Akým spôsobom čistíte wc?
Zachodova misa mi je jasna, kefou a nejakym tym cisticom do wc.
Ale co doska? Nastriekate nejaky cistiaci prostriedok a hubkou vydrhnete a potom pooplachujete?
Ci len nejakym dezinfekcnym prostriedkom a vyutierat dosucha?
A co potom a handrou? Vyprat, vyhodit?
Ja pouzivam take.tie vlhcene dezinfrkcne obrusky
Ja namokro, potom dezinfekčným. Savo dezinfekčné. Papierové servítky.
Dosku umyjem handrou, handru periem s ostatnymi upratovacimi handrami, Raz za cas zhodim sedadlo, supnem ho do vane, nastriekam nejake cistidlo na kupelne, oplachnem, namontujem spat. Kedze nikto nemame ani dizenteriu ani choleru, tak bezne cistenie bohate staci. Ked mame crevnu virozu tak kazdy za sebou pouzije dezinfekciu nielen na dosku ale aj na klucku
Ja savo alebo domestos nastriekam do misy vykefujem..potom si dam na hubku tiez to savo alebo domestos vysurujem dosku zvnutra zvonka atd..oplachnem.a do sucha papierovou itierkou vytrem..dam mydielko do zachoda.hotovo
ku tej doske - viac bakterii je na klavesnici, ci tlacitkach vo vytahu, ako na wc doske ....
a cistim tak, ze nastriekam sanytol a poutietam. aj zvrchu, aj zo spodu. aj misu. bud handrou, ktoru potom operiem (po cisteni vyplacham a potom supnem do prania), alebo ked som leniva, tak doslku utoeram toaletakom (po nastriekani) - vlhcene utietŕky eliminujem, lebo je to dalsi tazko rozlozitelny odpad.
Ja používam papierové kuchynské utierky a dezinfekčný Sanytol.
Normálne umývam záchod handrou od hore dole ( kryt, doska a potom misa z hora), bud domestosom, alebo hocijakym cisticom. Nemáme verejne záchody aby som to nejak prežívala . Handru preperiem, utriem ešte raz ak treba niečo. Potom ju dám oprat s ostatnými.
Pripadne sú vlhčené utierky, utrieť - vyhodiť.
Misa sa mi.odkliknut dá, ale teda nemám dôvod to robiť keď je cista :D krd sa mi nechce tak toaletakom a cisticom na WC:D
Pred milion rokmi som bola au pair v Anglicku a na cistenie dosky pouzivam metodu, na ktorej trvala domaca pani. Nastriekam Sanytol, zotriem wc papierom. Ak je silne znecistenie, tak cistiaci prostriedok, necham posobit, zotriem wc papierom, potom namokro vodou, sanytol a wc papier. Ziadna handra…bolo mi to divne, ale zvykla som si a teraz to praktizujem aj ja 🙈
Ja nastriekam na cele WC, dosku z kazdej strany aj tlacidlo Sanytol a utriem do sucha toaletakom,ktory hned splachnem. Potom vnutro WC Brefom,vysurujem kefou a nakoniec este hodim rozpustnu tabletu na odstranenie usadenin.
@simsalabim Ja tiez nechapem,naco handry,ked toaletak splni rovnaku cistiacu funkciu a nemusim potom este rozmyslat,ako zdezunfikujem handru.
@petronellla87aj ja
Striekam dezinfekciu a utriem papierovými vreckovkami
dosku a dotykove casti sanytolom nastriekam, utriem a potom este suchou handrou. Mam vyradene tricka ci body na handry a extra na wc a kupelku, sanytol dezinfikuje logicky aj handru, takze ju preplachnem len v rukach ci s tekutym mydlom a po case do kosa.
vlhcenymi obruskami denne, niekedy špongiou, ktorou som umývala umývadla a po WC myse ju vyhodím, raz za tyzden dam dolu sedadlo a nastriekam dezifekcnym a cistiacim pripravkom vo vani a vydrhnem spongiou a oplachnem
Pane Boze, mise, oprava 😀
jasne, ze som nemyslela Mys dobrej nadeje 🙂
Nedrhnem, ved nieje co 😃 utriem dezinfekcnym.
Handrickou a potom s ostatnymi na 95° do pracky.
Ja som na wc veľmi háklivá, takže wc gel do misy odstojí zatiaľ čo umyjem zvyšok celého wcka savom
A utieram toaleťakom
😁 vtipna diskusia..mame cisticku odpadovych vod,takze ziadne dezinfekcie/savo/domestos a podobne..pouzivam eko cistiace prostriedky,vacsinou je to na baze kyseliny citronovej,pripadne cistu kyselinu citronovu..dosku tiez tym,poumyvam hubkou,ktoru potom vyhodim (mame tri zachody,takze pouzijem jednu na vsetky tri)..toaletny mi na to nikdy nenapadlo pouzit,ale teda kvoli cisticke nemozem (nema sa tam hadzat vela papiera),jnak je to dobry napad 🙂
Nastriekam Sanytol, utriem toaletným papierom. Však to netreba neviem ako drhnut.
Ja všetko doma octom aj WC lepšie to vyčistí ako prostriedky z obchodu,,, čistom normálne od hora až dole a handru vyperiem v práčke
Každý večer nastriekam celú dosku a utriem
@iwesska co je to za tabletu prosim?
@simsalabim tiez som bola Au-pair a tak isto odvtedy pouzivam wc papier na utretie dosky 😀
Nam sa da doska lahucko odopnut, tak ju dam do sprchaca, nastriekam sanytolom a osprchujem.
@jaskolka tiež celkom nechápem čo sa na WC doske drhne 🙂 v mise aj celkom áno, mame studňu a ten kam3n co sa mi tam robí je otras :D ale na doske nič...
Ja som zistila tu na MK, že som vlastne humusacka. Dezinfekciu doma nemám, aj na wc používam len ocot,, handry neperiem, len vyplacham, po čase vyhodim. Radšej ani nenapíšem , čo robím a co nerobím, to by tu niektorí nerozdychali. Zatiaľ sme prežili bez následkov a alergií. A myslím, že máme doma čisto.
Ziadnym, wc cisti muž 🤔😁
Ale tiez mi pride praktickejsie pouzit toaletak ako handru a potom premyslat co s nou.
Do misy pouzivam odstranovac vodneho kamena, kedze mame velmi tvrdu vodu, dosku a zvysok nastriekam sanytolom a utriem kuchynskymi papierovymi utierkami. Potom este do misy nalejem nejaku vonavu dezinfekciu. Na tu vzdy zabudnem, tak je tam az do dalsieho splachnutia 😀

Streknem Produkt, očistím, opláchnem, ďalšou vyutieram do sucha. Handry najpr ususim a keď sa ich viac nazbiera operiem na 90st