Zapáchajúce prádlo - poraďte mi

m_s7
1. feb 2018

Ahojte maminky, prosím vás o radu pri praní. Malý má 10.mesiacov a celý čas som používala prací gél Bupi, bez problémov. No cca mesiac dozadu mi začalo po opratí prádlo zapáchať akokeby zatuchlinou. Najskôr som si myslela, že je problém v práčke. Vyčistila som ju ako sa len dalo, dávala som aj ocot aj čistič práčiek. No nepomohlo. Keď dám moje a manželove veci oprať, aviváž, prádlo krásne vonia. Takže práčkou to asi nebude. No keď dám malému oprať tak zapácha, pričom periem stále rovnako a ani prací prostriedok som nemenila. Skúsila som oprať v rukách aj použiť detskú aviváž, aj tak to po vyschnutí zapáchalo. Včera som skúsila iný prací gél a je to to isté. Už naozaj netuším, v čom môže byť problém. Ďakujem za každú radu.

simsalabim
1. feb 2018

Ja ti nijako neporadim, ja len ze mam taku skusenost, ze ak raz pradlo zatuchne, uz nikdy neodsmradne. Inak 10 mesacnemu uz podla mna mozes prat veci s vasimi.

pribinak
1. feb 2018

skus miesto gelu pouzivat prasok a zrus avivaz

zdena12345
1. feb 2018

ja by som ho asi vyskusala nechat namocene v prac. prostriedku s vodou cez noc, oprala a rozvesat po radiatore(susicka), aby rychlo vyschlo. My mame tak trosku takyto problem s uterakmi. Aj ked su oprane, tak staci sa do nich 2-3 utriet a zacinaju byt citit. Taketo predmacanie pomoze, ale hlavne to treba rychlo ususit. Ked ich necham len na vesiaku cez zimu, nestaci to.

anielicek009
1. feb 2018

Jedine skus ten prasok sice je tuhsi ale podla mna pomoze

mathia888
2. feb 2018

Ja som mala podobný problém, pátrala som skoro mesiac a nakoniec som zistila ze to boli nové nohavice ( čierne). Tiez som si myslela ze najskôr to bude práčkou tak som ju čistila a nakoniec to bolo nohavicami neviem prečo :-/ tak som bola nútená nohavice vyhodiť lebo zapachali aj ked som ich prala v rukách..

sadkoni
2. feb 2018

Ako dlho trvá kým ti uschne prádlo?

lericenkam
2. feb 2018

@m_s7 ahoj, aj ja som mala takýto problém a tiež som čistila práčku všetkým možným, vyvárala a nič nepomohlo,keď sa pokazila, opravár práčok mi povedal, že smrdí, lebo periem v géloch,kúpili sme novú práčku a používam len prášky na pranie, aviváž - raz za uhorský rok a práčka nesmrdí ani prádlo, keď periem v gély, tak ručne a do práčky dám len vyplákať 🙂

m_s7
autor
2. feb 2018

@sadkoni Prádlo dávam do sušiarne, na druhý deň je všetko suché.