icon

Koľkokrát do týždňa periete?

27. sep 2025

Ahojte, sme 2 dospely a 2 rocne dieta. Byvame v byte a mame psa. Pride mi, ze pracka a susicka ide u nas nonstop. Minule na rodinnej oslave som zachytila konverzaciu dvoch zien, domacnost zlozena z tolkych ludi ako nasa, akurat bez psa, ako sa stazovali ze peru AZ 7-8x do tyzdna. Odvtedy sa nad tym zamyslam, ze ja vlastne nemam asi den, kedy by som neprala 2x, niekedy dokonca az 3x 🙀. Dnes mi ide uz stvrta pracka kedze periem aj postelne pradlo aj deky. Pride mi to strasne vela, neekologicke a neekonomicme, prosim vas, co robim zle? Pracku mam na 6kg.
Bielizen triedim takto:
-spodne pradlo plus uteraky
-tmave
-farebne
-biele
-kuchynske utierky
-vlnene svetre v tomto obdobi ked sa nazberaju
-postelna bielizen / deky, ale to v priemere asi 1x za tyzden
Sportove uz periem s klasickym pradlom, prestala som to rozdelovat kedze je to vzdy len par kusov.
Dakujem 😊

Strana
z6
anonym_6f9588
27. sep 2025

@anonym_autor mám 9 kg práčku, 8 kg sušičku
Periem 1x za 2 dní, niekedy aj 1x za 3 dní
Som 1 dospelá , 2 deti (6,11)
Keď je manžel doma na 10 dní,tak aj každý deň pustíme

anonym_451926
27. sep 2025

@anonym_autor periem nonstop furt každý deň .. hlavne bolo leto a my všetci spoteni plus dieťa začína jesť takže všetko špinavé, ogrcnute alebo oslintane. Ja dosť často periem aj poťahy na gauči , obrusy a také cca raz za mesiac takže ešte aj to k tomu sa pridá.

anonym_abc733
27. sep 2025

@anonym_autor 2 dospelí 2 (5,8r) deti, periem 6-8 práčok týždenne. Čierne-sivé, modré-zelené, béžové, ostatné svetlé farby, biele, uteráky-utierky-posteľná bielizeň, športové oblečenie -toho býva u nás dosť. (Svetre ešte nenosím, tie pôjdu osobitne).

o__o
27. sep 2025

Periem svetle a tmave, vacsinou 2x, max 4x tyzdenne, 2 dospeli

anonym_4388ff
27. sep 2025

@anonym_autor Mám 3 deti plus dvaja dospelí. Kazdý deň 2x

beata_k
27. sep 2025

@anonym_autor Mas malu pracku a prilis to triedis. Farebne a cierne periem spolu. Ak ti nic z toho nepusta farbu, tak v zasade mozes prat biele aj farebne. Ono sa to v tej pracke nepohryzie 😁
A k otazke. Sme 2+2 a periem 5-7x za tyzden.

anonym_d4aee0
27. sep 2025

Tak ako väčšina praia som vkuse kým sme boli štyria a deti menšie. Teraz nas menej tak kým sa mi nazbierajú farebné, biele, čierne tak menej často.

danieli
27. sep 2025

Dnes este len druha pracka😂jedno dieta navyse a vlasaty pes, periem kolko treba, niekedy kazdy den 1 pracka, niekedy 2 a dnes vyjdu 4🙈a cez tyzden sa niekedy podari den ticha🤷‍♀️

1ryba
Odpoveď bola odstránená
muchotrafka298
27. sep 2025

Ja to neviem povedat takto presne, lebo ak je postelne pradlo, uteraky + bezne pranie, tak to su 4 pracky tyzdenne. Ked toto nie je, tak periem 1 x. Periem iba farebne, biele veci nenosime.

