Použitie chémie pri upratovaní v domácnostiach s deťmi
Ahojte,
chcela by som otvoriť jednu tému, ktorá sa u nás doma často rieši – upratovanie a chémia v domácnostiach, kde žijú deti.
Používate doma bežné čistiace prostriedky, alebo sa snažíte ísť skôr ekologickou cestou (ocot, sóda, minimum chémie)?
Riešite alergie, citlivú pokožku, dýchanie… alebo to veľmi neriešite?
Zaujíma ma váš pohľad – čo je pre vás pri upratovaní s deťmi najdôležitejšie a kde robíte kompromisy.
@akvi alergie na rastliny,prach,roztoče,zvieraciu srsť,chlad,teplo,ovocie,zeleninu,lepok,mlieko-aké sú toto nové látky,ktoré ľudstvo vytvorilo?
@anonym_2e104a to je odpoveď organizmu na neschopnosť prispôsobiť sa tomu množstvu "podnetov". Alergia je prehnaná reakcia. A je úplne jedno, že na čo.
ženy,ako ste ste prežili to,že vaše matky nepoznali EKO BIO a neviem čo.....ja sa čudujem teda,že žijem
@anonym_2e104a Asi som v rovnakom veku ako vaše matky. Vítam čo vás trápi, chápem opatrnosť v domácnostiach s deťmi.
Keď ste boli deťmi vy, nemali sme co riesit, na trhu bolo pár prípravkov, kúpili sme čo bolo. Akurát keď boli menšie, napr v predškolskom veku, mala som všetky prípravky v zamknutej skrinke,vady sa k nim nedostali.
A všetky tri každé upratovanie prežili v plnom zdraví, bez následkov Myslim si, že ak nepoužívané kyseliny, zieraviny a pod. niet sa čoho báť.
@anonym_2e104a Asi som v rovnakom veku ako vaše matky. Vítam čo vás trápi, chápem opatrnosť v domácnostiach s deťmi.
Keď ste boli deťmi vy, nemali sme co riesit, na trhu bolo pár prípravkov, kúpili sme čo bolo. Akurát keď boli menšie, napr v predškolskom veku, mala som všetky prípravky v zamknutej skrinke,vady sa k nim nedostali.
A všetky tri každé upratovanie prežili v plnom zdraví, bez následkov Myslim si, že ak nepoužívané kyseliny, zieraviny a pod. niet sa čoho báť.
@evansova nie je to len zodpovednost voci detom ale aj voci prirode. Kopa ludi pouziva rozne puelly a vonavy domov a ine avivaze a nic im nie je. Ale toto je aj o nejakom zivotnom nastaveni. Miesto hubky lufu, miesto sava ocot, pracia soda a mydlo miesto persilu...
Je to o nejakom nastaveni a celkovej filozofii kde ludom zalezi ako ziju trosku viac do hlbky.
@evansova nie je to len zodpovednost voci detom ale aj voci prirode. Kopa ludi pouziva rozne puelly a vonavy domov a ine avivaze a nic im nie je. Ale toto je aj o nejakom zivotnom nastaveni. Miesto hubky lufu, miesto sava ocot, pracia soda a mydlo miesto persilu...
Je to o nejakom nastaveni a celkovej filozofii kde ludom zalezi ako ziju trosku viac do hlbky.
@really8 Áno, súhlasím. Ani doteraz presne neviem čo a na čo je tá Puela, nepoužívam aviváže a ocot, sóda bikarbóna a občas soľ mi upratovanie stačia, len občas pridám kvapku glycerín, keď umývam okná.

@anonym_2e104a to je také veľmi zaslepene vnímanie, že "sme to prežili". Človek by dnes mal pozerať aj trochu ďalej, ako na svoju bezvýznamnú existenciu v tomto svete. Môžeme sa tváriť, že nás nemusí trápiť, čo bude o 100 rokov. Ale už teraz vidíme dôsledky extrémnej ľudskej "aktivity" za posledných 100 rokov. Asi najlepšie to vidno na tom, že už snáď neexistuje rodina, kde by neboli alergie. Imunitný systém sa proste nestíha adaptovať na to množstvo nových látok, ktoré sa ľudstvu podarilo za posledných 100 rokov vytvoriť. A tak telá reagujú prehnane. A to je len malý príklad.
@akvi alergie na rastliny,prach,roztoče,zvieraciu srsť,chlad,teplo,ovocie,zeleninu,lepok,mlieko-aké sú toto nové látky,ktoré ľudstvo vytvorilo?