4 ročná dcéra vylúčená z vianočnej besiedky

kobylamodra
11. dec 2018

Ahojte. Dozvedela som sa od ucitelky, ze na vianocnu besiedku do skolky mozeme prist, ale ze dcera (4 roky) bude v publiku, lebo ze im kazi vystupenie a nechce spolupracovat a posediet. Uznavam, ze je narocnejsia na spolupracu. Ale chcela som sa spytat, stalo sa to uz niekomu?

beky1813
11. dec 2018

Nie 🤔 aj ked jedno dieta bolo upozornene, ze ked bude kazit a vyrusovat, pojds k mame

saslavka73
11. dec 2018

@kobylamodra Možno fakt nie je vystupovaci typ. Niekto proste nemá rád. Ja by som si z toho ťažkú hlavu nerobia.

namornicka
11. dec 2018

Nie je to pedagogické, rozhodne. Opýtaj sa dcéry či chce vystupovať, keď povie, že áno povedz jej že to treba nacvičiť a pri tom treba počúvať čo povie pani učiteľka. Ak povie, že nechce vystupovať tak sa dohodnete, že sa budete spolu pozerať ako ostatné deti vystupujú. Možno vystupovať nechce a bude radšej s tebou v publiku. Možno je to celé jednoduchšie ako to vyzerá.

dominika6
11. dec 2018

@kobylamodra ak je tak ako píšeš tak ja by som tam ani nešla s dcérou..lebo dcéra bude sedieť v publiku jediná ktorá nezapadne do kolektívu a môže byť smutná, alebo deti jej dajú pocítiť,že je navyše..je to to aj trošku ztrápnenie dieťaťa zo strany učiteľky

dzulli1980
11. dec 2018

Nuž, čo dodať ... nie každá učiteľka je Učiteľka ... a robiť z dieťaťa outsidera nie je správne ... každý pedagóg by mal byť v prvom rade psychológ a vedieť to aj s náročnejšími detičkami ... mne by bolo z toho dosť smutno, hlavne kvôli dcére.
@kobylamodra

lija22
11. dec 2018

ano stalo, ale nas syn nechcel nevedel spolupracovat( autista v normo skolke). Bolo mi to luto, cele vystupenie mi slzy padali, ale vies co, kaslat na to. Su to sprostosti, nepodstatne veci pre zivot. Ak dcera robi zle tak sa necuduj prijmi to, no a co, ze sa budete len pozerat. Ak sa daco naucila mozem vam doma urobit predstavenie. Ja by som tam vlastne ani nesla, resp nech dcerka rozhodne

sunny170
11. dec 2018

Nestalo sa, ale keď mali naši v škôlke vystúpenie, mali tam chlapca, čo rušil, vyskakoval, vykrikoval a uprimne poviem, že mi bolo hrozne za tie deti, čo práve vystupovali, lebo sa nemohli sústrediť na básničku a potom to šlo jak v lete na saniach.

tt247
11. dec 2018

@kobylamodra no to je také... Ťažko povedať, ako konkrétne tvoja dcéra nespolupracuje. Ak tam robí taký cirkus, že dovi, tak zrejme ani učiteľka nemá na výber. Vieš, sú tam aj iné deti a iní rodičia, a prečo by mali mať pokazenú besiedku kvôli jednej nezbednici. No ak má len nejaký maličký problém, treba to poriesiť. Veď sa opýtaj dcéry aj učiteľky, v čom konkrétne je problém. Alebo ak to vieš, tak to tu napíš podrobnejšie, lebo nespolupráca má rôzne podoby od cirkusu ako svet až po hanblivosť.

beky1813
11. dec 2018

Ale zase si zoberte, ak 1 dieta ma kazit neustakym vyrusovanim, odbiehanim a nepocuvanim snahu dalsich 20 deti, tak je namieste take dieta z besiedky vylúčiť.

