Problémy s 5 ročným synom

danka1977
12. sep 2016

Ahojte, prosim o radu, ako by ste riesili moju situaciu. Syn ma skoro 5 rokov /za 3 mesiace/ a poslucha podla toho ci sa mu chce. Chodi do skolky, je v triede medzi predskolakmi /21 deti, z toho 2/3 chalani a 1/3 dievcata a 2/3 pedskolaci a 1/3 odlozena skolska dochadzka-zle im vychadzaju roky. Problem je v tom, ze syn sa upol na jednu predskolacku, ktora ale robi v celej triede problemy - nechce cez obed spavat, bije, hryzie deti, pouziva skarede slova, nerespektuje ucitelku, ... no a dnes ked som prichadzala do skolky, pozeram opat sa s nou "hral", nahanal, utekali za kriky a ona mu dala a on jej ruky do nohavic!!!! Co mam robit, ako to riesit, citim, ze ma na neho zly vplyv, ucitelky sa mi na neho stazuju, ze vyrusuje pocas spanku, neposlucha, ... je mi jasne, ze caka na podnety od nej. Dakujem za kazdu radu.

zooeynka
12. sep 2016

Su to deti...nechaj to tak...co tam chces riesit...

dahra
12. sep 2016

@danka1977 - nauc ho posluchat. Na kazdeho je sposob. Ked teraz neposlucha, co bude neskor? Ak teraz nevies, nemysli si, že budes vediet, ked bude mat 10, 15...

hettinka
12. sep 2016

Problemy v školke si maju v prvom rade vyriešiť učiteľky na mieste a nie s tým zaťažovať rodičov ... dohovoriť mu môžeš, ale ty tam nie si, nesleduješ ho, nemôžeš zakročiť.
Tak nech ho nedavaju spať vedľa toho dievčaťa a hotovo.
Čo sa týka nevhodných kamarátov, najviac sa mi overilo to, že dieťa časom samo dospeje k tomu, že sa také kamarátstvo neoplatí ... teda že niekto iný robí zle, navádza ho, a potom trest dostanú obidvaja. Trvá to síce dlhšie, no je to z dlhodobého hľadiska výchovnejšie aj účinnejšie. Ja som sa vždy detí pýtala, kto to vymyslel ... samozrejme to hodia zvyčajne na kamoša, ale pravda býva uprostred. ale potom sme to rozoberali a aj o tom sme hovorili, aké to teraz má následky ... napríklad že teraz sa na neho hnevajú pani učiteľky, nebudú sa s ním hrať ostatné deti, alebo si zničilo obľúbenú vec. Treba sa porozprávať aj s mamou toho dievčatka, ak sa dá...

sardinka336
12. sep 2016

@danka1977 v školke ak su spolu v triede tomu kontaktu velmi nezabraniš....ale poteším ťa!! V tomto veku su priatelstvá medzi deťmi velmi nestále....chvilu su super kamarati s jedným ze to vyzerá na zivot a na smrt a potom akoby uťal proste to skončí.
Keby sa to dialo v 15tich tak to vidim horšie.... 😀 😀 😀
Ale dam ti radu...u nas v komunite rodín je velmi popularne napr. zavolat domov nejakeho dobreho kamarata čo chodi s dieťaťom do školky alebo školy...proste takto deti popostrkujem k tej lepšej partii - zavolam im kamarata. Pripadne sa s nimi dohodneme a ideme spolu na ihrisko, vylet...proste cielene vyhladavame a stretavame sa s ,,dobrými,, rodinami a deťmi vo svojom volnom čase - aj zo školy, da sa to aplikovat aj na školku. A takto sa dá odvratit pozornost od tých nevhodných detí. Chce to trpezlivost, zbytočne nepoukazovat na to ze ,,s touto sa nekamarat,, na just sa bude...Teraz to dokazeš ukočirovat ver mi..

danka1977
autor
15. sep 2016

Dakujem za vsetky rady dievcata, urcite si nieco z toho vyberiem a odskusam 🙂