Ako zvládať nekonečné množstvo prádla?
Mam 2 male deti. Pere sa u n nas kazdy 2.den je to vecny kolotoc u nas v kupelni je stale vylozene pradlo zo susicky na jednej kope. Ked ju uz konecne spracem za 2 dni je tam zas potom zas a proste stale dokola nie a nie sa zbavit tej kopy 😄 Rano sa v nej len prehrabavam hladam ponozky, gatky, teplaky...😄uz som rozmyslala kupit 3 kose- jednej malej, druhej malej, a jeden nas s muzom. Ake zlepsovaky mate vy?
Inak,,ked sa tak zamyslam....
Ked som bola mala, byvali sme.v.bytovke, dole v pivnici boli 2.velke kade na.pranie, zmykacka a ,, mangel,, na zehlenie. Mali sme rozpis,,kto ide kedy prat, to bolo komplikovane pranie veru.jooooj 🙂))
Neskor mechanicku pracku , tusim Romo sa volala....80- te roky.
Ja si skladám prádlo napr popri tom ako malý píše úlohy alebo pri tom robíme logopédiu. Je to pár minút a zvyšok žehlim tak 1x za týždeň ale iba tričká ak je toho viac. Našťastie máme dosť oblečenia tak periem 1-2x za týždeň cez víkend. V zime zapnem aj sušičku občas ale iba ak je toho veľa
Nikde sa u nás nic také nevala. Mám 2 vacsie deti (=vascie kusy prádla) a periem cca 3 pračky tyzdenne. Netrvám na tom, aby šlo všetko každý den do pračky. Setrim oblečenie aj životne prostredie.
So susiaku vždy všetko pozbieram a dám do skrine, pripadne si odložia deti.
@barka1 šetríš oblečenie aj životné prosttedie a zároveň perieš 3 práčky denne - to mi dáko nevychádza 😄 Ináč neviem pri 4 ľudoch(píšeš že máš 2 deti) čo môžeš prať každý deň za 3 práčky 🤔
@barka1 šetríš oblečenie aj životné prosttedie a zároveň perieš 3 práčky denne - to mi dáko nevychádza 😄 Ináč neviem pri 4 ľudoch(píšeš že máš 2 deti) čo môžeš prať každý deň za 3 práčky 🤔
@janka1011 u nás v bytovke niekto perie že non stop ráno počuť práčku, cez deň aj večer o 22. Tiež si s mužom hovoríme kto môže toľko prať. Nechápem. A to tam ani nie sú malé deti
@anonym_autor nechapem ,,jedno vysusim,odlozim a moze sa obliect zas ,,periem aj detske aj nase spolu ,,naco delit?,,jedine delim biele/svetle a tmave a postelne ,,
Máš hrozný systém 😅 nikdy sa takto prádla nezbavis. Aby si mala koše na pranie plne, koše na skladanie plne. Ešte na čisté prádlo chces dokúpiť ďalšie koše 🙈
Napriklad neprat tak casto. Mozno to nie je tvoj pripad, ale ja ked tu citam, ze niekto perie uteraky po jednom pouziti a periny po dvoch dnoch a oblecenie po jednom noseni, aj ked nie je spinave ani spotene, tak sa ani necudujem, ze ma haldy pradla denne.
@akvi no nad tymto aj mne uz viackrat rozum postaval...ze uterak po jednom pouziti a podobne
Konecne normalne rozmyslajuca osoba
Tiez sa nie kazdy den spotim,podla potreby periem.aj tricko,ak som sa vobec nepotila v praci,dam si ho aj na druhy den.
A nemyslim,ze by som smrdela,ani nechodim spinava
Dcera je v puberte,ona napr.tricko dalsi den si neda,lebo sa dost potí.-proste ako vravim,podla potreby.
My sme napriklad piati (3 mensie deti) a neperiem kazdy druhy den. Davam prat v piatok vecer. Realne riesim pracku v sobotu. Operiem vacsinou 2, max. 3 pracky. V sobotu vecer alebo v nedelu vsetko oprate poskladam. Takto mam aspon takmer pat dni pokoj od pracky a susicky.
@anonym_autor no ja neviem ženy, sme 2+2 a týždenne operiem 5-6 práčok mimo posteľneho pradlo a uterákov. Jasne že deti majú každý deň čisté veci veď sa v tom valaju v škole v škôlke. Na dvor obliekam staré veci lebo to potom neviem vyprať.
@anonym_autor no ja neviem ženy, sme 2+2 a týždenne operiem 5-6 práčok mimo posteľneho pradlo a uterákov. Jasne že deti majú každý deň čisté veci veď sa v tom valaju v škole v škôlke. Na dvor obliekam staré veci lebo to potom neviem vyprať.
@anonym_74b8e8 A periem skoro denne s odloženym štartom, pridem z prace, prehodím do susicky a večer poskladať a rovno odložím. Nepríde mi to až take hrozné ako prať naraz v jeden deň.
Joj, najviac neznasam, ked nestiham a skladujem kopy poskladanehi oradla na susiaku (system je ze vyvesam na balkone, dam dosusit vnutri a potom skladam). Len ked nestiham, tak poskladane nechavam na susiaku, ktory som dala dovnutra a to je robota za trest, potom to prekladam dokola. Najlepsie je hned to dat do skrine a pomaly to ucime aj syna , ze si Bude odkladat Sam.
My sme traja a dcéra ma rok. Prádla mam stále veľa a tiež perem každý druhý deň lebo kým prádlo uschne na sušiaku. Vyschne hneď skladam do skríň ;) prádla sa nezbavíme.. dieťa sa učí jesť, manžel pracuje a ja som od jedla, chrumiek a spotena 🤣
Keď ho poskladáš okamžite, nemusíš ho žehliť. Keď ho nahádžeš do košov, dokrčí sa.

Napriklad neprat tak casto. Mozno to nie je tvoj pripad, ale ja ked tu citam, ze niekto perie uteraky po jednom pouziti a periny po dvoch dnoch a oblecenie po jednom noseni, aj ked nie je spinave ani spotene, tak sa ani necudujem, ze ma haldy pradla denne.
@akvi presne. a to nespominame zivotne prostredie, aky to ma vplyv.