janulla1
11. dec 2018

nasa skusenost: syn bol velmi narocne dieta integrovany v beznej MS, nechali ho tak,nezapajal sa cely cas co nacvicovali, ano je pravda ze samostatne nevystupoval,ale stal (kyval sa ,ale nechodilani nevyrusoval - stala pri nom jedna s uciteliek,ak by nieco ,) pri svojej triede ked vystupovala , a potom v pripravke dokonca aj vystupoval, je to snim tazke aj teraz (ma tazke ADHD - neobsedi este anií teraz a tazko sa sutredi), ale ak by nemala vystupovat,tak by som tam s nou nesla...porozpravala by som sa s ucitelkou ako to vlastne je

marfikchov
11. dec 2018

@dzulli1980 sama som pedagóg, hoci pracujem so školami, ale syn má v triede chlapca, nepovie ani slovo a dve besiedky po sebe hneď pri prvom potlesku deťom začal ručat, že sme vystupujúce deti nič nepočuli. Matka namiesto toho, aby s ním vyšla von, tisila ho tam, no prosto cirkus a nikto z toho nič nemal. Keď vie, aké je to dieťa, radšej ho netraumatizujem a nejdem tam s ním, prip. s ním sedím a sledujem. Čiže nič zlé nevidím na reakcii učiteľky, ak by dieťa kazilo vystúpenie, nech je radšej v obecenstve.

kobylamodra
autor
11. dec 2018

uznavam, ze je to s nou tazke. preto nechcem robit uzavery a sudy na ucitelkami. len sa pytam, ci je to standardny postup. uz vsak uplne v pohode zvlada sledovat detske predstavenia (kludne aj 60 min) a myslim, ze keby ju ucitelka drzala pocas vystupenia za ruku, ze by to zvladla aspon odstat. ona je predvadzaci typ. zas na druhej strane chapem, ze tam nemaju iba ju a na celu triedu su ucitelky dve.

namornicka
11. dec 2018

@kobylamodra "je to s nou tazke" znamená, že má naozaj nejaký problém, alebo proste vymýšľa? So 4-ročným dieťaťom by sa mala vedieť učiteľka dohodnúť či chce robiť iba napr. komparz, t.j. tancovať za ruky v kruhu s deťmi okolo stromčeka v rámci nejakého čísla a potom by ju odviedla do hladiska k mame alebo by tam stála či sedela pri stromčeku s deťmi. Individuálne vystúpenia by už dala iným deťom. Tak by mala dcéra pocit, že sa zapojila. Alebo by (zas len na základe dohody) nevystupovala, iba by tam bola, alebo aj nebola, proste dohodneme sa a predostriem to rodičom ako sme sa dohodli aby nikto nebol smutný alebo rozčarovaný. Nemusí to učiteľka hrotiť a vyhrážať sa, že dcéra nebude vystupovať, pozná ju a mohla by vedieť čo na ňu platí.

asia83
11. dec 2018

@dzulli1980 A nie každé dieťa je Dieťa, milá pani. By ma zaujímalo, ako by ste vy nacvičili program s 21 deťmi, kde jedno dieťa sa nevie správať, ostatné deti sústrediť a podobne. Veľmi jednoducho si to predstavujete. Aj učiteľky nie sú kúzelníčky a nedokážu z nevychovaného decka urobiť za pár hodín poslušné dieťa. To musí ROKY robiť matka.

lianka123
11. dec 2018

@kobylamodra ahoj. niekedy my chceme viac ako deti same. uvedim priklad- malemu som zacala platit jedno cvicenie. maly nespolupracoval, robil bordel, plakal. druhy krat to iste az sme pochopili, ze ho to proste nebavi a ze to robit nechce. ze my chceme viac ako on sam. nenut ju. v klude sa s nou posad do publika a ani ju nehres. ak bude chciet buduci rok sa k nim pripoji. a uplne chapm pani ucitelky, ani my same nevieme deti vzdy prinutit k veciam, ktore od deti chceme v urcitom veku. nemozme to potom ziadat od cudzich ludi.

dzulli1980
11. dec 2018

Milé dievčatá, prosím Vás, neskáčte do mňa, každý má právo na svoj názor ... roky pracujem s postihnutými deťmi, a to je iný level ... a viem, čo robí prístup ... najjednoduchšie je vylúčiť, odsúdiť, pravda?
@marfikchov
@asia83

kobylamodra
autor
11. dec 2018

s dcerou navstevujeme logopeda. ma za sebou vysetrenie u viacerych psychologov so zaverom, ze je v poriadku, mozno trochu akcnejsia. ale ma pravdepodobne nejaku lahsiu dysfaziu. cize s nou je narocnejsi ustny dohovor, ale nie je nemozny. intenzivne na tom u logopeda pracujeme. nemam to ucitelkam za zle. ale v rodine mame ucitelku MS a ta mi povedala, ze to este za 30 rokov praxe nezazila. ze aj tym najneposednejsim nieco vzdy vymysleli... preto som navrtana, ci je to normalny postup.

