icon

Čo najšpinavejšie ste museli prať v práčke?

4. jún 2024

V poslednom case dost kontrolujem veci ci niesu nahodou od hovienka(raz ma okadil vtacik tak preto)a odvtedy som sa tak zamyslela ze musim davat bacha aby som nedala do pracky take spinave pradlo, ale ho predtym napriklad precistila vlhcenou a tak do pracky aby teda neboli aj ostatne veci zaspinene od toho..a uz ma to nebavi kontrolovat veci ci nahodou ma zas nejaky netrafil..ano viem trosku pritiahnute za vlasy..

Strana
z2
mclissa
6. jún 2024

Ogrcane navliecky po pubertalnom bratovi, synove💩💩💩💩💩 bodycka.

tinqua
6. jún 2024

Na zabudnute vreckovky pomaha susicka, sice filter dostane zabrat, ale nedeje sa to nejak casto. Pri dvoch deťoch su hovienka bezna vec a aj teraz ked su uz vacsie tak skrkatka su na kazdych druhych gatkach, neskumam to, proste operem. Jedine co robim je ze delim kuchynske utierky a tie perem zvlášť, lebo teda furt je to len max 60°...ale kludne mi povedzte ze je to kktina a ulahcite mi pracu 😀

viestta
6. jún 2024

@tinqua ked kuchynske utierky zehlis, nemusis ich prat na vyssiu teplotu. Ja ich ani nezehlim a periem ich s ostatnym bielym.

simca06022011
6. jún 2024

okakane a od hnoja, normalne, ogracane navlecky... topanky, koberec, behune.. psi pelech, psove deky, uteraky... dokonca pracovne oblecenie zo stavby, zo zahrady... pracka je na to aby prala spinave veci, nie na to, aby som tam davala ciste veci. AK nieco fakt je spinave, hlina, blato a tak, pusitm po prani cistenie pracky, potom vytrasiem filtre.

ivka21
6. jún 2024

V tom je problem na 40 sa nezabiju bakterie a uz vobec nie tak spinave ako pises. Spodne pradlo uteraky obliecky okakane od deti treba na 60. A ak sa neda dat na 60 treba pridat dezinfekciu na pradlo. A este nepreplnuj pracku aby sa to malo ako vyprat.

ivka21
6. jún 2024

@tinqua tiez utierky periem zvlast na 60 obcas dam na 95 ked su zajdene

luccija
6. jún 2024

Ty si pedant však?či máš fóbiu nejakú?
Všeličo sa stane pri deťoch radšej nepíšem mne viac vadia ako vtáčie hovienka topánky od psích hovienok🙂nikdy nezabudnem, keď mala dcéra brušnú virózu periny všetko špinavé namočené vo vani odvtedy neverím kurací perkelt s haluškami úplne sa mi zhnusil

gabika20
6. jún 2024

Pri deťoch všetko možné..ogrckane keď mali črevnú virózu, precikane, prekakane veci keď boli bábätka.. ale dávam pravidelne program na čistenie práčky a dezinfekciu Sanytol

misicka31
6. jún 2024

Najhoršie?ogrcané obliečky od mlieka...a po💩 podľa toho ako veľmi...ak to nebolo ,,celkom 💩" sprchla a šup do práčky...dosť vecí skončilo rovno v koši...🤷

yanni
6. jún 2024

@biglovemom preto su vo vsetkych smeroch vyhodne latkovky😉

biglovemom
6. jún 2024

@yanni nieeeeee len to nie🤣🤣🫣🫣

1mina
6. jún 2024

No tak mám dve malé deti takže som sa naprala tich 💩💩💩, ocikanych, ogrcanych veci 😂 samozrejme snažím sa predprat hlavne grcanice alebo 💩 ale proste smarim na 60tku a je to. Niekedy som kupovala aj ten sanytol na pranie, ale bežné ocikanu posteľ ráno zhrniem dole a dám na 60tku, do sušičky a je to

