Frosh gél na pranie pre deti: Použitie a skúsenosti
Mamičky, som tehu a periem postupne veci - čítala som na frosh samé chvály, ale po opratí oblečenie zvláštne páchne, akoby zatuchnuto ? Neviem to opísať... Pozerala som že frosh baby má aj nejaké máchadlo - ale neviem či to je aviváž, alebo čo ?
Ja dávam Frosch gél a prádlo mi vonia pekne.
Možno máš v pracke niečo zanesené. A bio prášky maju menej intenzívnu vôňu a teda to neprepachne. Skus dat prať normálne oblečenie a prilejeme ocot, sódu bikarbonu do prania. Vyčistí to trosku, potom akua frosh . Ja používam iba eko nám všetkým a som spokojná. Možno mi nevonia cely dom, ale predsa - koza je najvacsi orgán tela, tak čím menej chémie tým lepšie
Pouzivam Frosch baby a z tej vône som stále unesená. Vzdy davam trosku viac gelu do pracky priamo do bubna v takej odmerke. Zatuchnutie podla mna sposobuje prilis spinavy, uz zatuchnuty kus odevu v pracej varke (ktory zasmradi zvysok veci) malicko prasku pripdne zanesena pracka. Je fajn raz za cas dat do bubna odmerku octu a pustit pracku na cyklus teplejsi ako 40 stupnov.
Ja som prvy tyzden zo strachu ze ublizim malej davala do pracky ogrgane latkove plienky (vyplakane) a oblecko a malinko prasku a vsetko smrdelo jak mlieko po odgrgnuti 😅. Ocot, viac prasku a vyssia teplota, a vsetko pekne vonia 🙂
Ešte mi napadlo, ja dávam do práčky aj Puer - aj do nádržky aj priamo do bubna. Má čistiace aj dezinfekčné účinky. Používam ho, aj keď periem malej, ale teda treba s ním prať na 60°
@autorka ono to ma taku zvlastnu "vonu", nemusi Ti sediet ani mne to nesedelo, tak som obcas dala nejaku avivaz, asi tu Frosch Baby, potom mi to vonalo. Svagrinej to vonia a mne nie proste. Ale pri mini babatkach nedavaj tu avivaz. Ja som prala aj v Persil Sensitiv a nic, detom na kozu nevadilo a to su atopici, teda maju obcas suchsiu pokozku, obcas taky ekzemik lokalne, hlavne v zime. Vyslovene alergiu nie,...ale nabeh maju. To chcem povedat.

neviem, nam nepachlo nic... ale skusila by som mozno prasok namiesto gelu a namiesto avivaze dezinfekciu.