Je aviváž svinstvo?
Baby chcem sa poradiť ohľadne používania aviváže, používate ju? Manžel má citlivú kožu, stále nejaké červené fľaky sa mu vyhadzujú, tak som kúpila bio ekologicky prací gél a periem bez aviváže, zlepšilo sa to. Myslíte, že by to bolo avivážou?
Nepoužívame, podľa mňa uplná zbytočnosť a nie je to ani najlacnejšie.
Nepouzivam uz vyse 10 rokov
Ja používam detskú lovelu na všetko a ocot namiesto aviváže. Nie sú od vtedy žiadne problémy, lovela je jemná a ocot zjemní a vydezinfikuje.
Na citlivú pokozku sa avivaz neodporuca. Ja si ale pradlo bez avivaze neviem predstavit.. hlavne postelne pradlo,milujem lahnut si do cisto navlecenych obliecok ,ktore fajne vonaju za prijemnou avivazou. Ocot by som do pracky neskusala,napr Samsung vyrobca ocot aj zakazuje pouzivat na cistenie pracky,ako to niekto uvadza.. nici to pracku aj tesnenie dvierok(gumu) po case znici...
Nepouzivam uz vyse 20r neviem ti povedat -
Je. Dalsi, prosim
Môže byť vyhadzany z toho. Ja používam. Nie aviváž, ale ten olej do prania. Hej, mám rada, že mi celé poschodie vonia, dnes tu bol dokonca sused a pochválil, že som určite prala, že je to cítiť🤣🤣 Keď ti príde nečakaná návšteva, tak o problém menej, sušiak mi prevonia izby 🤣 ale určite ak máte citlivú kožu, tak tie eko sú dobrý výber, alebo nejaký detský skús, aspoň aby si mala makke pradlo 🙂 alebo ten ocot, ako tu radia 🙂
100% bio na pranie su platky na pranie Biotrim,ine obsahuju bohuzial chemiu,drazdive latky a pod. aj ked mensie mnozstvo ako klasika,ale obsahuju a hlavne tie,ktore su volne dostupne v predajniach . Ak je ekzematicka,problemova,alergicka pokozka,detska pokozka,urcite odporucam Biotrim platky na pranie. Nepouzivat ziadnu avivaz a podobne,ak chyba vona,su bezpecne prirodne esencialne olejceky ,staci 1-2kvapky na platok a sup do pracky. Alebo nakvapkat na tenisovu lopticku a sup do susicky. Ak chyba silnejsia vona,tak uz iba nieco chemicke dat do skrine,napr. Lenor gulicky zabalit do vrecuska a sup do skrine. Avivaz je cista chemia,drazdiva a skodliva zdraviu,kedze vsetko oblecenie mame na vlastnej kozi a kozou sa vsetko dostava do tela. A nielen kozou,ale aj dychacimi cestami atd atd.Snad som pomohla. 🙂
Čím ďalej tým menej ,občas sa mi zdalo ze prádlo skôr smrdi a začali mi vadiť tie prenikave vône aj tie parfumy na pranie už cítim vsade keď idem medzi ludi .Stačí mi prasok vonavy ,nieje to také prenikave a oblečenie je čisté,vyprate cítiť aj tak .
Ja som dlho neprala s avivazou kvoli exematkom doma, ale pradlo sa mi zdalo take nevonave, a ked bolo dlho v skrini nenosene, tam az stuchnute, tam som zacala pouzivat bio eko avivaz, ale to nema ziadnu vonu, tak zase avivazujem s Puella, ale davam velmi malinko a exem sa nezhorsil nikomu zatial.
Avivaz som prestala pouzivat. Mozno takych 5-6 r ju nedavam. Nechyba mi. Mne praveze vonia pradlo viac z prasku a pre mna je cistejsie ako s avivazou. A uz vobec nie tie vonave parfumy a kadejake oleje jeden kolega chodi tak vyvonany z avivaze a normalne mi to vadi. Dost chemie je okolo nas takze na kozu si nechcem uz nic ine davat.a to som bola niekedy maniacka na avivaz
Ja som zacala pouzivat oleje z vonavepranie. Maly je tiez ekzematik ale tieto su testovane aj na citlivu pokozku. U nas bez reakcie..Maju tam aj take pracie pruzky. Tie mam kupene ale este som neskusala..
