icon

Puella zničila plasty

petka963
10. apr 2023

Dievčatá prosím poraďte mi..mam novu práčku, cca rok a bola aj celkom drahá. Chcela som si ju šetriť a používať kvalitné prípravky, tak som začala používať Puellu avivaz. Vôňou je topka, ale... niekoľkokrát mi kvapla na povrch práčky a hlavne na cierny bubon (práčka plnená zpredu), kým som utrela plast bol rozožraty, vyzerá to veľmi škaredo akoby to niekto opľul, pripadne, no ani nepíšeš ze ako ešte...hrozne chce sa mi plakať, neviem čím to vycistit pripadne aby aspoň tie fľaky neboli do biela ale v jednej farbe.. som z toho strašne nešťastná a sklamaná..vôňa narobí parádu ale tie ostatne veci..no comment..mohli mať na obale aspoň varovanie pozor aby nekvaplo mimo, čo to potom musí robiť s vnútrom práčky pripadne na tele??

weleda123
4. sep 2024

@simca06022011 ja som si dala pumpičku na fľašu, tú čo predávajú k tomu na svojej stránke. Tečie ako hovädo. Rozožralo mi to komplet plasty a švagrinej aj drevenú poličku kde ju mala položenú. Takže je to čistý bordel. Ja keď ju dávam, tak už len tak, že 2-3 vstreky a len na prádlo, ktoré ide do sušičky, lebo tá to ešte stiahne. Na prádlo, ktoré aktuálne suším vonku to vôbec nedávam.

simca06022011
4. sep 2024

@weleda123 len tieto parfumy lepia susicky... ja ked som to davala, tak som mala filter komplet olepeny, musela som vsetko umyvat... tak dakujem pekne :D
Kto vie ake pumpicky z ali objednali... ja som to teda neskusala, ale prislo mi to sikovnejsie ako nalievat = keby to mali riadne... tento pripravok potrebuje chemicky odolny davkovac a tiez si myslim, ze opatrnost, ak to moze tiect/kvapkat... no.. co uz :D ziadny zazrak sa teda nekona ani s davkovacom

weleda123
4. sep 2024

@simca06022011 nie veru, žiadny zázrak 😅 ja to už len potrebujem minúť a v živote nikdy to už nekúpim, nehrozí. Chcela som skúšať aj Voňavý domov, ale aj na ten nachádzam takéto recenzie, takže ostávam pri starej dobrej aviváži. Ja som zatiaľ sušičku nemala nejako polepenú. Možno aj tým, že toho dávam menej. Píšu 5 vstrekov na jeden bubon, dám 2-3, podľa toho ako je plná práčka, takže snáď žiadna katastrofa.

6mia6
4. sep 2024

@simca06022011 presne mne ale kvaplo aj z pumpicky. Ale to vyžraté dole je pod hranou tam mne určite nekvaplo. Tam to spliechalo keď si ten olej brala práčka. Neviem no u mňa tymto puella skoncila

ivanatim
4. sep 2024

@simca06022011 Ahaaa, takze realne si niekto olieva pracku roznymi pripravkami? 😀 tak to je komicke. Ano, nestalo, pretoze si pracku neolievam, pisala som to aj vyssie 🙂 A ak by mi nebodaj aj niekde inde nieco podobne, alebo nejaka bezna avivaz, kvaplo, tak to proste ihned utriem. Nie som špindírka, zeby som to tam nechala niekolko dni, mam rada poriadok.

ivanatim
4. sep 2024

@weleda123 😅

ivanatim
4. sep 2024

@evaachesa Tak ty tomu zjavne nerozumies 🙂 vies co je to chemicky zakon? 🙂 A aky je prisny? na akychkolvek pripavkoch, aj na parfemoch na pranie, najdes povinne legislativne H-vety o tom, ze moze produkt sposobovat alergicke reakcie. To su bezne preventivne veci, ktore hlavne chrania vyrobcu. Asi tak ako ked sa na bezlepkovom vyrobku oznacenom ako GLUTEN FREE pise, ze obsahuje lepok do 20 mg/kg 😀
Ale ano, modrykonik, chapem. Tu sa riesia velke "kauzy" a veci, nad akymi sa v realnom zivote ludia nepozastavuju. Mne parfemy na pranie nijako neskodia, ja si striekam na telo (asi aj ty) bezne telove parfemy a ani mi nenapadne riesit to, ze je to v styku s pokozkou. Ale tí ludia, co to tak prehnane riesia, potom idu so svojimi polrocnymi detmi valat sa v 20 cm vode v preplnenom detskom bazene plnom bakterii a plesni, ale vsetko v poriadku, lebo deti 😀 Ja sa len smejem, pardon ak to niekomu vadi, ja som realistka, zijem v realite a neprehanam veci, ktore nie je potrebne prehanat. Napriklad bezne si dam aj taky vitamin C, cize "cistu chemiu" 😀

