Ako zvládať nekonečné množstvo prádla?
Mam 2 male deti. Pere sa u n nas kazdy 2.den je to vecny kolotoc u nas v kupelni je stale vylozene pradlo zo susicky na jednej kope. Ked ju uz konecne spracem za 2 dni je tam zas potom zas a proste stale dokola nie a nie sa zbavit tej kopy 😄 Rano sa v nej len prehrabavam hladam ponozky, gatky, teplaky...😄uz som rozmyslala kupit 3 kose- jednej malej, druhej malej, a jeden nas s muzom. Ake zlepsovaky mate vy?
Ked vylozim zo susicky, tak sa snazim hned poskladat, hlavne koli tomu, aby sa nepokrcilo privelmi. Ked nestiham hned, tak urcite vecer, ked uz dieta spi poskladam ja alebo muz.
Nikde sa u nás nic také nevala. Mám 2 vacsie deti (=vascie kusy prádla) a periem cca 3 pračky tyzdenne. Netrvám na tom, aby šlo všetko každý den do pračky. Setrim oblečenie aj životne prostredie.
So susiaku vždy všetko pozbieram a dám do skrine, pripadne si odložia deti.
No jedine proste zapnut vrtulu a hned to upratovat. Moji dvaja divosi uz su nauceni, ze skladam pradlo na posteli a oni sa tam zatial pri mne jasia ale davaju pozor, aby mi nerozhadzali poskladane veci. Uz to mame tak zauzivane.
A periem kazdy den, nech to nie su kopy. Ale jasne ze sa stane, ze niekedy sa nestiha (alebo sa mi nechce) a cakaju ma aj 3-4 kose pradla na poskladanie.
Tak u nás mám koše kde mám roztriedené špinavé pradlo - ja s mužom / deti / uteráky (mám všetky len biele) / handry…periem každý deň (alebo 2 dni neperiem a jeden deň periem aj 3 práčky 🥲) a vždy skladám rovno do skrine zo susičky inak sa to nedá a keď už nestiham priebežne cez deň tak ja si vždy prádlo vysypem na posteľ a postupne sa to tam nabaľuje a večer kým to nespracem nemôžem si ľahnúť 😂
Najviac sa mi osvedcilo prádlo poskladať hned ako sa vysuší. Keď sa s tým čaká tak sa to kopí. Keď mám taky prací den tak vyperiem kľudne 4-5 práčok. A naraz je to skladanie aj na 45 minút je sa v tom hrabem, hľadám, fnukam jak je toho veľa. Ale keď to robím hned po usušení, tak to trvá 5 minutiek. Povedzme si, tých 5 minút si nájde každý tak či tak sa to musi urobiť a hned zo susicky vytiahnute sa skladá najlepšie.
Ale hej je to nekonečný kolotoč. Dno koša na prádlo som nevidela už pekne dávno
Ale hlavne je sa zmierit s tym, ze bielizen je NEKONECNA praca. Potom to cloveka tak neserie, ked je stale co prat
Tak u nás mám koše kde mám roztriedené špinavé pradlo - ja s mužom / deti / uteráky (mám všetky len biele) / handry…periem každý deň (alebo 2 dni neperiem a jeden deň periem aj 3 práčky 🥲) a vždy skladám rovno do skrine zo susičky inak sa to nedá a keď už nestiham priebežne cez deň tak ja si vždy prádlo vysypem na posteľ a postupne sa to tam nabaľuje a večer kým to nespracem nemôžem si ľahnúť 😂
@anonym_f5fe18 Ježiš toto presne aj ja robím😂 a strašne sa mi to vypomstilo keď sme prišli raz z grilovačky o tretej ráno 😅 zásady išli bokom a pradlo spalo na zemi 😂
Jednoducho to riesim. Suche pradlo hned skladam a odkladam do skrin. Spinave je v kosi na spinave pradlo, ciste je v skriniach. Ziadnymi kopami sa prehrabavat nikto nemusi
Napriklad neprat tak casto. Mozno to nie je tvoj pripad, ale ja ked tu citam, ze niekto perie uteraky po jednom pouziti a periny po dvoch dnoch a oblecenie po jednom noseni, aj ked nie je spinave ani spotene, tak sa ani necudujem, ze ma haldy pradla denne.
