Do škôlky v septembri 2011
ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..
ahojte, ja malému nedavam asi ruksak. Ale ja som mu kupila tparu veci s jeho menom a medzi nimi je aj take vrecko na prezuvky, alebo na hygienické potreby ale neviem či je to potrebné. Nam vlastne ešte nič nepovedali..že čo priniest a tak..
Ja som ani nepočula o tom, že treba aby mali označené svoje veci.., ale objednala som mu pižamka 2 ks a tam je aj jeho meno, aj čiapku a tielko..a tak. Ale ja som mu také kupovala aj doteraz mne sa to velmi páči.
Akurat rozmýšlam či ho ist vyprevadit do školky iba ja s manželom alebo aj s mojimi dvojčatkami??
@miroslava124 na vylety sa mu rupsacik zide, ale to este nebudu chodit tak staci neskor, nuz mne riaditelka vravela aby som malu nechala doma, pretoze maly je dost na nu naviazany, aj ked nikde idu hned krici aj Viky aj Viky a ked tam on ostane a ona nie bude mu luto, mala bude u susedy, maju rovnake strareho syna tak sa uz na nu velmi tesia
ze vraj kvoli zamene to ma byt oznacene, tiez mame aj tie s menom z bessu, aj vrecko ale bude ho mat v skrinke a v nom oblecko na prezlecenie v pripade nehody
v nasej skolke sa nedava nic ani toaletny ani nic
kamoska s tymto mala velky problem neustale od nej vyzadovali jar servitky... jar len znackovu a raz sa tam taka rozurila ze vpalila do kuchyne a tam obycajna tesco jar a pani kucharky si zrejme domov brali teraz prelozili maleho ta skolka ma pred zavretim ak ju aj nezavreli tolko balo na nu staznosti, sukromna
inak ked čitam o tych školkach si predstavte aky to je šok pre dieta byt v novom prostredi ,medzi uplne cudzimi ludmi ,je to hrozna predstava,pretože aj mne nejaky čas vždy trvalo pokial som si zvykla napr. v novej praci a na kolegov a tak. Casto by som sa tiež rozplakala ale nemohla som 😀Treba im asi vystvetlit čo všetko tam budu robit plan dna a oni si to v tej hlavičke nejak utrasu.Ja mam inak dilemu či ho dat na cely den alebo len na pol dna??? Alebo ako začat??Radte mamičky školkarov.
@bubinko83 Starší bol na pol dňa len prvé tri dni, Ondrík, to je už iné kafe - predpokladám že minimálne prý týždeň budeme chodiť po obede domov. Vlastne to závisí predovšetkým na dieťatku, kedy bude schopné v škôlke prespať.... Treba mu aj to spanie predstaviť ako úžasnú fantastickú vec a dobrodružstvo, potom mu nebude ľúto, že niektoré detičky chodia po obede domov aj naďalej, niektoré vlastne takmer stále, celé tri roky .. aspoň u nás to tak fungovalo.
Ja mám iný problém: starých rodičov, svokrovcov, ktorí si nechcú nechať tento dvojnásobne významný deň ujsť (strarší syseľ prvýkrát do školy, mladší do škôlky) a trvajú na tom, že ich budú sprevádzať. S čím ja absolútne nesúhlasím, pretože sa vtedy cítim odsunutá na vedľajšiu koľaj, ale hlavne kvôli tomu, že poznám babkine lamenty (detičky naše, chuďáčkovia malí...),.. no keď s týmto vyrukujú, tak mám zaručené, že bude Ondrík plakať celý čas, lebo svoje odloženie do škôlky bude vnímať ako hroznú tragédiu 😠 .... za ktorú potom po vyzdvihnutí zo škôlky dostane ako bolestné celú kabelu sladkostí 😠 😠 od starých rodičov. No, vôbec sa mi takýto scenár nepáči, ale asi s tým nič nenarobím.
V každom prípade, držte malému syslíkovi palce: škôlku pozná dôkladne, veď aj starší tam chodíl, ale odlúčenie od mamy bude kruté... budeme myslieť na všetkých malých škôlkarov a ich maminy 😉 .
u nas musia byt oznacene veci.... aby sa nepostracali ... ja ruksacik nedavam.. mame sice ... ale ked tak len na vylety dam .. inak davam do skrinky do igelitky jednej vlhcene obrusky plienky a krem, do druhej igelitky sadu nahradneho oblecenia...
u nas v skolke sa plati na rok 20 EUR prispevok ... prave na hygienicke potreby pitny rezim, na pranie obliecok a uteracikov.. /nic nemusime nosit/ plus to je aj na potreby na vytvarnu tvorbu a tak... plus dalsich 10 EUR sa dava ako kredit a z toho sa detom platia divadielka vychovne koncerty vylety a tak..
inak sa plati uz len mesacne 11.62 EUR skolne a strava ta je tak okolo 20 EUR ...
my pojdeme ja a dcera... mozno muz... uvidime... babka to u nas nehrozi... a tak...
co mi chodila dcerka do skolky v meste tam sme museli stale nosit jar toaletak pasty mydla servitky sirupy.. pritom sme platili 100 EUR na sk. rok ako hrackovne a tak... okrem tych klasickych platieb...
Ako plynú dni a roky
deti zvládnu drobné kroky,
spájajú si smiešne hlásky,
striháme im prvé vlásky...
Často ani nevnímame,
aké šťastie, že ich máme,
že žijeme pekné chvíle,
jedinečné, drahé, milé.
Až mi z toho smutno býva,
že týmto dňom budem kývať.
Že prídem o rána v daždi,
kým do práce beží každý
a s cudzími svoj čas trávi,
pri mne sú tí moji praví...
