Umývate podlahu iba čistou vodou alebo s prostriedkami?
Ahojte umyvate podlahu cistou vodou alebo vzdy pridavate nejake prostriedky? Umyje sa cistou vodou rovnako dobre? Snazim sa obmedzit tieto cistice na to na co ich netreba a nedrasat zbytocne prirodu.
Je to vraj ekologické , vyskúšané nemám.od kamaratiek, čo riešia ekológiu viem.
https://www.mojadm.sk/allnature-biely-ocot-10-v...
Saponatom na to urcenym. Aspon trochu. Na zemi je spina, mastnota. To cista voda neumyje. Dezinfikovat podlahu nemusis.
Nie, vždy používam prostriedok mne najlepšiu umyje lesklu dlažbu jar a skúšala som vsetky možné pripravky.
Ja dávam 5kv takej zmesi esenciálnych olejov, ktorá je určená na starostlivosť o domácnosť. Kedysi som používala Ajax alebo Savo na podlahy, no už pár rokov fičím na esenciálnych olejoch a všetky tieto chemické veci mi akosi strašne umelo smrdia 🫣
Ja používam jar + kvapku octu. Dá sa pridať aj kúsok esenciálneho oleja. Keď som umyla s čistou vodou podlaha pachla a mala šmuhy. Preto sa mi osvedčila kombinácia jar (odmastovac) a ocot - dezinfikuje a neutralizuje pachy.
Ak parnym mop tak len voda..ked rozprasovacim tam dav ocot s tym beh kazdy vecer v kuchyni..na klasicke umyvanie mopom prostriedok na podlahu ajax alebo nieco podobne
Sanytol na podlahy
Ja mam v mope s nadrzkou vždy čistú vodu a tým umývam každý deň, večer.
Ale každý tretí deň umývam normálne voda, savo na podlahy.
Ja pouzivam ocot + trocha jari
môžeš používať par kvapiek Tea tree oleja. krásne prevonia a dezinfikuje.
Voda je ok, pokud se umyva casto, na smeti a prach je to ok. Jinak bily ocet, nebo davam i par kapek mydla na ruce od alverde, to mam po ruce u umyvadla 🙂
používam eko prostriedok na podlahy, alebo jar alebo aj tekuté mydlo. my doma len eko prostriedky. Savo ani sanytol nie, lebo by som to nemala kde vyliať. Máme čističku a to by som zlikvidovala baktérie. Ale aj z presvedčenia, že táto planéta je už aj tak dosť zamorená svinstvom, tak sa to snažím obmedzovať na maximum.
Kuchynu, chodbu, kupelnu, wc, spajzu mam dlazbu, zvysok drevo. Vzdy som umyvala dlazbu vodou s Jarou. Raz som omylom dala vrelu vodu a odvtedy neumyvam studenou. Treba skusit. Tu vodu necham potom na splachnutie. 🗽
Drevene parkety umyvam s prosteiedkom na drevo, a ostatne poslahy hocakym mydloidom 😄
Nám napríklad parketár povedal,že drevenú podlahu maximálne čistou vodou a absolútne nepoužívať žiadne prostriedky z drogérie. Jedine špeciálny mop nejaký. Ak chceme čo najdlhšie mať pekné parkety.
Čistá voda, ocot, esenciálne oleje a raz do mesiaca prípravok na podlahu

Nie, čistá voda nedezinfikuje, takže nevyčistí rovnako dobre