ako bolo uz parkrat vyssie napisane - vsetko hned odkladam.
a periem aj castejsie, ako raz za dva dni - dvaja dospeli. radsej menej, ako potom dve pracky naraz
hlavne netreba denne ciste keginky teplaky.... ked trenovali deti muz prala som denne, susicka a zo susicky rovno do skrin a deckam pred dvere izieb-sami si to spratali.
10minut denne.
@anonym_autor mam jeden kos pre deti a jeden pre nas.Pocas tyzdna sa oba naplnia.Detom kos periem v sobotu.V nedelu vecer poskladam(nezehlim,vesiam vsetko na ramienka a tak na susiak)A nam operiem v nedelu vecer,vyvesiam a pondelok vecer skladam.Deti chodia kazdy den v inom,natom si dam zalezat.Pracka ma ten najvatsi bubon(objemovo teraz neviem ale proste to maximum co sa vyraba🤣)Muz si perie pracovne veci osobitne,to ja sa uz nestaram,jak si operie a vyvesi,tak ma🥴...kopy sa mi nezhromazduju,tento ritual funguje
@nyusika fakt sa za deň u vás nazbierajú 2-4 kilá vecí na pranie?
@biba_18 nie, vacsinou periem menej, ako plnu pracku. a nepisem, ze VZDY periem kazdy den
ja aj priatel cviceme, mame dvoch psov - osusky, deky, je polovnik - po vikende ide minimalne len jedna pracka na tie veci, raz tyzdenne postelna bielizen
naozaj je potrebne az takto obhajovat svoje komentare ?
@vseti dakujem, viem ze sa to ma poskladat hned zo susicky tak sa to proste MA robit 😄 ja hladam zlepsovaky, ale nic ine ako tie 3 kose cisteho pradla ma nenapada.
Ja teda periem, vždy piatok večer a v sobotu po celom týždni. Sme 3, susicku nemam takže pradlo z vešáka v nedelu zvešiam a uložím. Ale ty zrejme nehladáš riešenie ako to zmeniť, ale aký dalsi koš kupiť. neviem si naozaj predstaviť hrabať sa v kope prádla resp. mať tam tie kopy prádla nonstop ako píšeš... aj špinavého aj opraného.
Neper tolko. Fliacik od jedla na tricku? Periem rucne. Ked viem, ze sa zas zababre, neperiem vobec. Utierku namiesto podbradnika. Od blata vysuchat kefou. Ak sa zablatia kazdy den, nechaj take. Spotene veci staci kratky program. Neboj sa, male deti nemusia po dome chodit uplne bez flaku. Naco si to robis? Zlav z narokov, takto sa neda zit, ved sa ustves. S malymi detmi je prace dost aj bez prania.
@vseti dakujem, viem ze sa to ma poskladat hned zo susicky tak sa to proste MA robit 😄 ja hladam zlepsovaky, ale nic ine ako tie 3 kose cisteho pradla ma nenapada.
@anonym_autor keď nám pomaly dochádza spodné prádlo, tak viem, že je čas poskladať všetko, čo sa nakopilo. Takže mi to zaberie cca hodinu času - žehlenie, skladanie. Zapojím deti, potriedia ponožky 🙂 ale zvyčajne aj názorovo periem, v jeden deň. Doobeda periem, poobede skladám (robím HO, takže to robím cez pracovný týždeň a víkend mám voľný).
