icon

Koľkokrát do týždňa periete?

27. sep 2025

Ahojte, sme 2 dospely a 2 rocne dieta. Byvame v byte a mame psa. Pride mi, ze pracka a susicka ide u nas nonstop. Minule na rodinnej oslave som zachytila konverzaciu dvoch zien, domacnost zlozena z tolkych ludi ako nasa, akurat bez psa, ako sa stazovali ze peru AZ 7-8x do tyzdna. Odvtedy sa nad tym zamyslam, ze ja vlastne nemam asi den, kedy by som neprala 2x, niekedy dokonca az 3x 🙀. Dnes mi ide uz stvrta pracka kedze periem aj postelne pradlo aj deky. Pride mi to strasne vela, neekologicke a neekonomicme, prosim vas, co robim zle? Pracku mam na 6kg.
Bielizen triedim takto:
-spodne pradlo plus uteraky
-tmave
-farebne
-biele
-kuchynske utierky
-vlnene svetre v tomto obdobi ked sa nazberaju
-postelna bielizen / deky, ale to v priemere asi 1x za tyzden
Sportove uz periem s klasickym pradlom, prestala som to rozdelovat kedze je to vzdy len par kusov.
Dakujem 😊

Strana
z6
princezna_bosorka
1. okt 2025

@anonym_autor zakladna chyba je 6 kg pracka, my mame na 10 kg. Periem separe detske a dospelacke, farby neriesim. Sportove periem extra, obcas k tomu prihodim nohavice / rifle. Uteraky, polstrovanie detskej stolicky, bundy, navliecky a plachty sa tiez peru extra, ale to sa neperie casto (cca raz za mesiac).

Pracka u nas vacsinou bezi 2x tyzdenne - raz deti, raz dospeli. Dve deti, 2 dospeli, ziaden pes...

felixxs
1. okt 2025

Ja citam nadpisy v rychlosti, ze kolkokrat do tyzdna sa poseriete 🙂

senta_sofia
2. okt 2025
@felixxs

Ja citam nadpisy v rychlosti, ze kolkokrat do tyzdna sa poseriete 🙂

@felixxs krasne, ti potom peru castejsie 😀

autor
2. okt 2025
@senta_sofia

@felixxs krasne, ti potom peru castejsie 😀

autor
2. okt 2025

No okej, ja som od soboty neprala, ale dnes po manzelovej sluzobke a spolocnej turistike ak nepojde 6 pracok, tak ani jedna

senta_sofia
2. okt 2025
@anonym_autor

No okej, ja som od soboty neprala, ale dnes po manzelovej sluzobke a spolocnej turistike ak nepojde 6 pracok, tak ani jedna

@anonym_autor ked sme na vikend prec a vybalim, plus zapasy, turnaje, tiez sa toho nazbiera

anonym_2c5f47
2. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja si to tiez pocitam a od pondelka 6 pracok za mnou - z toho 3x postelne - 1x zo skolky (to uz tyzden stalo v kute), 1x nasa postel, 1x detska postel, 1x uteraky a islo 1x cierne a 1x farebne. A uz sa plnia dalsie dva kose, a mam namivene oblecenie co sa mala dogrcala aj na seba aj na mna.... Plus sme vsetci chory tak zas postelne a uteraky budem zajtra/v sobotu ... no a snad dost pre tento tyzden 😂 a predpoklad na 11-12 praciek - ale co z toho neprat? 😂 nevymenim postelne alebo uteraky alebo "pockam" s nejkym kosom do buduceho tyzdna? Ako co mi to pomoze? 😂 periem ked treba a nech si kazdy mysli co chce 😂

snowflakenel
2. okt 2025

Podla toho, ako sa zaplnia kose na pradlo. V pracovni mam osovbtne na uteraky, na farebne, na svetle, na biele, na ponozky a na manzelove monrerky. Ano- cize 6 kosov. 🙂

Strana
z6