icon

Práčka mi robí takéto škvrny

july0
23. máj 2023

Ahojte poradíte čím to môže byť ?

Práčka mi robí takéto škvrnyPráčka mi robí takéto škvrny
lienka.7
23. máj 2023

@july0 mas v nej špinu, treba ju vyčistiť. Druhá možnosť je ze mas zle ložiská na bubne a je to od toho. Aspoň ja som mala...

kveova
23. máj 2023

@july0 nevycistena… kupit cistic na pracku, pustit na 90… alebo s octom na 90 ale to moc vyrobcovia neodporucaju aj ked ja to robim 😂🤦‍♀️ a poriadne utriet vsetky gumy, dole co je taka okruhla krytka, otvorit a vypustit vsetky vacsie necistoty 🙂

stanulienkat
23. máj 2023

Spina a vodny kamen.

swanlakelady
23. máj 2023

Mne to kupodivu urobilo po čistení práčky. Asi sme odmastili aj to, čo sme nemali :D

anjelicek26
23. máj 2023

Treba aspon raz v tyzdni prehnat pracku na vysoku teplotu a dlhy program... raz mesacne hlbkove cistenie (bud rovno prostriedok na cistenie pracky), alebo liter octu do bubna (bez predpierky, nech ti to hned nevypusti) a potom tak... Vytriet handrou gumu okolo bubna co najcastejsie. Privodovu hadicu vody a aj odtokovu rocne menim, odtok s pracky cistim tiez celkom pravidelne... a nepouzivat kapsule ci avivaz, pokial sa da... lepi to taky sliz na bubon.

babulkomale
23. máj 2023

@kveova nechapem preco by som trapila pracku niecim co vyrobca neodporuca ked su k dispozícii cistice priamo do pracok, ktorymi sa vycisti tesnenie, zasuvka na prasok a nasledne aj vnutro pracky. Plus cistiace programy v pracke.
Pravidelne to tak robim a nikdy ziadne flaky ani smradlava pracka.

milanemila
23. máj 2023

My sme tiez mali taketo flaky na pradle a pritom som pracku pravidelne cistila. Zavolali sme opravara a boli to vyjazdene loziska z kt sa toto uvolnovalo, takze nam to iba vymenil a bolo to uz ok.

majka99999
23. máj 2023

Vycistit a podla moznosti nepouzivat avivaz, ja davam troska octu, pouzivam prasok, nie gel ani kapsule a cistim pravidelne. Operiem obcas na 90 s 1 starym malym uterakom. My mame zhora plnenu a ked sa to zanedbava, doslova blato je v nej ako je guma okolo otvoru. Aj dole ten vypust vycistit, mozes tam aj mincu najst. Plus nam ide pracka cez umyvadlo, tak aj to treba cistit pravidelne, muz robi raz do roka. Taketo skvrny som mala, ked som sa tomu nevenovala, az pracka zacala smrdiet. Ako cistim, tak to nerobi. Pozor, napr. Prsil robia so Silanom, tak aj to moze skodit. Raz za cas dam avivaz, ale potom zase dlho nie.
Loziska sme menili v 2019, tak snad netreba zas, uz ma 12 rokov. Ak to napriek vycisteniu neprejde, kludne opravar.