Skor by som sa ale pozerala radsej na realne skusenosti, ci uz vobec niekto z tych milionov ludi pouzivajucich parfemy na pranie mal nejaku alergicku reakciu, ked o nej takto pises. 🙂 Ja ako tak citam tie tisice recenzii, nic take tam nevidim... A tiez by som uvazovala aj tym smerom, ze ak sa najde 1 zo 100000 ludi, ktory povie, ze ju mal, tak ci ju mal naozaj z takeho produktu, ake je vlastne jeho zdravie, ci to nie je nejaky modrokonikar so slabou imunitou a s mnozstvom roznych inych problemov a podobne 🙂

simca06022011
4. sep 2024

@ivanatim 😂 boze ty si... :DDDD ano realne si naschval oblievame pracky, ja to normalne rozstrekujem po miestnosti len tak zo srandicky.. :DDD nie si ty predajca tychto parfumov? :DDD

weleda123
4. sep 2024

@ivanatim neviem čo je na tom vtipné. Žiaľ, som si nevšimla hneď po prvom použití, že tá pumpička tečie, inak by som ju zabezpečila inak.

evaachesa
5. sep 2024

@ivanatim zjavne ju používaš tak si ju musíš obhájiť, neberiem ti to. Ja svoj názor nezmením. Aviváž čo rozožerie plast a môže spôsobiť neplodnosť či ohroziť plod je určite to najlepšie čo si môžeš nakydať na oblečenie. 👏😏

ivanatim
5. sep 2024

@simca06022011 postradas logiku, najprv reaguj na tie jasne fakty, ktore pisem 🙂 naco by som bola predajkyna? preco? co si normalna? To nemoze mat clovek fakticke a spravne nazory na vec? Musi byt zatrpknuty modrokonikar? Ked nazapada tu do tejto spochybnovacej komunity, tak je automaticky predajca?😕 WTF

ivanatim
5. sep 2024

@weleda123 😀 tiez ju mam, nic netecie, takze preto mi je to vtipne 😀 ja sa smejem na tom ako tu citam tie veci, ze si niekto seriozne oleje nejakym pripravkom pracku a je taky špindír, ze to necha tak oliate aj niekolko dni a potom sa ide cudovat na modrykonik a ignorovat vlastnu chybu, ze necital ani len navod na pouzitie 😀

ivanatim
5. sep 2024

@evaachesa Nie, puellu nepouzivam, pouzivam inu znacku, puellu som ale mala tiez. Ale ked uz si tu vytiahla takuto poplasnu spravu na puellu, tak aspon keby bola nejako opravnena, ale asi nevies co su povinne H-vety vychadzajuce z chemickeho zakona, vsakze? Staci nejake promile nejakej konkretnej latky, ku ktorej sa viaze takato vetaa ten vyrobca tam takuto vetu musi dat. Realne to moze ale poskodit plod? Uplne nemyslitelne a nerealne... Su to len povinne H-vety, netreba panikarit hned. A pritom je to etiketa asi z roku 2021 alebo 2022 a uz daaaavno neaktualna, kedze oni tu latku samozrejme potom pre famy na modrom koniku zo zlozenia radsej vyhodili 😀 stara vec. Nepodstatna vec. A inak telovy parfem, co rozoreze tiez taky nekvalitny nijako chemicky neosetreny plast si kydas rovno na telo, vyborne... 😀 tvojou logikou napisane. Zaujimave ze ja pouzivam parfemy na pranie uz 3 roky a moja nadobka na avivaz aj cela pracka je ako nova... 😎

simca06022011
5. sep 2024

@ivanatim jasne, lebo tie tvoje nazory a iba tvoje su tie fakticke a spravne :DDDD uz ta ani nejdem komentovat... si mimo riadne. Napisala som ti nieco a opakujes tu opak dookola, citat nevies. Ja nie som pipka co sa bude hodinu hrajkat s olejcekmi a tutkat to do pracky, okrem toho nepomoze ti to hned utriet...

