Problémy so sušením riadu v umývačke
Ahojte. Je toto podľa vás normálny stav umývačky? Bolo zakliknuté aj sušenie. Je tam doplna leštidlo aj soľ.
Viem že tam nie sú úplne ideálne predmety na foto, umývam teraz všetko po sťahovaní predtým ako to ide do skríň a toto je posledná várka toho čo ostalo... robí to so všetkým riadom. Najlepšie je na tom sklo/keramika, ale aj na tých sú kvapky.
Neviem či to je na reklamáciu, že zle suší, alebo ja ju zle nakladám, alebo kde je problém. Je to moja prvá umývačka, tak možno robím chybu aj ja. Alebo je toto normálny stav? Ja som bola v tom že veci z umývačky sú vhodné rovno na ukladanie do skrine, nie že to treba ešte utierať. Skúšala som ju nechať aj na 15 cm otvorenú, večer doumývala a nasledujúci deň po práci som tam stále našla nejaké kusy s kvapkami a aj na stenách umývačky boli stále kvapky.

Ja mam všetko suché, hneď po umývaní, max na plaste sú kvapky, alebo ešte môže byt ze na krátkom programe, keď dám od hodiny dlhší vždy je suchý.
co to mas v tom spodnom kosi?
ja mavam mokre len plastove dozy, aj to iba niektore, pripadne v tych zarezoch. sklo, kedramika, hrnce ( okrem tych roznych okrajov a dutin ) a pod to mam suche.
Riad po dokonceni cyklu je vlhky. Aj cela umyvacka. Po otvoreni sa z nej ridne vyvali vlhky vzduch. Ale je to vsetko teple a po otvoreni sa rychlo vyvetra a doschne. Samozrejme na rovnych plochach ostanu aj kvapky, v spodkoch hrncekov trochu vody a tak. Riad vzdy vyberam s utierkou a tych par kvapiek utriem. Ale riad uz nikdy nedosusujem, nekladiem, ide rovno do skriniek.
Neche sa mi studovat fotky co tam mas. Z uvodneho prispevku temy sa to uz neda zvacsit. Drevo do umyvacky nedavame.
Ja mám takú umývačku, že ku koncu programu otvorí dvierka. Suší síce teplým vzduchom , ale zároveň aj tým, že sa otvoria dvierka a suší prirodzene.. a áno, plastový riad mam takýto istý mokrý
@anonym_autor ty máš zrejme bosh. Ja mam tiež takú istú ako ty, uz druhu dokonca. Plast väčšinou zostane mokrý, alebo voda v miske keď ma vyššie dno, to nevysusi. Ak otvorím hneď tak to mam fest mokré. Ked necham z noci do rana tak je to uplne okej ale plastove misky zvyknu byt aj tak mokre. Inak normálne ukladám do skriniek a áno niekedy treba niečo utrieť. Na spodok nikdy nedávam nič tak ako máš ty, lebo sa mi stalo, že poháre nad tým neboli umyté.
Riad bežný ako sú porcelánové taniere a príbory ti vyschnú v zavere programu lebo sú dostatočne nahriaté a ich teplom sa voda odparí - vysuší z ich povrchu. Naopak plastové a drevené riady/časti neabsorbujú dostatok tepla aby sa stihla voda z ich povrchu odpariť, skrátka vychladnú skôr. He to len o fyzike. Stačí utierkou zotrieť zvyšnú vodu zo spodného koša a potom zo stredného. Takto ti voda nestečie keď budeš vykladať riad v smere zdola nahor.
Ale počuj, skusila by som vyčistiť filter, normálne to vyberieš, rozoberies a z jarovou hubkou umyjes. A dala by som ju pre istotu aj vycistit..ja tam vylejem liter octu a zapnem čistenie.
To si dala drevenu dosku do umyvacky? Nerob to, casom ti praskne okrem toho do dreva vsiakne vsetka ta chemia, v ktorej sa riad umyva
Ja ma Bosch a ne jednom programe ostava riad mokry, na tom hodinovom. Aky program si dala?
@anonym_autor ty si ju otvorila hneď po umytí?
@marhulka13 Po umytí + sušení. Ona zapípa a potom sa vypne. Má jeden eco program kde sa otvorí sama, ten som zapla večer a teda sa po umytí otvorila, a do rána neuschla a ešte poobede tam boli kvapky. Je to TORSBODA z IKEA a čítam akurát zahraničné recenzie a veľa ľudí tam spomína toto, že aj lacnejšie umývačky a staršie umývačky im lepšie sušili, takže to bude asi umývačkou 😭 Mala som si poriadne pozrieť recenzie pred výberom.
