Môžem kombinovať biele a čierne prádlo v sušičke?
Ahojte,
Mám práčku ktorá je na 5kg prádla a sušičku na 10kg prádla.
Tak dám 2x prať a potom to spolu suším. Mám dotaz či môžem dať čierne s bielym alebo sa tomu niečo stane? Zvyčajne dávam biele a farebné, alebo biele/farebné s uterákmi alebo s obliečkami. Len čierna to je také iné..
Môžeš.Ale neodporúča sa napchať sušičku až do plna.Tak isto ako práčku.Tych 20 CM od vrchu šiat po vrch bubna by malo ostať prázdne.
To ti aj uschne keď tam napcháš dve práčky? Bez ohľadu na farbu by som to nerobila. V sušičke musí byť aj voľné miesto.
@7komorova To ti bude dlho trvat kym to vyschne. V susicke musis mat vela miesta.
Urcite rozdel pradlo na 2 varky - hrube a tenke
Môžeš dať spolu tmavé aj svetlé,ale dve série (práčky) ti potom dobre vyschnu v susicke?
môžeš, to už nieje “vo vode” žeby sa to zafarbilo od seba … a taktiež dávam “dve práčky” spolu a nikdy som nemala problém s dôkladným vysušením.
Nikdy nedavam susit dokopy varky triedene podla farby. Bojim sa, ze by mi od seba pochytali chlpky.
Zalezi aj od toho cierneho pradla, ci nepusta chlpy 🙂 To by bolo treba vyskuaat, ale inak v tom nevidim problem.
@7komorova to je co za zázrak, ze pranie je náplň menej ako sušenie? Lebo ešte som takú pracku nevidela, ze by to bolo opačne. Nepomýlila si sa? Ja keď perem, tak bud biele + veľmi svetle spolu, alebo tmavé farebné s čiernym na nižšej teplote A keďže na sušenie ide menej, skoro polovica z množstva prania, tak nemusím rozmýšľať, ci môže ísť biele s čiernym. Ale myslím si, ze pri sušení by to nemalo robiť problém.

@7komorova Ja sa väcsinou riadim tym, ake pradlo je hrube, z akeho materialu, podobne/rovnake materialy davam spolu, ale ciernu davam osobitne, mam odsledovane, ze potrebuje troska vyssi program susenia ako biele ci farebne pradlo, to kludne dam dokopy.
Taktiez uteraky davam susit samostatne, tie potrebuju vyssiu teplotu ako napr.tricka, tie by sa mi s uterakmi asi troska scvrkli.