Koľko uterákov potrebujeme na udržanie hygieny?
Ahojte.. mám takú otázku. Mám doma momentálne hádku a nazvali ma monkom na hygienu, preto sa pýtam ostatných koľko uterákov používate? Máte uteráky na tvár, ruky, telo zvlášť alebo ako?
Moja babička (šľachta) trvala na tom, že výbava nevesty má pozostávať z 24 súprav obliečok na 2 postele (48 paplónoviek +...), 72 uterákov, 72 utierok na riad, 36 osušiek, 48 plácht, 24 veľkých damaškových obrusov bielych, 24 malých, 36 ozdobných obrusov,.... Z toho mám aj po polstoročí plný šatník. Keďže sa to striedalo, nič sa neopotrebovalo a dodnes slúžia. To isté som pod tlakom rodičov musela zabezpečiť aj dcéram. Vraj čo len o 1 uterák menej znamená úbohosť a veľkú hanbu rodiny.. No keby som bola v byte, to by sa tam nevmestilo. Celý život som ale nemusela nič kupovať.
@anonym_autor odomna by sa ja monk mohol ucit ale teda jeden uterak na ruky pre vsetkych druhy na tvar a telo kazdy ma svoj.... Naco pre pana mate 5ks uterakov pre 1 cloveka?? Nas je doma 4 to by som sa len v uterakoch prehrabavala... Idu do prania kazdy druhy max 3 den a svrab u nas nema nikto
Áno, zvlášť uterák na ruky ( deti majú malé, každá vlastný), my s mužom jeden spoločný na ruky. Na tvár máme spoločný, ale ten mením veľmi často a zvlášť má každý na telo.
@anonym_autor ja som typický muž v tomto. a moje dieťa tiež... vedľa umývadla máme uterák na ruky, tvár... (čiže umytie po wc, umytie zubov, tváre...). okrem toho máme každý svoju osušku na utretie po sprche. čiže mi visia v kúpeľni 3 "handry". telové periem 1-2x do týždňa, na tvár a ruky mením 2x v týždni. zatiaľ žijeme, nemáme ekzémy, psoriázu, vyrážky či iné pliagy... asi sa kvalitne umyjeme...
@amdornik tým chceš povedať, že ten čo má ekzém sa zle umýva? fuj, špindíri jedni!
uterak 1 na tvar a ruky, druha osuska na telo po sprche. Na farbene vlasy dalsi. Kazdy z rodiny ma vlastny a menime ich kazdy 3-4 den. My mame v rodine alergie a atopicky exem takze taketo nastavenie nam vyhovuje a udrziava zdravotny stav v poriadku.
Tak to teda čumím ako sa zase potvrdili extra vysoké OCD hygienické štandardy koníka. Mám 1 osušku na pre seba a 1 uterák na ruky pri umývadle, ktorý používame obaja s chlapom. Nechápem, ak si do toho utierame čisté telo a ruky tak načo to je dobré mať ich toľko? A ešte sa stavím že by sa našli ženy ktoré ich perú dobre že nie po 1 použití tých 5 uterákov ktoré majú.
@anonym_05f68d Ja ti poviem napríklad prečo ja mám 4. Farbím si vlasy, teda uterák je často zafarbený po použití a bridí sa mi do toho utierať ksicht, keď je zadrbaný od farby.
Mám na sebe každý deň mejkap, ktorý si umývam dvojfázovo v kúpelni a bridí sa mi utierať si ksicht do uteráka, ktorý používa celá rodina na ruky.
A ovšem, uterák čo používame na ruky je príliš malý aby mi zakryl frndu aj kozičienky, takže potrebujem osušku a už sme pri počte 4ks.
@anonym_05f68d Ja ti poviem napríklad prečo ja mám 4. Farbím si vlasy, teda uterák je často zafarbený po použití a bridí sa mi do toho utierať ksicht, keď je zadrbaný od farby.
Mám na sebe každý deň mejkap, ktorý si umývam dvojfázovo v kúpelni a bridí sa mi utierať si ksicht do uteráka, ktorý používa celá rodina na ruky.
A ovšem, uterák čo používame na ruky je príliš malý aby mi zakryl frndu aj kozičienky, takže potrebujem osušku a už sme pri počte 4ks.
@anonym_307c3a môžeš si napríklad utrieť tvár do uteráka ktorým si zakryješ kozičienky. 😂 Farbu beriem ako dobrý argument, ktorý som ako odfarbená blondína nezvážila.. a mať spoločný uterák na ruky je prirodzené.
@anonym_307c3a môžeš si napríklad utrieť tvár do uteráka ktorým si zakryješ kozičienky. 😂 Farbu beriem ako dobrý argument, ktorý som ako odfarbená blondína nezvážila.. a mať spoločný uterák na ruky je prirodzené.
@anonym_05f68d nemôžem z dôvodu ktorý som popísala vyššie :D dávam si ním dole do istej miery aj mejkap a nebudem kozičienky utierať do zadrbaného uteráku od mejkapu :D
@anonym_autor ahoj, pri umyvadle su 2 uteraky ( tmavy na ruky, bledy na tvar), kazdy clen rodiny ma svoju osusku po sprche a ja mam este uterak na vlasy. Takze v prevazke su 4 osusky, 3 uteraky. A ma napadlo este, ze v kuchyni mam 2 utierky ( jedna utierka a druha akoby uterak na ruky ).
@anonym_05f68d nemôžem z dôvodu ktorý som popísala vyššie :D dávam si ním dole do istej miery aj mejkap a nebudem kozičienky utierať do zadrbaného uteráku od mejkapu :D
@anonym_307c3a hold treba si lepšie umyť tú tvár od makeupu 😂😂😂
Mam 2 ktore vyminenam pravidelne kazdy tyzden alebo podla potreby. Plus mam na wc maly len na ruky.
