Sušička a žehlenie

19. nov 2023

Ahojte, rada by som sa poradila.
Viackrát som už počula, že bielizeň zo sušičky sa už nemusí žehliť, stačí ju len hneď po dosušení poskladať a je pekne rovná. Ja teda asi niečo robím zle, lebo mám všetko stále vykrčené a bez žehlenia by to nešlo. Máte nejaké tipy, ako si uľahčiť život a dávať bielizeň zo sušičky rovno do skrine?
Na mojej susicke sa nedá nastaviť teplota, suším na programe "bavlna do skrine", ale skúšala som aj iné programy, efekt rovnaký. Aviváž nepoužívam ani nič iné. Sušičku vyberám hneď ako dokončí program, najneskôr do pol hodiny.
Ďakujem za tipy ;)

thereisabear
19. nov 2023

To je otázka náročnosti, nie spôsobu sušenia. Nič nemôžeš spraviť lepšie. Ja nežehlím ani bez sušičky, jedine košele. A nemám pocit, že nosíme pokrčené veci. Ono sa to všetko nejak narovná.

enoula
19. nov 2023

Nemas nahodou 2v1 práčku a susicku? Alebo nedavas viac veci nez je kapacita? A co je to vlastne za značku?

reddflowerlife
19. nov 2023

Toto by zaujimalo mňa tiez

dominikak4
19. nov 2023

Skús dávať do sušičky menej prádla, ak ju moc naplním, tak je prádlo pokrčené. Proste musia mať tie veci miesto, ak je to napratané, tak to pokrčené mať budeš.

dominikak4
19. nov 2023

ak nechcem žehliť tak súším na fázy, naplním si len polku sušičky a fakt je to rovné....ak mám ale haldy prádla a nestíham sa s tým hrať, tak ju napchám a robím si iné a potom prežehlím po večeroch kedy deti spia

nika_val
19. nov 2023

Ja mam podobný problém ale asi to bude tym preplením ..
Ale potom obliečky mam čo sušiť po jednej? Veď ma šlahne 😁😁

A ešte jeden problem mam - scvrkávanie (nie nejak extra ale je viditelné)
A nie len pri lacnych veciach (rozumej H&M, Zara, F&F,..) ale pri drahších a kvalitnejších 🙈
na štítkoch ma všetko že smie do sušičky tak neviem

miiceencoovaa
19. nov 2023

Ja mám doma pracku so sušičkou a asi tam bude ten problém…skúšala som 3 programy, ktoré mam na tej sušičke a pri všetkých troch oblečenie dokrcene. Čosi strašne. Dala som tam úplne máličko oblečenia a efekt rovnaký - všetko dokrcene. Poznám ľudí, čo majú len samostatne sušičku a prádlo majú krásne rovné, fakt už len do skrine ho dať.

dominikak4
19. nov 2023

@nika_val áno detské veci sa mi fakt zrážajú - pepco sa zrazí o celé číslo, hm sa tiež zráža, ale nie tak viditeľne. Suším ich nie úplne dosucha a vyberiem, nechám na sušičke preschnúť.

majamat
20. nov 2023

ja nezehlim vobec, okrem vynimiek. letne veci niektore musim, tie sa strasne krcia, mam na to ten naparovac, ale tento rok som akosi ani ten nepouzila.

vseobecne ked skladam pradlo, vystriem ho na postel a pri skldani uhladim rukami. ked ho takto poskladam, narovna sa a je aj narovnane v skrini na kopke.
zo susicky mam veci rozne, vyslovene by som nepovedala, ze nie su pokrcene. ako co. niektore su pokrcene velmi - obliecky, rifle. no tiez su casti aj privelmi presusene a nedaju sa potom ani narovnat dobre. tu pomaha, ked to nevysusim uplne moc, vytiahnem narovnam a este chvilu necham niekde prevesene - kratko. len je tazke odhadnut, ako dlho to nechat susit.
no mnohe ine veci su ok, fakt zalezi od materialu.

zuzinabila
20. nov 2023

Nie je susicka ako susicka.aky mas typ?znacku?cenova kategoria? Ja po suseji nezehlim,pradlo je rovne.Bosch vyssej kategorie.

lasona
20. nov 2023

Ja tiež mam susicku gorenie, a aj tak musím žehliť. Pre mňa je to pokrcene. Švagriná povie ze však to je rovné...pre mňa nie...tiež som čakala viac od toho