icon

Zapáchajúce oblečenie aj po praní

millianko
12. feb 2025

Prosím pomôžte mi som zúfalá stále keď vyperiem oblečenie tak zapácha skúšala som už veľa vecí dokonca som kúpila aj novú pracku a vôbec to nepomohlo ja už vážne neviem prosím poraďte mi

Strana
z2
13uzivatelka11
12. feb 2025

Namočiť v octe poriadne a oprat a nepoužívať avivaz.. Tiež som to riešila, prádlo strašne smrdelo, skúšala som aj vodu vypustat do umývadla, ci sa náhodou nejako nevracia späť odpadová voda, tiež som kúpila aj novú pracku, ktorú som našťastie ale aj vrátila do 14 dní.. A až tento ocot mi pomohol a úplne vysadiť avivaz, lebo avivaz ti to uzamkyna keď sú tam tieto smradlave veci co nejdu vyprať.. Vyjadrujem sa ako neandrtalec, ale mne to len tu vysvetľovala jedna baba a poradila a nepamätám si už ako presne 😅
A na tej avivazi naozaj niečo bude, lebo detské oblečenie periem odjakživa samostane bez avivaze a nikdy mi nesmrdelo

millianko
autor
12. feb 2025

@13uzivatelka11 akože to mam namočiť do octa to oblečenie a potom to vyprať? A to mi nebude potom oblečenie smrdiet od octa?

millianko
autor
12. feb 2025
daniela1911
12. feb 2025

Vyčistí najskôr práčku. Potom si kup sypký prášok a per na vyšších teplotách.

millianko
autor
12. feb 2025

@daniela1911 ale ja som si kúpila novú pracku nedávno a furt mi to smrdí hlavne tričká a aj keď to mame na sebe

daniela1911
12. feb 2025

@millianko peries v sypkom prášku na 60 stupňoch ? Bez aviváže ?

vivuska666
12. feb 2025

Pouzivaj iba sypke prasky na pranie. Ziadne gely a kapsule. Pracku pusti na jeden cyklus na 90tku s sodou krystalickou.

ja_bb
12. feb 2025

@millianko a nie sú moc napr.spotene? Ja napr.nemozem prat muzove rifle s inymi vecami, jedine same. Nedokazalo to oprat a vyvonat všetko spolu.

millianko
autor
12. feb 2025

@ja_bb nie niesu vždy keď to vyperim aj nové oblečenie tak to ma taky zlý pach

daniela1911
12. feb 2025

A celkovo netreba prepchávať práčku. Aby sa veci riadne oprali. Ja keď periem uteráky/ utierky periem na 90 stupňov, oblečenie na 60tke, minimum na 40tke. Občas dam aviváž, občas Sanytol, ale vždy sypký prášok a nikdy mi nič nesmrdelo. Po opratí necham pracku otvorenú a preschnúť. Nech tam nestoja ani špinavé veci.

millianko
autor
12. feb 2025

@daniela1911 periem z avivažou a skúšala som aj bez a perím na 40 stupňoch a stále to len smrdí hlavne tričká

daniela1911
12. feb 2025

@millianko tak návod som ti už napísala. 40 stupňov je malo, to sa ani pracka nevycisti od gélov

millianko
autor
Autor odpoveď zmazal
millianko
autor
12. feb 2025

@daniela1911 no úprimne som to par krát skúšala aj na 60 ale nepomohlo tiež ale skúsim niečo no dakujem

spongebob1
12. feb 2025

@millianko Jedina vec, ktora pomoze. Kupovat inu kvalitu oblecenia.

ja_bb
12. feb 2025

@millianko tiež mi napada,že je to ešte material,resp.konkretne tricka, ale príde mi to blbost.ja mam tricka zo sekacu,cinaku,po mame od neviem kade a taky problem som nemala,jedine tie rifle. Ale tiež viem o tom,že gely a druha vec,ako ostane vona na tricku, nieco vonalo vo flasi a na oblečeni to bolo zrazu čosi iné,ale asi si už prasky menila.

