icon

Používate klasický ocot aj na upratovanie?

molu12
14. sep 2025

Ahojte používate niekto klasický ocot na varenie aj na upratovanie? Manžel mi chcel urobiť radosť, umyl chladničku, ale strašne to smrdí.. Umýval to pri 2 malých deťoch. Nemohlo im to ublížiť? Keď som prišla domov, akurát končil, fakt to dosť smrdelo, starší začal aj kašlať, hned som vetrala, brala ich preč. Môže to mať na malé deti nejaké následky, ked sa toho nadýchali?

beata_k
14. sep 2025

@molu12 Nie, nemoze. Ocot je dobra dezinfekcia. Vyprcha to o chvilu.

viestta
14. sep 2025

nic sa nestalo ani chladnicke ani detom

klarissa25
14. sep 2025

Octom umyval? No sikovny to chlap, tak je najlepsie umyt chladnicku. Netreba hladat problemy tam kde nie su. Radsej pochval muza

zmrzlinka2021
14. sep 2025

@molu12 ocot uškodiť??? Verím že si tu z nás strielas

anonym_605b62
14. sep 2025

@molu12 tak konzumácia octu nevadí,ale nadýchanie sa ublíži? A načo máš vôbec doma ten strašne nebezpečný ocot?😲

euka210
14. sep 2025

@molu12 samozrejme, ze umyvam chladnicku s octom...vzdy uz roky. Ale nedavam taku koncentraciu, aby to velmi smrdelo. Vyprcha a nic nikomu nebude...ved je to ocot, ktory sa konzumuje.

tenerifka
15. sep 2025

V domacnosti na cistenie u nas sa pouziva ocot a soda bikarbona. Nemam ziadne ine cistiace produkty, odmietam dychat chemiu.

viera012345
27. sep 2025

@molu12 Na umytie chladničky a mrazničky je ocot ideálny, ale ja ho rsda používam aj na nerez drez+nerez odkvapavaciu plochu, vodovodné batérie