icon

Čo vám pomohlo prevoňať domácnosť?

26. aug 2024
thirstymonk
26. aug 2024

Vždy keď smažim oškvarky, tak nám prevonia domácnosť mŕtve prasa :D Žena je potom nasratá

veronikaszabova
26. aug 2024

Oprav si ten nadpis, lebo ta tu zozeru

otvorena
26. aug 2024

Airwick dúfam ze to dobre pisem .vôňa ktorú sú nastavíš na 8-36 min strekne do miestnosti.

hederamonstera
26. aug 2024

Otvorene okna, ciste zavesy a zaclony, koberce, pri vareni pustat digestor(aj ked mne domaca vara patri k voni domova) a tak. Ziadne chemicke vone u nas

autor
26. aug 2024

@veronikaszabova a zaco by ma zožrali ?

veronikaszabova
26. aug 2024

Mala si tam "prevoňiať". 🙂

autor
26. aug 2024

@veronikaszabova tak u nas sa to tak hovori 🙂

autor
26. aug 2024

A tou domácnosťou nie je puch z jedla, ale taky vlastne ani neviem k čomu pripisat, pri tom máme vymalované, nový nábytok a vetram 24/7

elbejo
Autor odpoveď zmazal
isis234
26. aug 2024

Voňavá keramika z Mostovej. Pani Silvia Greco - na jarmoku kupujem. Dám do skrine, na chodbu, do kupelky a prevonia byt.
Tiež olejová vôňa vanilka- v skle - vôňa nielen do auta. Zavesím na chodbu.

thekacicaa
26. aug 2024

Pravidelne vysavat, prat zaclony, zavesy, menit casto periny. Celkovo prat pravidelne textilie. Tiez sa snazim aspon 1-2x do roka vytepovat koberce a sedacku.

sisska96
26. aug 2024

Upratovanie 🤔.....

vierkainka
26. aug 2024

Aj keď sa u vas hovorí prevoniat,to by bolo ok.Ale bolo to sj strašne zle a chybne napísané 😃Za to by ťa tu zožrali.Ale uz je yo opravené.A k tvojejotázke: no dodržiavať hygienu - pravidelne upratovať, prať záclony,zotierat podlahy, prach, nenechať riady v dreze,ale hneď umývať, prípadne naložiť do mycky.Vetrat.Kupelnu a wc udržiavať v čistote.A ak použijes uz tu spomínané vône ako air wick,tak aj to len do cistej domácnosti,lebo zapach neprekryjes air wickom ani vonavymi sviečkami či sprejmi.🤷

kofilka33
26. aug 2024

Píšeš,že taký puch čo nevieš k čomu prirovnať.Skús poodťahovať všade nabýtok či nemáš niekde pleseň.My sme kúpili dom , ktorý sme zrekonštruovali,vymalovali.... a po čase tiež taký divný puch , hlavne v spalni.Všetko som poodťahovala a v spálni za postelou na stene zo severnej strany sa robila pleseň.Po odstranení,a zmeny miesta postele ,aby stena ostala odkrytá to prestalo a od vtedy žiadny divný puch.

margotka17
26. aug 2024

@thirstymonk ak občas niečo z varenia má ťažšiu vôňu, prevetramm celý dom, linku natriem avivazou aj stôl, stolík, zárubne a je opäť voňavo.

gab1sol
26. aug 2024

Vetrať. Ale v zime používam sviečku od Rituals, tá krásne rozvoniava. A tiež občas zapnem difúzer s vonným olejom. Ale musí byť kvalitny - z Alzy a Nay sme necítili, ale čo používam od Plant therapy (kedysi to bolo Happy Plant), tak tie tiež cítim v celom byte.

oli18
26. aug 2024

Vysavac, mop a otvorene okna. Niekedy upeceny kolacik, ci oprazena cibulka. Ako kedy. 😉

malinovka333
27. aug 2024

Tak na jednej strane ako sa kazda domacnost ma svoju vonu.mam znamu a ked som bola mala tak aj po slepoacky by som vedela ze som u nich. Teraz ma kamoska svoju domacnost a cuduj sa svete ta "vona" z domova sa preniesla aj k nej takze znovu vsetko citim ako keby som v jej rodicovskom dome. To iste aj u jej sestry ked som tak to citim nehovorim ze smrdia ale je to taka zvlastna vona ktoru oni mozno necitia..tak isto ked k niekomu pridem tak ako pisem kazda domacnost ma svoju vonu. Ked sa vari tak aj v tom najmodernejom dome to budes citit. Ovsem pokial tam nemas plesne. Ja neuznavam ziadne vone do zasuvky uz mi to pomaly aj vadi aby to clovek cely den dychal. Sem tam v zime zapalim sviecku. Tak neviem z coho ti ten dom zapacha.

autor
27. aug 2024

@malinovka333 ten pach citim vyslovene iba ja a neviem si pomôcť, myslela som si, že to mám iba počas tehu, ale citim to aj ako som porodila :/