Mam znamu, ktorej muz je taky psycho, ze kazdy den vyzaduje novu osusku a uterak, lebo on sa chce citit ako v hoteli🙄
no ja to mám tak že ja mám jeden na ruky to vždy zvlášť potom telo a vlasy a potom tvár ale ten nie vždy.. len doma nevedia pochopiť že ja si odmietam utierať ruky a telo do jedneho
@anonym_autor práve som zistila,že som Monk🤣
Vlasy,tvár,telo a ruky zvlášť
Inak ja to mám tak, že keď si vlasy farbené umývam tak už je môj uterak použitý druhý krát takže od farby ide po uschnuti do prania.
Osuska na telo, uterak na tvar, turban na vlasy a kopa miniuterakov na bidet
Velky uterak na telo (kazdy ma svoj)
Maly uterak na vlasy (ja a dcera)
Maly uterak na ruky (ktory je vedla umyvadla pre vsetkych)
Uterak pod nohy ked vyjdeme zo sprchy (spolocny)
Uterak zvlast na tvar nemam
Podlozky ci koberceky v kupelni nemame
@anonym_autor Ja mam veľký - osusku po sprchovaní na telo, na vlasy zvlášť ďalší taký turban, na ruky a tvar ďalší a potom mám na intímne miesta ďalší… Niesi monk.
1 spoločný pri umývadle na ruky a každý má svoj po sprchovaní. Nevidím dôvod používať viac uterákov. A až tu som sa dozvedela že je to asi štandard,,🙈
@arianna25 treba pouzivat kvalitne farby na vlasy
@natalka13 akú by si odporučila? Momentálne farbim na červeno. Najprv som bola u kaderníčky, vravela že sa bude vymyvat a farbiť obliečky tak nech si dám cez vankúš uterák a teraz som dala len tonovací šampón lebo nemám veľký odrast ale farba sa už trochu vymyla.
Som tehotná tak používam bezamoniakovu farbu aj keď som používala doteraz hnedú tak tiež bez amoniaku. Farbiť musím lebo mám šediny.
@natalka13 akú by si odporučila? Momentálne farbim na červeno. Najprv som bola u kaderníčky, vravela že sa bude vymyvat a farbiť obliečky tak nech si dám cez vankúš uterák a teraz som dala len tonovací šampón lebo nemám veľký odrast ale farba sa už trochu vymyla.
Som tehotná tak používam bezamoniakovu farbu aj keď som používala doteraz hnedú tak tiež bez amoniaku. Farbiť musím lebo mám šediny.
@arianna25 chodim ku kadernicke, mam biely turban na vlasy a je stale biely.
@anonym_autor Na utieranie rúk mám jeden uterák zavesený pri umývadle, je spoločný so synom, denne meneny za čistý..Každý si berieme denne čistú osušku na sprchovanie a uterák na tvár a vlasy.Ten ešte poslúži aj ráno na tvár.Nie,nie ste Monk,len robíte veci tak,ako považujete za správne
@viera012345 nechcem nic zlahcovat, ale teraz vazne - exra uterak vas problem s akne nevyriesi, viem o com hovorim - 30 rokov praxe! Je to hormonalna zalezitost zvnutra. Ulohou zvonka je udrzat to "ciste", ale nie je to riesenie, ani ziadne prikladanie vrucusok s ciernym cajom (trapne riesenie od koznej!). Riesenie je odstranit pricinu. Nieco malo poriesi vhodna strava a znizenie stresu, nieco endokrinologicke a gynekologicke vysetrenia - hak a podobne. Mne a sesterniciam definitovne pomohla liecba roaccutane (vitamin a). Spytajte sa u koznej a drzim palce, mne to pomohlo a zacala sa nova etapa zivota - bez aknecoloru a podobnych zatieracich nezmyslov. Drzim palce😉
@viera012345 nechcem nic zlahcovat, ale teraz vazne - exra uterak vas problem s akne nevyriesi, viem o com hovorim - 30 rokov praxe! Je to hormonalna zalezitost zvnutra. Ulohou zvonka je udrzat to "ciste", ale nie je to riesenie, ani ziadne prikladanie vrucusok s ciernym cajom (trapne riesenie od koznej!). Riesenie je odstranit pricinu. Nieco malo poriesi vhodna strava a znizenie stresu, nieco endokrinologicke a gynekologicke vysetrenia - hak a podobne. Mne a sesterniciam definitovne pomohla liecba roaccutane (vitamin a). Spytajte sa u koznej a drzim palce, mne to pomohlo a zacala sa nova etapa zivota - bez aknecoloru a podobnych zatieracich nezmyslov. Drzim palce😉
@srnka79 ???My akné nemáme.S niekým si ma mýlite asi

Moja babička (šľachta) trvala na tom, že výbava nevesty má pozostávať z 24 súprav obliečok na 2 postele (48 paplónoviek +...), 72 uterákov, 72 utierok na riad, 36 osušiek, 48 plácht, 24 veľkých damaškových obrusov bielych, 24 malých, 36 ozdobných obrusov,.... Z toho mám aj po polstoročí plný šatník. Keďže sa to striedalo, nič sa neopotrebovalo a dodnes slúžia. To isté som pod tlakom rodičov musela zabezpečiť aj dcéram. Vraj čo len o 1 uterák menej znamená úbohosť a veľkú hanbu rodiny.. No keby som bola v byte, to by sa tam nevmestilo. Celý život som ale nemusela nič kupovať.