Ja sa pod perinou schúlim,
svojich drobcov pevne túlim.
Bojím sa, čo príde potom,
keď mi za škôlkarskym plotom
drobná rúčka zakýva...
Ako budem zakrývať,
že tam plačem ako malá
a že by som všetko dala
keby aspoň tento raz
vedela som vrátiť čas?
Je mi jasné, že to nejde,
že ma ten splín časom prejde.
Vlastne sa už môžem tešiť,
čo nového budem riešiť.
Besiedky a divadielka,
isto budú sláva veľká.
A rozkošné kresbičky,
dojmú srdce mamičky.
Milé moje kamarátky,
čas materskej vám bol krátky?
Odporúčam všetkým vrelo
nezúfať a priznať smelo,
že ten život rýchlo letí
a kronika našich detí
novú stranu otvára:
Máme doma škôlkara!
😉
a my mame dnes prvy den v skolke za sebou.. 🙂 ..zvladli sme to bez placu.. 😵
teda baby, vy ste tu uz vsetky riadne nachystane, uz len citaky riesite. ja vsetko riesim na poslednu chvilu, mi minuly tyzden prisiel zoznam veci, co treba tak som len dnes zacala zhanat, aspon nebudem mat cas na tie slzicky dopredu 🙂
tak k vam idem zas pre radu, okrem ineho chcu tam od nas maly vankusik (asi na spanie) tak neviem, nasa mala na vankusi moc nespava, ale chcem jej ho tam dat pre istotu, viete mi nejaky poradit a este prsigate, kde by som mohla zohnat. dakujem moc.
inak, vy si myslite, ze vak pre deti nebude treba? my budeme chodit do skolky mhd, tak si myslim,ze urcite vyuzijeme. ci nie? pozerala som aj ten, co mi poradila @annie13 ale asi sa mi viacej paci tento http://www.mall.sk/batohy-mesto-vylet/tatonka-k..., vyzera, ze by mohol vydrzat celu skolku
@klementina prsigate myslis akoze nohavice do dazda? ja som kupila pre syna taku supravu (predavali samostatne nohavice aj bundicku) v KIKu..bolo to sice uz skoro pred rokom a pol, ale sa mi zda, ze som to tam videla aj neskor..dcerke som kupila tiez taku nepremokavu supravu zasa v hypernove (v KIKu stali nohavice 5 eur)
a co sa tyka toho ruksacika, myslim ze vyuzijete urcite..
@tintinka ano tie prsigate su do dazda. ten obchod KIKu nepoznam, musim pozriet ci je aj u nas. skusim presnorit este cez net.
@klementina nie KIKU ale KIK 😉 v bratislave by ste to mali mat v shoppingpalace
@annie13 ...tak toto som ani citat nemala, strasne mi je luto, ze uz mam tak velkeho syna - skolkara, keby bolo na mne tak ho tam ani nedam ale viem, ze to potrebuje, ach bude to zo zaciatku tazke...
@katkaaalex joj moja som ta nechcela rozlutostit aj ja som si porevala
...ja sa len utesujem tym, ze my mamicky to zvladame horsie ako nasi statocni drobci🙂
@katkaaalex ale no!!! 😀 Musime byt radi že už mame doma velkačov školkarov a zase sa niečo nove naučia.Bude to dobre ,aj ked začiatky asi tažšie.Aj ja mam trochu z toho obavy ale čo už,nemože cely život sediet pri mne. 😉
Ano, to mas pravdu a som vdacna za nasu Haninku pralinku - ako jej Alex hovori🙂 Ta mi zase pripomina casy ked bol Alex malicky... 🙂
@katkaaalex no nejako to už len zvladneme,ved si časom zvyknu.Si pamatam neter ta chodila rano s plačom lebo tam nechcela ist a poobede zase s plačom lebo nechcela odist domov. 😀
...ja som zase chodila s placom do skolky a revala som revala az kym po mna neprisli🙂)) Hrozne, dufam, ze moje deti toto po mne nebudu mat🙂))
@katkaaalex ale to už je aj chyba učiteliek,pretože oni su vyštudovane aby vedeli ako na take deti a čim ich zabavit.Jednej znamej syn bol zase cely čas zaveseny na učitelke,proste to mal ako mamičku a potom sa nejako aklimatizoval a bolo dobre.
Ano, to mas velku pravdu, ja som teda nemala stastie na ucitelku, strasna striga to bola a este stale uci, nechapem to, tolko mamiciek co sa na nu stazovalo a tolko uz teraz dospelich ludi co ma na nu len zle spomienky...
Tak na vylepšenie nálady pridám jednu historku z mojich škôlkarských čias: mali sme starú učku, strašnú mrchu, ktorá mala byť dávno na dôchodku... besiedky s nami nacvičovala tak, že na nás nepríčetne revala, že ak ju z nás šľak trafí, máme jej na náhrobok napísať "zbláznila sa z MDŽ - tak som v rámci kreslenie ten náhrobok navrhla. Bolo na ňom napísané TR.UČ a MDŽ 😝 - skoro ju ozaj šľak trafil 😀 😀 no a potom si na mňa zasadla a najbližšie sa sťažovala, že som modelovala misku na ovocie, keď zadanie bol POPOLNÍK 😅 Lenže tu som mala hendikep - nikto z našej rodiny jakživ nefajčil...
Fuuuha, no nejako veľmi staré príspevky sú tu. 😒 My ideme teraz v septembri, no v novembri bude mať Danielko 3 rôčky, takže mám veľké obavy ako to zvládne. Dáva ešte niekto dieťatko do škôlky takto skôr?

@klementina http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=7889487