icon

Čo pomáha proti faraónskym mravcom v dome?

18. aug 2024

Poraďte,prosím.

marianarem
18. aug 2024

Domceky s jedovatou navnadou, dostat bezne v drogerii. Raz som mala ale tolko mravcov, ze mi zrali 2 domceky denne, a neprechadzalo to. Bolo to v este panelaku, takze niekde muselo byt obrovske hniezdo.Islo to uz do penazi. Vtedy som si vysledovala, kade presne ku mne vchadzaju a vystriekala som to tam obycajnym Biolitom. Prestali ku mne vliezat. Na dome nam zatial vzdy stacili tie domceky, trebars tyzden to chodia zrat (jeden, max. 2) a potom je dlho pokoj.

dismonika
18. aug 2024

Deratizér, ale my sme mali zamorenú celú bytovku...

rozculena
18. aug 2024

sóda bikarbóna,nasypala som všade poza linku,aj do skriniek do rohov.Sem tam som našla nejakého zdochnutého skrúteného,ale už dávno nič...dúfam,že to tak aj zostane

autor
18. aug 2024

Ďakujem,to sú super rady.Ja to skúšam so škoricou,domčeky kupim,sódu skúsim tiež,deratizer je asi naj voľba,viem,no snažím sa ešte aj inak...

hefo
18. aug 2024

Keď je to v bytovke, tak sa treba dohodnúť všetci na tom, že sa spraví dezinsekcia v celom dome, vo všetkých bytoch, inak sa mravce na 99 % po čase vrátia. Len to niekedy býva ťažké, keď sú v jednom-dvoch bytoch debili, ktorí nič nechcú schváliť.

akinomel
19. aug 2024

Skús bielu školskú kriedu

autor
19. aug 2024

@akinomel vdaka

autor
19. aug 2024

@hefo to je ťažko potom riešiť,ach🤷

dismonika
19. aug 2024

Veď toto. My sme mali jednu takú susedu, čo zatĺkala, že ona tie mravce nemá. Bývala pod nami. Mohli dookola deratizovať... až kým sa jej syn nepriznal, že ich mali doma tiež plno. Oni, keď sa premnožia sú všade. Kamoška ich našla aj v starých videokazetách, čo ešte mali... lebo tam je teplo a tieto mravce majú radi teplo. Videokazety mali úplne znehodnotené... nechápem ako to mohli nechať zájsť až tak ďaleko... veľa ľudí sa hanbí priznať, že také niečo doma majú, pritom to nie je kvôli špine a pod.