Prečo prádlo stále smrdí aj po praní?
Pracka je tak 4 ročná lg. Prádlo po oprati mi smrdí zatuchnuto. Včera som vyčistila pracku. Tesnenie v tých zahyboch, ten spodok čo sa dá vykrutit na spodu práčke, na prečistenie sme pustili pracku na prázdno s prípravkom na čistenie pračky. Dneska prádlo opraté na 40ke a stále smrdí. Používam gél na pranie, žiadna avivaz lebo zbytku rodiny to vadi keď prádlo vonia. Gél na pranie dávame priamo do bubna. Prádlo smrdí ako keby ste ho nechali mokré v práčke deň.
Pusti tam návliečky s práškom a octom na 60
Naše mamy nepoznali prací gél, len prášok
Moja práčka funguje 17 rokov
Ja som to mala tiez pri dlhodobom pouzivani gelov. Pomohlo zmenit gely za klasicky prasok, raz mesacne dat prat na 90 stupnov uteraky alebo postelnu bielizen. Vtedy pridam na precistenie aj krystalicku sodu. Na zaciatok kym sa to precisti od tych gelov by som dala par prani na vysokej teplote a pridala bud ocot alebo krystalicku sodu. Ja uz tento problem nemam odvtedy a tiez som to riesila dlhodobo. Tie gely sa usadzuju a potom to smrdi.
@alusha kryštalickú sódu dávaš aj k farebnému prádlu?
@alusha kryštalickú sódu dávaš aj k farebnému prádlu?
@oliverceky ano, ale davam to len ku postelnemu pradlu a obcas.
keď perieš stále na "rýchlom" a na 40ke, ani sa nečudujem, že ti to páchne. veď to sa ani poriadne neoperie. z času na čas treba vyššiu teplotu a prášok + ocot.
Problemom dnesneho prania su vraj kratke programy a najma nizke teploty, preto treba pravidelne prat na 90 (postelnu bielizen, uteraky, urierky).
Vraj je dobré hodiť do bubna tabletu na umývačku riadu. Skúsil to niekto?
Vraj je dobré hodiť do bubna tabletu na umývačku riadu. Skúsil to niekto?
@marcella6 ano. Tiez mi smrdela pracka , skusala som vsetko mozne a nemozne - cistila pracku, odtok, gumy, filtre, davala ocot, sody, vymenila gely za prasky...
Pomohli az tablety do umyvacky - davam cca kazde 3 mesiace 2 tablety, na 90 stupnov, nepustam ale uplne naprazdno, davam k tomu biele plienky (stare, co pouzivam pri upratovani)
@marcella6 ano. Tiez mi smrdela pracka , skusala som vsetko mozne a nemozne - cistila pracku, odtok, gumy, filtre, davala ocot, sody, vymenila gely za prasky...
Pomohli az tablety do umyvacky - davam cca kazde 3 mesiace 2 tablety, na 90 stupnov, nepustam ale uplne naprazdno, davam k tomu biele plienky (stare, co pouzivam pri upratovani)
@annalena môžu byť aj tie gélové kapsule,či tie tvrdé tablety?
Skus pridat do prania sanytol na pranie...a na cistenie pracky pouzivam luxon
A ake pradlo peries na 40tke?
@mk1111111111 áno určite vyskúšam prášok, určite ho kupim .. je potrebné používať aj avivaz?
@anonym_autor pre toto nepoužívam gél na pranie, ani kapsule. Keď sa nám pokazila práčka po 4 rokoch, opravár povedal, že vyššie uvedené je najhoršie, čo môžu ľudia robiť,lebo peru väčšinou na teplotách okolo 40 st a gél ani kapsula sa nerozpustí a zvyšky sa usádzajú v práčke a smrdia.
Už roky periem len v prášku a používam aj aviváž a všetko je v pohode

Ja som to mala tiez pri dlhodobom pouzivani gelov. Pomohlo zmenit gely za klasicky prasok, raz mesacne dat prat na 90 stupnov uteraky alebo postelnu bielizen. Vtedy pridam na precistenie aj krystalicku sodu. Na zaciatok kym sa to precisti od tych gelov by som dala par prani na vysokej teplote a pridala bud ocot alebo krystalicku sodu. Ja uz tento problem nemam odvtedy a tiez som to riesila dlhodobo. Tie gely sa usadzuju a potom to smrdi.