@anonym_autor 3 kose cisteho pradla ti nic nevyriesia. Udrziavat poriadok je rychlejsie a jednoduchsie ako likvidovat bordel. To plati aj pri pradle aj pri vsetkom. Kazda vec ma mat svoje miesto, na ktore sa vrati hned po pouziti. Teda pradlo ma miesto v skrini a ma sa tam vratit hned ako je ciste. Jednu varku pradla poskladas a odlozis za 10 minut, Usetris kazdodenne 15 minutove prehrabavanie sa v kope cisteho pradla. Na toto ziadna finta okrem toho, ze to budes hned odkladat neexistuje.
@anonym_autor 3 kose cisteho pradla ti nic nevyriesia. Udrziavat poriadok je rychlejsie a jednoduchsie ako likvidovat bordel. To plati aj pri pradle aj pri vsetkom. Kazda vec ma mat svoje miesto, na ktore sa vrati hned po pouziti. Teda pradlo ma miesto v skrini a ma sa tam vratit hned ako je ciste. Jednu varku pradla poskladas a odlozis za 10 minut, Usetris kazdodenne 15 minutove prehrabavanie sa v kope cisteho pradla. Na toto ziadna finta okrem toho, ze to budes hned odkladat neexistuje.
@viestta trochu som dufala, ze ano 😄
pises ze mas 2 male deti... ake male?
Ja mam uz vacsich a nemalo uspech ze som vsetko ukladala a dala im na schody nech si vezmu do skrine, tak teraz robim to, ze akonahle sa ususia (radsej susim vonku alebo na susiaku ako v susicke) tak urobim 3 kopky - jedna dcerina, druha synova a tretia moja s muzom. Moje a muzove ulozim, deti zavolam a ulozia si sami (mam totiz pocit ze kym som to za nich urobila, necenili si to). Urcite by som nesla do 3 kosov na ciste pradlo.... to urcite nie, ved na to je skrina, nie?
tiez sa pridavam k tym, co radia hned spratat a to plati pri vsetkom = cim menej bordelu sa nazbiera, tym sa lepsie poriadok udrzuje aj ked to chce davku discipliny :D proste hned skladam (ja aj zehlim) a odkladam. HNED. Teple pradlo dokonca ide raz dva :DD Ak nestiham vylozit do skrine nevadi (mam velky dom cize obiehanie mi trochu trva a ja som schopna ozehlit aj ked prave mam 10minut do odchodu z domu:D), mam velky kos na ciste pradlo = poskladane / ozehlene si to tam dam a upracem rano/vecr ako stiham alebo to vylozi uz aj dcera. Kos mam iba na spinave pradlo vedla pracky = periem hned ako sa nazbiera plna pracka zo svetleho/tmaveho ci je rano, ci je vecer.A jeden na ciste.
@viestta trochu som dufala, ze ano 😄
@anonym_autor oäproste to chce zmenit system. Ja preriem takmer kazdy den jednu varku. Raz tmave, raz svetle, raz onake, raz hentake, podla toho ako sa to nazbiera. Vyschne, poskladam, odlozim. Uz dlho nemam kopy vyprateho a kos na oprate pradlo som zrusila.
Prádlo zo sušičky má ísť rovno do skrine.
Prečo ho nechávaš v kúpeľni?
Ja mám tri deti,periem takmer každý deň,ale prádlo hned poskladám,čo treba pozehlim a keď nezehlim v skrini mám umelohmotný ,, košík " do ktorého ukladám prádlo na žehlenie,a keď sa nakopí tak naraz pozehlim.
Žehlím vždy len jeden krát v týždni všetko naraz.
Periem takmer kazdy den. Dnes napr. 2x. Skladam hned po vysuseni. Drblo by ma, keby sa mi tam niekde vala kopa neposkladana. Mna strasne serie aj ked je kos na pradlo plny, nie to este keby sa mi malo niekde valat ciste pradlo.
@anonym_autor Mám 4 malé deti. Viac slov netreba :D

hneď suché prádlo triediť… žiadne koše, vytriediť, poskladať a do skrine…
a dospelácke veci perieš každý druhý deň??