damira90
6. jún 2024

Myslim ze tenisky a to je vlastne jedno ked tie najvacsie bakterie zle vsetko mozete nosit na topankach /latkovej kabele/ polozene hocikde svrab hocico stafyky atd. Oproti tomu je od vtáka aj výkal cistota. Nie nemusis sa bat

lulupulu
6. jún 2024

Preboha to čo vám tu hrabe. Však práčka operie všetko. Dám na 60 pripadne 90 oprať a je mi jedno či sú tam hovienka, grcky alebo čokoľvek iné. Však na to je práčka. Preboha, niektoré mate poriadne nudné životy keď toto riesite

renca1992
6. jún 2024

@biglovemom tiež sa mi to stalo, len našťastie s čistou pamperskou, nechala som ju v batohu, ktorý som išla prať, tiež ma skoro porazilo keď práčka doprala 😀.

hopsas
6. jún 2024

Botasky

samimami777
6. jún 2024

Pre mňa najhoršie bolo keď chlap robil asi 2 mesiace elektrinu v akejsi obrovskej chemickej továrni v Rakúsku , tam museli aj respirátori nonstop mať a teda ten štipľavý chemikáliový smrad bol na nervy... Všetko od monteriek, trička, ponožky, bundy dokonca aj trenky mu smrdeli tak tým smradom že mi až oči slzeli a každy krát som mu musela veci na 3 celé pracie cykle vyprať aby ten smrad ako tak zmizol , ani ocot , ani všetky drahé prášky, ani Savo na pranie, ani oleje na pranie ani aviváže , nič sa toho úplne nezbavilo. Vždy po Tom čo som mu doprala som ešte drhla bubon práčky než som naše veci prala 😑 ako tam skončil sme kufor kde nosil veci hodili do popelnice (tomu nebolo záchrany) a polovicu veci čo tam nosil tiež 😑

egonsk
6. jún 2024

@samimami777 chvalabohu, ze to jeho pluca, resp. zdravie zvladlo bez ujmy. Sesternica pracuje v nejakej chem. tovarni a ludia co tam robia maju vsakovake zdravotne problemy, preto ich aj viac krat rocne posielaju na kontroly ku lekarom a kazdy rok mozu ist na 2 tyzdne na liecenie do kupelov, plne hradene.

samimami777
7. jún 2024

@egonsk no on nadával na tú prácu poriadne. Tam že boli chemické výpary, že tam bez masky by neudýchal. Aj keď tam bol dostával akýsi prídavok k hodinovej mzde za prácu v nebezpečnom prostredí tak som bola rada keď ho poslali inde. Našťastie to zvládol v pohode ale naozaj ľutujem ľudí čo tam pracujú celoročne . Jemu bohato stačil ten čas čo tam strávil a povedal že už nikdy viac

biglovemom
7. jún 2024

@renca1992 no to ti verim🤣🤣🤣

natalka81
7. jún 2024

@gejb nikdy by som nedala do práčky čokoľvek zaspinene od hovienka, hnusi sa mi to. Tie fekalne baktérie ostávajú v práčke, rozpustené hovno v hadici. Práčka predsa nemá ruky???
Vždy všetko vopred odstanim, blato hovno zvratky, práčka vyberie už len skrvnym
A dezinfekciu na prádlo musím dať takmer vždy

gejb
7. jún 2024

@natalka81 dobre 🙂

jamidea
7. jún 2024

Odpoviem opacne.
Psi pelech alebo spinavu handru na dlazku by som neoprala v pracke, handru len ak ju vopred v ruke operiem, takze uz polocistu ano. Ale pelech ani za milion. Fuj. Nikdy. Nejake to hovienko od vtaka tiez asi najprv v ruke.

evelynka86
30. júl 2024

pokakane najprv preplachnem v umyvadle/lavori od tych kuskov hovienka. flaky potriem zlcovym mydlom a tak supnem do pracky na 60

Strana
z2