icon

Správne pranie spodnej bielizne pre dlhšiu životnosť

miskaz123
16. feb 2024

Ahojte dievčatá!

Chcela by som sa Vás opýtať ako periete spodnú bielizeň resp. nohavičky. Ide o to, že snažím sa ich prať na 60 stupňov na programe bavlna alebo Eco, ktoré trvajú cca 2-3 hodiny. Po vypraní sa mi stane, že ostávajú ako keby kúsky z nohavičiek vo vani resp. bavlna, nite. Neviem teda ako to mám prať tak aby to bolo čo najhygenickejšie a najšetrenejšie k prádlu.

Ďakujem za každý tip!

Strana
z2
zuzuliennka1
16. feb 2024

@oli18 tak vlhcene utierky su teda ovela vacsie zlo, ako dezinfekcna avivaz do prania.

laurika999
16. feb 2024

@panonia Čipkované sa nedajú všetky žehliť

nwnw
17. feb 2024

@miskaz123 mne je divne ako sa ti bavlna rozpadne pri 60. Ved to normalne mozes zehlit pri vysokych teplotach. Ja to periem s uterakmi 60 + dezinfekcia. To teda nemam ziadne znackove nohavicky a mam ich roky.

januska12323
17. feb 2024

@miskaz123 bonprix a obyčajné obchody, nič značkové

lalenka33
17. feb 2024

Periem normalne na 40. Viac bakterii je na mobile a nemáčam si ruky v save celý deň. Na spodné prádlo nepoužívam žiadnu dezinfekciu, aviváž ani voňavé oleje plne chemie. Nikdy v živote som nemala ani len obyčajnú mykózu.
Mam kamosku, ktora perie bielizeň na 60 so sanytolom a ešte následne 5 minút (má nastavene kuch.hodiny) žehlí každý kus lebo bakterie, ale dieťa jej v obchode žuje rožok so špinavými rukami s ktorymi pred tým ochytalo špinavú rúčku košíka.

andrea901
17. feb 2024

Na 95 stupnov spolu s osuskami a uterakmi periem. Nevadi mi, ked sa pranim znicia, kupim nove.

basska_b
17. feb 2024

Ja som raz preprala nohavicky na 80tke alebo 90tke a mohla som rovno vyhodit vacsinu z nich 😅 mne uz aj tych 60 pride vela, tie materialy to nemaju rady, jedine ze by si mala cistu bavlnu.

akinom0077
25. feb 2024

@miskaz123 zalezi od materialu. Nie kazde sa mozu prat na 60st. Ked periem take ktore su cipkovane alebo z jemnych materialov a pouzijem nizsiu teplotu 30-40 pridam dezinfekciu do pradla

evaachesa
25. feb 2024

Ja som teda skutočne prekvapená koľko ľudí perie spodné prádlo na 40tke. Keď si vezmem že to je vlažná voda, len o niečo teplejšia ako naše telo. 😬
Nie je šanca aby sa to spodné prádlo dobre vypralo...a ešte keď sa to dá prať spolu s uterákmi....mňamka. 😳
Periem na 60tke roky a nič sa mi neničí. Okrem toho nohavičky nestoja majland aby bol problém po nejakom čase kúpiť nové, no nie? 😏

kuriatko84
2. mar 2024

No neviem, ale ja cele roky preriem na 40ke s ostatnym pradlom, bez avivaze, bez dezinfekcie, suším v sušičke a nežehlím a nikdy sme nic nemali🤷🏼‍♀️klop klop klop

Strana
z2