anonym_2919a2
27. sep 2025

dvaja dospelí periem 1x v týždni biele a 1x tmavé a farebné spolu, 1x posteľné a uteráky. Maximálne 3x v týždni zapnem práčku na 6kg prádla. Utierky a všetko čo ide na 90 Stupňov až keď sa nazbiera dosť

stellarstar
27. sep 2025

2 osoby, 2 psy, práčka 7 kg, periem 1 do týždňa biele , farebné a čierne spolu keďže veľa sa mi toho nenahromadí aby som prala zvlášť farebné a čierne. Posteľné a deky raz do mesiaca, uteráky a utierky keď sa nazbiera väčšinou týždeň - týždeň aj pol. A psie veci keď je nutné. Takže v týždni max 2x

anonym_7e54ff
27. sep 2025

Ja periem 2x týždenne. Sme 2+1. Netriedim tak divoko. Len farebné a biele, plus uteráky. Blúzku, tričko si dám aj viackrát na seba, rifle nosím aj dva týždne. Nehádžem to hneď do pračky. Pyžamo striedam raz za týždeň. Uteráky tiež. Jedine spodné prádlo každý deň mením, ale to sú malé kusy. Neviem, kde beriete toľko prádla.

lucia13022023
27. sep 2025

Periem 4x týždenne. Sme dvaja dospelí plus 2,5r dieťa.
Periem svetle, tmavé, obliečky, spodné prádlo, Uteráky. Ale uteraky periem tak 2x za mesiac. Mením kazdy týždeň, no štyri uterky sa mi neoplatí dat prať.

anonym_76258c
27. sep 2025

@anonym_autor periem tak v priemere 7x do týždňa. Sme dvaja + pes. Posteľnú bielizeň periem 1x týždenne, veci pre psa tiež.

autor
27. sep 2025
@anonym_7e54ff

Ja periem 2x týždenne. Sme 2+1. Netriedim tak divoko. Len farebné a biele, plus uteráky. Blúzku, tričko si dám aj viackrát na seba, rifle nosím aj dva týždne. Nehádžem to hneď do pračky. Pyžamo striedam raz za týždeň. Uteráky tiež. Jedine spodné prádlo každý deň mením, ale to sú malé kusy. Neviem, kde beriete toľko prádla.

@anonym_7e54ff a cierne peries s farebnym? Lebo neviem si predstavit dat ciernu mikinu s bezovym trickom, bojim sa co by to spravilo. Mozno nic, ale nenabrala som odvahu to skusat. My tricka nosime kazdy den nove, dieta niekedy aj 2, ked sa mu podari zakydat. Rovnako aj ja s muzom. Nohavice a mikiny tiez nosime viac krat, uteraky nemam nejak odsledovane ako casto menime, tak nejak podla potreby. Ale pyzamo kazdy den nove pouzivame s muzom.

beata_k
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_7e54ff a cierne peries s farebnym? Lebo neviem si predstavit dat ciernu mikinu s bezovym trickom, bojim sa co by to spravilo. Mozno nic, ale nenabrala som odvahu to skusat. My tricka nosime kazdy den nove, dieta niekedy aj 2, ked sa mu podari zakydat. Rovnako aj ja s muzom. Nohavice a mikiny tiez nosime viac krat, uteraky nemam nejak odsledovane ako casto menime, tak nejak podla potreby. Ale pyzamo kazdy den nove pouzivame s muzom.

@anonym_autor Bezove s bielym

stellarstar
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor existujú aj papieriky na zachytenie farby

muchotrafka298
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja do kazdeho prania, s vynimkou postelneho pradla, pouzivam tie papiere, co zabrania zafarbeniu. Kupujem si bud v DM alebo potom od znacky Colour Catcher.

jaond19
27. sep 2025

2+3deti, periem tak max 4x do tyzdna. Ked som bola na rodicovskom mi švitorilo a pralo sa u nas aj 2x za den... teraz po 12h sluzbach uz veru nie.

callisia
27. sep 2025

@anonym_autor my sme traja a periem 2x, max 3x do týždňa. V lete viac, keď aj vankúše a periny periem. Nechápem čo toľko furt periete každá. To púšťate poloprázdnu práčku či čo?