Chemicky zakon ja ovladam, pisem produktom nasim aj KBUcka, takze viem o tychto vetach a papieroch svoje... a neboli to FAMY na MK, boli to FAKTY, ktore uvadzali oni na svojom obale. Tak ake famy?? ked niekto zverejni a upozorni na nieco co maju na obale uvedene, tak je to fama? :D wow. A ako pises, papier znesie vela, vyhodili nieoc zo zlozenia, veticku vymazali.. asi tak nejak sa to urobilo ;) A urcite, povinne vety su tam len tak, to netreba panikarit, to nie je kvoli tomu, ze tie latky mozu mat take ucinky... :DDD

evaachesa
5. sep 2024

@ivanatim ja používam hypoalergénny gél bez vône takže nevidím dôvod používať parfumy na telo, čiže nie, nepoužívam ich. A áno, Puella podliezla hranicu pri ktorej to už nemusia uvádzať na obale ale stále to svinstvo tam je. Opakujem...avivážou čo zjavne rozožrala plasty všetkým okrem teba by som si dobrovoľne nikdy nenapustila oblečenie. Prečo by som to robila? 🤷

weleda123
5. sep 2024

@ivanatim tak som možno mala smolu na nejakú vadnú pumpičku (aj ja a aj švagriná, ktorej sa stalo to isté). Ja mám práčku v práčovni v pivnici, takže okolo nej chodím len vtedy, keď periem. Čiže logicky som ani nechodila kontrolovať, či ten humus tam tečie z pumpičky alebo nie, lebo by mi ani vo sne nenapadlo, že sa takéto niečo môže stať. Nič to však nemení na tom, ze Puella je zjavne grc, keď toto narobí s plastom. Snažíš sa to tu hrať na čistotnú dámu, ale prepáč, vyznievaš ako hus.

diaszoky
5. sep 2024

@weleda123 kazdy kto to pouziva bude len chvalit a najlepsia top veta je ze ved vsade je chemia keby osm vsetko riesila 🤦‍♀️A potom ludia placu ze taka a hentaka choroba ved cely zivot nepila nefajcila…ale ked niekto toto ipp pouziva 10 rokov dajme tomu niekde sa to odrazi

weleda123
5. sep 2024

@diaszoky mne sa najviac minule rátala bývalá kolegyňa, ktorá ma vehementne presviedčala, že cez kožu sa nič do tela nedostane, že to sú nezmysly. Neriešili sme síce Puellu, ale oblečenie z Číny, no aj tak. Je XY ľudí, ktorí reagujú na aviváže, pracie gély a podobne. Aj atopický ekzém sa viac a viac rozširuje medzi ľuďmi a môže za to najviac práve ten hnus v avivážach, parfumoch na pranie a lacnom oblečení zo Shein. A nikto ma nepresvedčí o opaku. Sama som u nás v rodine videla, ako moja najmladšia sestra reagovala na parfumované aviváže napríklad. Takže škody to na zdravý narobí viac ako osohu. Ale ľuďom to je zjavne jedno. Hlavne, že paničky voňajú tak, že sa mi v obchode pri nakupovaní žalúdok z nich dvíha.

diaszoky
5. sep 2024

@weleda123 presne a mne az zle na taludku z tych avivazi ja ledva znesiem prasok nieto avivaz.. keby s anic neeostalo ani v tehu dr by mi inac nezakazal kremy a smakocinky

ivanatim
5. sep 2024

@weleda123 hus si ty ;)

ivanatim
5. sep 2024

@weleda123 A.K.A.modrykonik.sk 👏😀

ivanatim
5. sep 2024

@diaszoky Treba sa doucit gramatiku a potom si mozno precitat nieco o zdravi, schudnut, zacat zdravo zit, mozno by vam zmizli aj tieto vseobecne zdravotne problemy 🙂 nic v zlom, len radim ako mat menej problemov... pekny vecer vsetkym modrokonikarom 😀

diaszoky
5. sep 2024

@ivanatim co riesis vlastne??😅

ivanatim
6. sep 2024

@diaszoky ved citaj 😀

diaszoky
7. sep 2024

@ivanatim o nicom

lasona
7. sep 2024

Na dermatologii nas doktorka ucila ze avivaz je najväčší chemicky bordel, ktorý sa neustále uvoľňuje do pokožky. Kolegyňa bola mesiac na PN, lebo si uliala z avivaze viacej. Mala hrozný ekzém
Neviem načo to pouzivate? Je to drahé ako šľak. To nestačí oprat prádlo v dobrom prášku? To musi prádlo voňať na 100 km? Nestačí ze je čisté? Malý mal ekzém tiež, prvé čo sa doktorka pýtala, či používam avivaz...vravím ze nie...

kikusenka1
7. sep 2024

Treba si v prvom rade uvedomiť, že je to olej a ten do práčky nepatrí. Upcha sa tým filter a v podstate poškodenie práčky je len otázka času.

natalka13
7. sep 2024

@weleda123 kolegyna zabudla ze tu avivaz aj dycha hkavne doma. Su zeny co avivaz leju do misiek a davaju do satnikov🙉

diaszoky
7. sep 2024

@natalka13 psycho

lindus_esterka
7. sep 2024

@weleda123 ja len na margo tej pumpicky - vyskocil mi minule na fb v reels videonavod od puelly ako ju používať (co je samo o sebe komicke - navod na pumpicku) a bola tam kopa komentov ze tecie, takze to budu zjavne uplne smejdy