pininka
11. dec 2018

Zasa tie škôlky a naše učiteľky. Mali sme rôzne deti a vždy všetky vystupovali, každé ako mohlo a čo vedelo a nakoniec všetci rodičia plakali od radosti. A nevystupovali v škôlke, ale v kultúrnom dome na pódiu pred množstvom ľudí. Mali sme chlapca, ktory skákal stále z pódia, držala som ho za ruku. Mali sme dievčatka, ktoré odmietali vyjsť vôbec na pódium a jednu, ktorá vytrhla mikrofón z ruky riaditeľke a robila si vlastný program. Všetko sme zvládli, chce to len trpezlivosť a chcenie

pribinak
11. dec 2018

@kobylamodra ak dcera chce ist vystupovať, tak by som sla za učiteľkou, nech dcéra odrecituje 1-2 básnicky s detmi a potom nech ide sedieť k tebe

Toto je takej jednoduche vylúčiť dieta. Vsak treba trochu skusat ako sa to s nou da. Porad jej nech ju teda drzi za ruku a spolu to zvládnu
Urcite bude sj nejaky rámček, tam su taketo deti Jak stvorené na vystupovanie a predvádzanie sa

Ak dcera nechce, tak nechaj tak.

saslavka73
11. dec 2018

@kobylamodra A čo na to malá? Však už vie povedať.

beky1813
11. dec 2018

@kobylamodra a co dcera? Vie nieco na besiedku? Snazila sa daco naucit?

kobylamodra
autor
11. dec 2018

@saslavka73 ja som sa to dozvedela dnes rano. besiedka je dnes poobede. dcera je v skolke...

kobylamodra
autor
11. dec 2018

@beky1813 no tak boli sme na rozsvieteni vianocneho stromu, kde predskolaci z ich skolky spievali a ona si nadsene spievala z publika s nimi, aj recitovala.. sice svojou recou a nie dokonale, ale predsa. preto ma to kvoli nej mrzi. vobec ma ani nenapadlo, ze by sa toho nemala zucastnit, aj ked viem, ze je na instrukcie narocnejsia

beky1813
11. dec 2018

@kobylamodra a nemozete to len skusit a akonahle zacne vyrusovat, tak odist?

saslavka73
11. dec 2018

@kobylamodra Asi by som ju zobrala domov. Čo to budeš riešiť keď prídeš a čo vyriešiš? Neviem.

tt247
11. dec 2018

@kobylamodra tak to je hlúpe, že si sa to dozvedela takto neskoro. Zvláštne, že ti nikto nič doteraz nepovedal. Veď to predsa museli nacvičovať, tak ti mohli dať vedieť skôr. Opýtaj sa teda poobede dcéry, či chce ostať pozerať a podľa toho sa zariaď. Čo už.

kobylamodra
autor
11. dec 2018

asi tak. som z toho cela nejaka rozhodena.. co uz.. zas na druhej strane by som rada videla to komplikovane predstavenie a spravanie sa ostatnych.. ci to nie je nahodou nieco osobne

saslavka73
11. dec 2018

Ja si to už nepamätám, mám už veľké deti. Ale najviac boli super tie nemožnejšie decká. Tie čo vedeli všetko dokonale neboli také zaujímavé. U nás to bolo tak, že sa snažili zapojiť všetky deti.

saslavka73
11. dec 2018

@kobylamodra Netráp sa a urob tak ako hovoria, ak bude chcieť dcérka ostať tak ostaňte a ak nie urobte si pekný deň a choďte do cukrárne.❤

pininka
11. dec 2018

@kobylamodra naschvál ti to dali dnes vedieť, aby si to nemohla nijak riešiť a keď to v škole nacvičovali, dcérka to isto vie a určite bude sklamaná a bude si to aj pamätať, navyše že sa o tom v škôlke určite budú bavit. Je mi jej ľúto a určite by som s ňou nešla.