anonym_7e54ff
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor béžové potom skôr s bielym. Ale používam aj tie papieriky colour catcher. To ani nemám toľko pyžám, aby som ich každý deň striedala. Aj z domu sme boli naučení s mužom, že pyžamo sme odložili pod vankúš a celý týždeň v ňom spíme, normálka. Dcéra už toľko oblečenia nešpiní, má 12.

callisia
27. sep 2025
@stellarstar

2 osoby, 2 psy, práčka 7 kg, periem 1 do týždňa biele , farebné a čierne spolu keďže veľa sa mi toho nenahromadí aby som prala zvlášť farebné a čierne. Posteľné a deky raz do mesiaca, uteráky a utierky keď sa nazbiera väčšinou týždeň - týždeň aj pol. A psie veci keď je nutné. Takže v týždni max 2x

@stellarstar inak som rada, že nie som sama čo nám stačí prať len tie 2, 3 práčky za týždeň. Už som si pripadla divne. Nechápem ako sa môže niekto dopotiť a dokydať tak, že perie 8x týždenne 😮 To ani moja mama toľko x kedysi tak neprala a to sme boli 4 deti.

anonym_d1e47b
27. sep 2025

V priemere mi vychadzaju tri pračky za tyzden - 1 cierne a farebne pradlo, 1 biele a svetle pradlo. Posledna práčka je na striedačku bud obliecky na periny, plachty, utierky alebo uteraky. Sme 4

zojanka
27. sep 2025

3-5 práčiek za víkend. Cez týždeň periem výnimočne. Sme traja

0silvia0
27. sep 2025
@callisia

@stellarstar inak som rada, že nie som sama čo nám stačí prať len tie 2, 3 práčky za týždeň. Už som si pripadla divne. Nechápem ako sa môže niekto dopotiť a dokydať tak, že perie 8x týždenne 😮 To ani moja mama toľko x kedysi tak neprala a to sme boli 4 deti.

@callisia ja tiez tak periem, max 2-3x do tyzdna a z toho su 1x do tyzdna muzove pracovne veci.
Triedim cierne, farebne, biele, cervene. Plus raz do mesiaca obliecky a uterky periem az kym sa mi nazbieraju, to periem na 90 stupnov.
Kym mne sa nazbiera plna pracka, tak to trva, neperiem 2 ks oblecenia. A neperiem uteraky po jednom utreti. To ked som tu citala na modrom koni, som normalne v soku zostala.

anonym_f5b0b0
27. sep 2025

Svetlé a tmavé...ty si to moc komplikujes, uteráky+utierky+posteľné dokopy na 60, biela/béžová/svetlé farby spolu .... tmavé/červené/čierne/hnedé/sivé spolu

stellarstar
27. sep 2025
@callisia

@callisia neviem, ja pracujem ako terénna opatrovateľka seniorov t.z behám autom vonku po meste a chodím k nim domov ( väčšinou nákup, malé upratovanie a kúpanie ) máme biely pracovný odev a chodím čistá domov. Samozrejme raz za čas sa stane že sa zašpiním ale nikdy som toľko neprala a neperiem pár vecí 🙈 ale počkám pokiaľ sa nazbiera. Mám pár klientov kt sú schopný zapnúť práčku kv 5 prádlam 🤦‍♀️

anonym_73709b
27. sep 2025

@anonym_autor my 5kg a su dni kedy kazdy den jedna ale kazdy druhy den 100%

kaca222
27. sep 2025

Tiež sme dvaja + 3r dieťa. Perieme priemerne 5x týždenne, ale niekedy sa stane, že celý týždeň neperiem a potom cez víkend ide práčka nonstop. Triedim tak, ako ty (tmavofarebné dávam s čiernym, svetlofarebné samostatne). Kuchynské utierky a posteľné prádlo však periem raz za pár týždňov, utierok mám dosť, takže len mením. Športové vždy samostatne, nesmie sa používať avivaz a má to svoj špeciálny prací gél. Možno máte malú práčku alebo meníte oblečenie častejšie, než kamarátky. Aj tu na MK som zachytila, že niektorí ľudia menia uteráky každý den alebo nohavice po jednom použití

Strana
z6