem,co to za moda...aby vsetko vkuse vonalo...
Nie sme uz nauceni na prirodzene vone,neutralne prostredie..
.vsade mame vonavky,difuzery,sviecky...po bytoch ,a neuvedomujeme si,ake skodlive je to...
No, ako tu niekto ppvedal, ze susit na slniecku, no neviem...jedine v lete, ked to rychlo vyschne. Mne z jari, v zime a na jesen pradlo zvonku smrdi, taky divny puch. A je jedno, ci to bolo v byte (tam este aj pachy z kuchyn, cigaety), v dome zase okolo vsade susedia a kuria drevom a ktovie co tam este pchaju do pece, niekedy taky smrad, ze mam dost. A ked aj nie je citelny smrad vonku (my este mame dom pri hlavnej ceste), tak to pradlo nevonia. A ked ho vysusim v susicke, je vonave, ale tak jemne, vonia po pracom geli.
Prasok pouzivat , nie gel, vyssia teplota a ak nemas susicku, tak cim menej avivaze, tak tym lepsie, ta po case robi ten puch, mozes pouzit aj trocha octu pri prani a dokonale vysusit.
Odkedy nepouzivam avivaz, pradlo mi vonia lepsie.Tou avivazou to akokeby zatuchlo po case.A prasky,gely pouzivam rozne.Persil,Buppi,lidl.
No možno ma tu zhejtuju niektoré ale ja som si objednala olej na pranie ( voňavý domov ) mame chatu kde som vzala opratu posteľnú bielizeň a teda v skrini voňajú aj po pol roku . Teraz po zime tam pôjdeme zas tak som veľmi zvedavá
Vzhľadom na sušičku nepoužívam aviváž - len na veci, ktoré nedávam do sušičky (šaty, pančuchy a pod., tam používam, keďže potom mi to všetko elektrizuje bez aviváže). Používam oleje na pranie z Voňavý domov, prádlo vonia. Na posteľné prádlo však nepoužívam ani aviváž, ani oleje, pretože to máme ľanové a ľan vonia sám o sebe takou svojou typickou ľanovou vôňou 🙂
Vonku nesušíme nič, syn je alergik, takže to by bolo všetko plné peľov.
No neviem ja vyberiem po troch mesiacoch postelne vonia stale. Pouzivam modre cocolino a modry kuchelwaich
No možno ma tu zhejtuju niektoré ale ja som si objednala olej na pranie ( voňavý domov ) mame chatu kde som vzala opratu posteľnú bielizeň a teda v skrini voňajú aj po pol roku . Teraz po zime tam pôjdeme zas tak som veľmi zvedavá
@mariska1989 môžem sa opýtať aký používate?
@mariska1989 môžem sa opýtať aký používate?
@lenkaviki48 no mala som aj od Zuzany Pla....j
Ale keď si pozriete voňavý domov je tam veľa navyber . Od nich som mala levandulu

z tohto dôvodu točím stále jedno.. najkrajšie vonia po sušení na slnku..do skrine ho nedávam - pre ten istý problém ako ty.