To si dala drevenu dosku do umyvacky? Nerob to, casom ti praskne okrem toho do dreva vsiakne vsetka ta chemia, v ktorej sa riad umyva
Ja ma Bosch a ne jednom programe ostava riad mokry, na tom hodinovom. Aky program si dala?
@viestta Ano, to je drevená doska na vaľkanie cesta, bola kadekde položená po sťahovaní, tak som ju tam šupla. Už ju tam teda nebudem dávať. Musím si naštudovať čo áno a čo nie. Program som dala "auto", myslela som že keď si to bude riadiť sama podľa neviem akých senzorov, tak to možno prinesie lepší výsledok. Už som skúsila všetky. Je tam jeden rýchly bez sušenia, pri ostatných sa sušenie dá zapnúť samostatným gombíkom. Ešte mi napadlo či to sušenie vôbec funguje, ale ako tak čítam zahraničné recenzie na ikea stránke, tak to bude žiaľ umývačkou 🫤
Moja ma rezim umyvanie + susenie, po skonceni umyvania sa otvoria dvierka a este hodinu az dve plynie cas na susenie. Vacsina je sucha, samozrejme v zahyboch a priehlbinach kde ostala voda ostane voda a ked do toho drgnem sa to obcas rozleje a vsetko okolo/pod 🫠
@viestta Ano, to je drevená doska na vaľkanie cesta, bola kadekde položená po sťahovaní, tak som ju tam šupla. Už ju tam teda nebudem dávať. Musím si naštudovať čo áno a čo nie. Program som dala "auto", myslela som že keď si to bude riadiť sama podľa neviem akých senzorov, tak to možno prinesie lepší výsledok. Už som skúsila všetky. Je tam jeden rýchly bez sušenia, pri ostatných sa sušenie dá zapnúť samostatným gombíkom. Ešte mi napadlo či to sušenie vôbec funguje, ale ako tak čítam zahraničné recenzie na ikea stránke, tak to bude žiaľ umývačkou 🫤
@anonym_autor nedavaj do mycky drevo, teflon, hlinik a makke plasty 🙂
Ja ešte doplním, že je fajn prečítať si aj návod k spotrebiču. Výrobca uvádza aj to do umývačky patrí a čo nie. Vyhneš sa tým sklananiu a škode. Napríklad hliník do umývačky vôbec nepatrí, tiež drevo, nože len príborové....
Ja ešte doplním, že je fajn prečítať si aj návod k spotrebiču. Výrobca uvádza aj to do umývačky patrí a čo nie. Vyhneš sa tým sklananiu a škode. Napríklad hliník do umývačky vôbec nepatrí, tiež drevo, nože len príborové....
@pinkgirl na niektorých nožoch na krájanie je písané, že do umývačky môžu ísť, asi sú to z novšej výroby...Tie staré by do umývačky nemali ísť
Mame whirlpool. Vsetko je vzdy suche. Okrem plastovych misiek, ak maju trosku prehlbene dno, tak tam zvykne ostat trosku vody.
Inak je vsetko suche, hned ako skonci susenie a moze sa vylozit.
Vlhke ostane len ak dojde lestidlo.
ahoj, tu drevenu dosku si mala ulozenu vodorovne? Voda zo spodnej vrtule sa potom nedostala inam ako na nu a je mozne, ze si obmedzila aj prudenie vzduchu tym, ako si tam tie veci naukladala. Ja mavam z umyvacky obcas mokre plastove krabice, niekedy dna hrncekov, ak tam maju drobnu preliaceninu a boli postavene kolmo.
Videla som niekde video, že keď umývačka skončí, prehodí cez dvierka utierku na riad a zatvorí. Vyskúšala som a všetko mám suché
Ja mam nejakú lacnú obyčajnú, doumyva, otvorím dokorán, vytiahnem košíky co to ide a všetko doschne
@anonym_autor ale to ti ako malo umyt ked si tam dala velku dosku?kadial ti isla voda?ja napr mam sem tam mokry riad hlavne na plastoch ale ja nepouzivam lestidlo. Drevene veci sa tsm aj tak nemaju davat

@anonym_autor ty si ju otvorila hneď po umytí?