icon

Prečo mi zapáchajú uteraky?

19. jún 2023

Ahojte žienky. Už dlhšie mi vrta hlavou prečo mi zapachaju uteraky... poskušala som všeličo , prať na vyššiej teplote , bez avivaže , žehliť , a neviem čo možné..ale vždy zasmrdia tak neprijemne...každy člen ma svoj vlastný uterák , ale aj oni si to všimli. Vždy, keď sa osprchujeme, uterak vystrieme cez radiator, sprchu , sušiak , aby bol vystrety do druheho dna kym nebude suchy...uterak mením 2x za týždeň , cca po troch sprchovaniach (zas nemame nato,aby každý člen rodiny si bral každý deň novy uterak a ja by som vlastne len prala a prala) mate niekto podobny problem? Čo vam pomohlo? Ďakujem 💕

lulu0123
19. jún 2023

Nam jeden cas smrdeli.Ked som prestala uplne na nich pouzivat avivaz postupne prestali.

viestta
19. jún 2023

Vyvarit v práčke, k prášku pridať tabletku do umývačky, miesto aviváže použiť ocot.
Robiť to raz za dva, tri mesiace.
Pri praní vylúčiť aviváž a používať ocot miesto nej

mandzula
19. jún 2023

@autor nemas tmave uteraky? Mam jeden, ten smrdi, blede vobec.

zuzkaa1991
19. jún 2023

Ja som naposledy dala namiesto avivaze ocot niekde som čítala zas.manzel sa velmi poti us pracuje v spinavej praci a viac menej sa ta sprchuje nie raz donesie na konci týždňa tasku s mokrym uterákom 🙈🙈 jasne ze zatuchne....tiez som si vsimla tak som vyprala.s octom a preslo to 🙏🙏

Co sa tyka cistenia pracky raz za mesiac davavam na 95st ocot..

mateson
19. jún 2023

Sušička

ninusa221
19. jún 2023

Nenechávaj ich v kúpeľni ale dávaj na radiátor niekde v spálni alebo aj na balkón. Mne sa osvedčilo že smrdia vždy keď ich nechám v kupelke

moonlight1210
20. jún 2023

Skus ich nechat par krat namocene na noc pred pranim vo vode s obycajnou sodou bikarbonou. Ta vie stiahnut pachy.

marcellka32
20. jún 2023

Nesusit v kúpeľni ale na balkóne

adulka07
20. jún 2023

Skús namočiť vo vode a pridať Sanitol a potom dať vyprať a nedávať aviváž ale tiež Sanitol a sušiť vonku na slnku

aandrea9
20. jún 2023

Periem v klasickom prášku ariel na biele na 40 stupňoch a namiesto avivaze dávam ocot. Nezehlim.

eva1990
20. jún 2023

@aandrea9 obycajny ocot alebo biely ?

salome123
20. jún 2023

daj ich ususit na cerstvy vzduch.

barborachors
20. jún 2023

smradlave uteraky nie su preto ze su v kupelke, ale preto ze su lacne. Ja mam z ikea a HM Home a tie vobec nesmrdia, a potom mam lacne z pepca, jysk a tesca a tie po sprchovani smrdia, a tiez su tmavej farby. Za sucha nepachnu ale vobec. Jedine, ktore nezapachaju vobec, su velke hrube osusky z Ikea a HM Home. Podotykam, ze vsetky periem rovnako (tekuty praci gel, sem tam avivaz) a ocot nepouzivam a susim navolno na susiaku vo vnutri.

cacianka
20. jún 2023

aj vyčistiť pračku pomôže, uteráky lúbia nasať všetky pachy, čo iné prádlo nie.

aandrea9
20. jún 2023

@eva1990 obyčajný kuchynský, možno tak 100 ml, viac určite nie.

aandrea9
20. jún 2023

@barborachors mam aj obyčajné z lidla a nesmrdia. Ale všetky uteráky a osušky mam bledej farby.