kristik
12. feb 2025

Môže byť problém s odtokom (zapácha, voda sa vracia späť). Možno by bolo rozumné konzultovať s vodárom, ak je to pretrvávajúci problem aj pri novej práčke.

fantaghiro21
12. feb 2025

Ja by som tiez hľadala problém pri odpade ...
Ak teda klasické opatrenia sú už vyskúšala.
Ja pravidelne práčku vyvaram octom(na 95°),umývam zásobník,cistim filter,čistim tesnenie na bubne,okolo bubna a aj do prania ako dezinfekciu dávam častokrát ocot...

prettywoman1212
12. feb 2025

Skús ocot. Nám to pomohlo na zapáchajúce veci od mačky.

millianko
autor
12. feb 2025

@prettywoman1212 čo mám skúsiť presne s octom?

13uzivatelka11
13. feb 2025

@millianko áno, ja som namocila v octe vo vani na hodinku a potom vyprala poriadne aj dve hodiny v práčke a nesmrdelo. Konečne 🙂 ja som si to asi zničila sama, prala som na 30-tke väčšinou, lebo však ekológia co stále reklamuju, používala práci gél a avivaz, takže najhoršia kombinacia pre pracku, ktorá sa postupne zanasala a napachlo to prádlo tak, že ešte avivaz to uzamkynala viac a už to nešlo vyprať a ocot ti povolí tie štruktúry.. Pracku som vycistila medzitým fakt veľakrat, práčka už bola v pohode, muž ju aj rozobral pokiaľ sa dalo a nič nikde nenasiel ani zanesene ani smradlave

13uzivatelka11
13. feb 2025

To ci je chyba v odpade si overis jednoducho tým, ak máš možnosť jedno dve prania vypustat pracku do vane alebo do umývadla.. Ale podla.mna bude skôr ten problém co som mala aj ja.. Rok som to riešila až táto rada s octom zabrala . ihneď

lukbe
13. feb 2025

Vyčistiť pracku a potom uvidíš. Avivaz nepoužívať. Niekedy davam oleje kvoli voni, ale aj bez nich nic nesmrdí. Ocot nalej aj miesto avivaze aj normálne do prania.

13uzivatelka11
13. feb 2025

@lukbe keď kúpila aj novú práčku, zrejme vyčistenie práčky nepomôže.. Toto aj mne radila väčšina žien, ze vyčistiť pracku.. Ako keby som bola blbá a za ten rok co som riešila smradlave prádlo som to neskúšala čistiť niekoľkokrát...

lukbe
13. feb 2025

@13uzivatelka11 no áno, ak jej to robí aj nová, problém bude inde. To sú len laické rady.

millianko
autor
13. feb 2025

@13uzivatelka11 no ale divne je zase že moje zapácha ,muzove tiež ale synove už nie a dcéry tiež zapácha len synove nie no

millianko
autor
13. feb 2025

@millianko ja už vôbec neviem co mam robiť

13uzivatelka11
14. feb 2025

@millianko ved skus po namacat v octe tie veci co ti smrdia najviac a uvidis ci to pomôže...nemusíš hneď všetko oblečenie, ak by to nepomohlo.. Ja som namocila do vane jednu varku oblečenia, zaliala trochou vody a vyliala tam ocot, nechala pôsobiť asi hodinku a potom prala na trocha dlhšom programe ako zvyčajne. Bez avivaze ale.. Nebude smrdiet 🙂

saxana000
14. feb 2025

Zacni prat na dlhsom programe aspon 1apol hodiny.ziadne denne 40minut ani expres 25 minutove.na vyssej teplote 50-60 stupnov a s klasickym prachom.. pracku neprepchavat zrusit pracie gely avivaz aj kapsule.pracku po doprati otvorit aj suflik na praci prostriedok.pradlo poriadne vysusit.idealne v susicke.doma sa snaz viac vetrat.v skrini nemas vlhko?

millianko
autor
15. feb 2025

@lukbe myslis mam naliat ocot do bubna?alebo do nadobky

Strana
z2