Nepouzivam. Nechapem preco mi ma oblecenie vonat avivazou /abyvto vsetci citili🙈/ a
este k tomu si to davat na telo. A dobrobolne. Nici to vlakna oblecenia hlavne uteraky aj bavlnu.
Najhorsie toxiny v domacnosti su avivaz a vonne sviecky a ludia to dobrovolne dychaju aj kojenci a deti
Nepoužívam už roky. Mne všetky smrdia, a navyše zasmradne po nich aj práčka. A tie parfumy do prania to je ešte horšie ako aviváž.Niektori ľudia nevedia kde je miera. Stačí mi minúta pri tomto smrade a rozbolí ma hlava, nechápem ako niekto môže v takom kentuse plakať prádlo 🤢. To že prádlo nevonia neznamená že je špinavé.
Prestala som pouzivat pred rokmi, ked mi po nej pracka zacala smrdiet. Horkotazko som ju vycistila.
Odvtedy len prasok a teraz gelove tablety s praskom na striedacku a ocot miesto avivaze. Tak ide na koniec a popri pradle vycisti aj pracku. A este ja trosku konzervuje farby.
Postupne som si oblubila viac parfemy, a ak by sa mali pretlacat s vonou avivaze, tak by nemalo zmysel ich pouzivat.
Obliecky tiez radsej z casu na cas iba zlahka poprskam levandulovou vodou, aby trosku vonali.
A oleje do prania som prestala pouzivat, ked mi dlhsie nepouzivane obliecky zacali miesto vonania smrdiet, ale ze hnusne. Musela som ich znova vsetky preprat. Niektore dvakrat.
pouzivam avivaz, ale podla mna nepouzivam vela. nadobku v pracke mam na 100ml a davam 25ml, cize cca jeden vrchnak. ekologicky sa spravam pri inych veciach, mam rada ked mi pradlo po oprani vonia v izbe a tiez ked si nove beriem zo skrine, tak ho mierne citim.
ja mam parfem do prania jemne vone su ,,,,a dezifekcia pradla sanitol tiez pekne vonia ,,,,klasicku avivaz nemam
tak ani sampon , ani sprchace ani jar ani kapsule do umyvacky riadu nepouzivat, vobec nic😀 vsetko je chemia😀 aj potraviny z obchodu, no co ti poviem🤨😆
ber to z rezervou, este tu je niekolko tisic zien co pouziva s rozumom vsetko alebo ti nenapise, ze pouziva, radsej🙂
Jasne, ze moze byt avivazou. Moji maju atopicky exem od mala a kozna zakazala avivaze. Roky som nepouzivala, teraz obcas dam na uteraky.
Nepoužívam viac ako desaťročie, predtým tiež minimálne 😉
Neviem si predstaviť neprať s avivážou, milujem voňavè prádlo a navyše sa aj prevonia byt. Chémia je všade okolo nás a vždy aj bude. Našťastie nikto z rodiny nemá žiadne problémy tak nemusím riešiť ale keby niekomu z rodiny vadil tak by som skúsila najprv tie eko bio resp. detské pre bábätká a ak aj tie by vadili až potom by som prala bez aviváže ale zvlášť len tomu komu by to vadilo. Ostatne s avivážou. Neznášam to keď prádlo nevonia.... A teraz sa do mňa všetky s radosťou pustite zato že používam avivaž a neviem si bez neho predstaviť pranie
Všetky veci periem lovelou, keďže mame malé deti, iba obliečky naše a manželove oblečenie z prace periem s olejmi od Plačkovej. Keďže robí s motormi a je celý od oleja tak veci mu krásne voňajú celý týždeň 🙂
Avivaž používam len na záclony, aby boli hebké. Je to avivaž Winnis naturel s vôňou bielych kvetov. Inak vôbec nepoužívam

ja avivaz nepouzivam odkedy viem ze je to sajrajt ktory nici pracku a tiez je to extra chemia, ktora moze drazdit citlivu pokozku. Existuju prirodne ekvivalenty typu biely ocot 500 ml, lyzica kyselina citronova prevarit a par kvapiek oblubeneho esencialneho oleja ale neskusala som tak neviem. Ja pouzivam vonave perlicky a u nas z toho nikto nic nema.