icon

Ako zvládať nekonečné množstvo prádla?

24. sep 2025

Mam 2 male deti. Pere sa u n nas kazdy 2.den je to vecny kolotoc u nas v kupelni je stale vylozene pradlo zo susicky na jednej kope. Ked ju uz konecne spracem za 2 dni je tam zas potom zas a proste stale dokola nie a nie sa zbavit tej kopy 😄 Rano sa v nej len prehrabavam hladam ponozky, gatky, teplaky...😄uz som rozmyslala kupit 3 kose- jednej malej, druhej malej, a jeden nas s muzom. Ake zlepsovaky mate vy?

Strana
z5
anonym_f3125c
27. sep 2025
@akvi

Napriklad neprat tak casto. Mozno to nie je tvoj pripad, ale ja ked tu citam, ze niekto perie uteraky po jednom pouziti a periny po dvoch dnoch a oblecenie po jednom noseni, aj ked nie je spinave ani spotene, tak sa ani necudujem, ze ma haldy pradla denne.

@akvi presne. a to nespominame zivotne prostredie, aky to ma vplyv.

snowflakenel
27. sep 2025

Inak,,ked sa tak zamyslam....
Ked som bola mala, byvali sme.v.bytovke, dole v pivnici boli 2.velke kade na.pranie, zmykacka a ,, mangel,, na zehlenie. Mali sme rozpis,,kto ide kedy prat, to bolo komplikovane pranie veru.jooooj 🙂))
Neskor mechanicku pracku , tusim Romo sa volala....80- te roky.

blackcat8885
27. sep 2025

Ja si skladám prádlo napr popri tom ako malý píše úlohy alebo pri tom robíme logopédiu. Je to pár minút a zvyšok žehlim tak 1x za týždeň ale iba tričká ak je toho viac. Našťastie máme dosť oblečenia tak periem 1-2x za týždeň cez víkend. V zime zapnem aj sušičku občas ale iba ak je toho veľa

janka1011
27. sep 2025
@barka1

Nikde sa u nás nic také nevala. Mám 2 vacsie deti (=vascie kusy prádla) a periem cca 3 pračky tyzdenne. Netrvám na tom, aby šlo všetko každý den do pračky. Setrim oblečenie aj životne prostredie.
So susiaku vždy všetko pozbieram a dám do skrine, pripadne si odložia deti.

@barka1 šetríš oblečenie aj životné prosttedie a zároveň perieš 3 práčky denne - to mi dáko nevychádza 😄 Ináč neviem pri 4 ľudoch(píšeš že máš 2 deti) čo môžeš prať každý deň za 3 práčky 🤔

blackcat8885
27. sep 2025
@janka1011

@barka1 šetríš oblečenie aj životné prosttedie a zároveň perieš 3 práčky denne - to mi dáko nevychádza 😄 Ináč neviem pri 4 ľudoch(píšeš že máš 2 deti) čo môžeš prať každý deň za 3 práčky 🤔

@janka1011 u nás v bytovke niekto perie že non stop ráno počuť práčku, cez deň aj večer o 22. Tiež si s mužom hovoríme kto môže toľko prať. Nechápem. A to tam ani nie sú malé deti

gerrwie_girl
27. sep 2025
@janka1011

@janka1011 3 pracky tyzdenne písala 🙂

luba28
27. sep 2025

@anonym_autor nechapem ,,jedno vysusim,odlozim a moze sa obliect zas ,,periem aj detske aj nase spolu ,,naco delit?,,jedine delim biele/svetle a tmave a postelne ,,

anonym_0d1266
27. sep 2025

Máš hrozný systém 😅 nikdy sa takto prádla nezbavis. Aby si mala koše na pranie plne, koše na skladanie plne. Ešte na čisté prádlo chces dokúpiť ďalšie koše 🙈

barka1
27. sep 2025
@janka1011

@janka1011 pisala som tyzdenne. A sme traja. Bez muža.

zuzu11166
27. sep 2025
@akvi

Napriklad neprat tak casto. Mozno to nie je tvoj pripad, ale ja ked tu citam, ze niekto perie uteraky po jednom pouziti a periny po dvoch dnoch a oblecenie po jednom noseni, aj ked nie je spinave ani spotene, tak sa ani necudujem, ze ma haldy pradla denne.

@akvi no nad tymto aj mne uz viackrat rozum postaval...ze uterak po jednom pouziti a podobne
Konecne normalne rozmyslajuca osoba
Tiez sa nie kazdy den spotim,podla potreby periem.aj tricko,ak som sa vobec nepotila v praci,dam si ho aj na druhy den.
A nemyslim,ze by som smrdela,ani nechodim spinava
Dcera je v puberte,ona napr.tricko dalsi den si neda,lebo sa dost potí.-proste ako vravim,podla potreby.

ada12345
Autor odpoveď zmazal
anonym_26f941
27. sep 2025

My sme napriklad piati (3 mensie deti) a neperiem kazdy druhy den. Davam prat v piatok vecer. Realne riesim pracku v sobotu. Operiem vacsinou 2, max. 3 pracky. V sobotu vecer alebo v nedelu vsetko oprate poskladam. Takto mam aspon takmer pat dni pokoj od pracky a susicky.

anonym_74b8e8
27. sep 2025

@anonym_autor no ja neviem ženy, sme 2+2 a týždenne operiem 5-6 práčok mimo posteľneho pradlo a uterákov. Jasne že deti majú každý deň čisté veci veď sa v tom valaju v škole v škôlke. Na dvor obliekam staré veci lebo to potom neviem vyprať.

anonym_74b8e8
27. sep 2025
@anonym_74b8e8

@anonym_autor no ja neviem ženy, sme 2+2 a týždenne operiem 5-6 práčok mimo posteľneho pradlo a uterákov. Jasne že deti majú každý deň čisté veci veď sa v tom valaju v škole v škôlke. Na dvor obliekam staré veci lebo to potom neviem vyprať.

@anonym_74b8e8 A periem skoro denne s odloženym štartom, pridem z prace, prehodím do susicky a večer poskladať a rovno odložím. Nepríde mi to až take hrozné ako prať naraz v jeden deň.

zuzuliatko18
28. sep 2025

Joj, najviac neznasam, ked nestiham a skladujem kopy poskladanehi oradla na susiaku (system je ze vyvesam na balkone, dam dosusit vnutri a potom skladam). Len ked nestiham, tak poskladane nechavam na susiaku, ktory som dala dovnutra a to je robota za trest, potom to prekladam dokola. Najlepsie je hned to dat do skrine a pomaly to ucime aj syna , ze si Bude odkladat Sam.

dominima
28. sep 2025

My sme traja a dcéra ma rok. Prádla mam stále veľa a tiež perem každý druhý deň lebo kým prádlo uschne na sušiaku. Vyschne hneď skladam do skríň ;) prádla sa nezbavíme.. dieťa sa učí jesť, manžel pracuje a ja som od jedla, chrumiek a spotena 🤣

valerya
29. sep 2025

Keď ho poskladáš okamžite, nemusíš ho žehliť. Keď ho nahádžeš do košov, dokrčí sa.

Strana
z5