5 ročný zrazu odmieta chodiť do škôlky

kathrinshop
15. nov 2016

Ahoj, potrebujem poradit ohladom 5 rocneho syna. Vo februari sa nam narodila dcerka, odvtedy sa velmi zmenil, jeho spravanie v skolke aj doma neposlucha, totalna igniracia, spoluziaci vystupuju, on sa nechce pridat, neposlucha ucitelky, sedi zvlast pri ibede, rano nechce do skolky tak ho taham dnu do triedy, atd. Pritom 2 roky bol absolutne bez problemom. Urcite tu bude hrat rolu aj ziarlivost na sestricku. Propada mi ale akoby to ucitelky nebrali na vedomie, stale je v skolke kurunovany za zleho, neposlusneho aj pred ostatnymi detmi a podla mna tam je kamen urazu. Vzazujem aj navstevu psychologa, ma niekto podobny problem? Uz som velmi zufala, chcem mu velmi pomoct 😢

erickatt
15. nov 2016

Skús ho nechať pár mesiacov doma, alebo zmeniť škôlku

janickacrazy
15. nov 2016

@kathrinshop No ja mám už čerstvo 6ročného syna a malého ročného. U nás teda nenastal problém po narodení mladšieho, ale až teraz nedávno, ked malý mu začal brať doma hračky, proste nemože sa hrať tak ako chce, lebo malý mu do všetkého lezie, búra mu stavby, atd. Takže začal aj v školke vymýšľať a zrazu sa učiteľka nanho začala sťažovať, že neposlúcha, atd. No v našom prípade som proste zistila, že mu vadí, že v školke sa začali spájať s prvákmi a tí mu brali hračky alebo mu dačo zbúrali, potom prišiel domov a malý mu zase bral a búral, takže jednoducho už toho nanho bolo priveľa. Takže sa snažím mu doma umožniť, aby sa hral aspon hodinu-dve sám a v klude bez malého a veľmi to pomohlo. U vás by pomohlo asi, keby si sa mu každý den venovala, napr. ked malá spí. Alebo si ho nechaj nejaký čas doma, podľa mna proste len chce na seba upozorniť, lebo žiarli na malú. Na psychologa by som sa moc nespoliehala, treba zistiť, čo ho trápi a to najlepšie zistíš sama.

kathrinshop
autor
15. nov 2016

Ako to zistim, snazim sa vypytovat, nic mi nepovie. A este som zabudla spomenut, ze musime bravat do skolky aj jeho deku s ktoro spava aj plysaka, bez nich neodide

janickacrazy
15. nov 2016

@kathrinshop No mne moj vždy všetko povie, on je hrozne urečnený, ale niekedy sa musím tak povypytovať, čo v školke, čo povedala pani učiteľka a tak. Nemožeš si ho nechať na nejaký čas doma? Ako sa chová cez víkend? Doma je v pohode? Alebo aj doma neposlúcha? Máš kedy sa mu venovať popri malej?

missdiva
15. nov 2016

@kathrinshop podla mna ziarli na sestru 😒 . Na tvojom mieste by som si ho nechala doma aby vedel, ze je pre teba vynimocny a nemal pocit, ze je nahradeny niekym novym.

kathrinshop
autor
15. nov 2016

@janickacrazy nie 😟 malá je ako opička, furt na mne a spí len pól hodinku

janickacrazy
15. nov 2016

@kathrinshop No potom je to jasné, proste žiarli, musíš si nanho nájsť čas a venovať sa aj jemu. Malú do kočíka a na prechádzke sa mu venuj. Alebo malú tatinovi a ty so synom dačo sa hraj alebo porozprávaj. Hlavne mu opakuj, že ho stále lúbiš, aj ked nemáš nanho toľko času ako predtým.