Škôlka Handprints v Bratislave - skúsenosti

janulina27
27. okt 2016

Ahojte mamicky,

chcela by som sa spytat, ci nemate niektora skusenost so skolkou Handprints Bratislava na Lazaretskej ulici. Rozmyslame nad nou a rada by som pocula na nu nejaky nazor/ osobnu skusenost. Dakujem!! 🙂
Jana

juliakrauss
17. dec 2016

Jaulina27, my do Handprints chodíme a sme veľmi spokojní. Naša malá sa za rok a pol krásne rozrozprávala po anglicky. Pani učiteľka Majka je úžasná a program maju fakt super. Odporúčam. 🙂

lukukuk
4. jan 2017

@juliakrauss ahoj. aj ja nad nou ivazujem. napisem ti rp

lukukuk
4. jan 2017

aj my nad nou uvazujeme.uz som pisala do skolky a o dva tyzdne by som ju chcela ist kuk🙂

nanka55
20. aug 2018

Ahojte maminky, aj ja nad nou uvazujem a rada by pocula niekoho osobnu skusenost. Dakujem. Dnes som sa tam bola aj pozriet a paci sa mi, len to parkovanie pred budovou ma odradza.

baskac
6. mar 2021

@nanka55 dobrý deň, môžem sa opýtať, ako ste sa nakoniec rozhodla? Nás čaká tento rok urobiť rozhodnutie, kam umiestniť našu ratolesť. Tiež poprosím mamičky, napíšte, keď máte aktuálne informácie. Ďakujem.

janulkasim31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanzi
20. apr 2023

Ahojte, nema niekto aktualne skusenosti s touto skolkou prosim?

jaroslav25452
28. máj 2023

@stanzi My sme z Handprints po necelych dvoch rokoch prestupili do Funiversity (Stare mesto) a povazujem to za jedno z najlepsich rozhodnuti v zivote. Tieto dve skolky sa vedenim, organizaciou, zastupitelnostou a kvalitou pedagogov (cest vynimkam), aktivitami ani nedaju porovnat. Jedina nevyhoda je, ze ked sme prestupovali, tak bolo skolne takmer rovnake. V sucastnosti je pozeram rozdiel cca 200e/mesacne plus o nieco viac v Y1. Napriek tomu by som s vyberom skolky nezavahal.

stanzi
29. máj 2023

@jaroslav25452 Dakujem za skusenost, aj mi prosim napises negativa Handprints?

ivca1124
23. jún 2023

@stanzi ahoj, máme niekoľkoročnú skúsenosť, našťastie už za nami. Na začiatku sme problémy nevideli, teraz by sme tam už nešli. Peniaze budú pýtať za všetko, aj keď deklarovali, že všetko je v cene - nič nie je v cene, iba výjazd na zadný dvor. Aj obrázky na kreslenie si pýtajú tlačiť od rodičov, lebo toner je drahý... Učiteľky sa menia v priemere raz za dva mesiace, keď nemajú koho, tak zavolajú aj študentky. Niekedy učiteľ chýba aj niekoľko týždňov. Predškolská príprava za 0 bodov, totálne všetky deti pohoreli na testoch, kým iné škôlky mali aj 5 prijatých detí. Namiesto prípravy sa vždy rieši zmena učiteľa. Pani učiteľky sú síce fajn, ale dlho tam nevydržia. My sme škôlku síce chceli zmeniť, ale nakoniec sme nemenili len kvôli deťom, no a oľutovali sme trpko...

stanzi
23. jún 2023

@ivca1124 Ahoj, dakujem za odpoved. To je skoda 😕 Prosim ta, skusili ste s tymito nedostatkami majitelov konfrontovat? Ako sa k tomu postavili?

ivca1124
25. jún 2023

@stanzi k tomu, že sa vždy menia učitelia, tak to áno, sťažovali sme sa, ale vždy to bolo to isté dookola, kopec sladkých reči... a keďže sme deti nechali na posledný rok, tak už sme to brali tak, že to bolo naše (zle) rozhodnutie a už sme sa snažili nejak prečkať ten rok. Na ostatné - čo sa poplatkov týka, my sme sa ozvali viackrát, niektorí rodičia vôbec, ale nič sme nevybojovali, skôr sme potom vyzerali ako hlupáci, ktorí na nič nechcú dať peniaze deťom. A nakoniec k prijimackam - tak to sme sa opýtali len raz, ale nechceli to komentovať, pán manažér hneď znervóznel, ale iní rodičia to riešili intenzívnejšie a odozva je len taka, že všetky školy sú otrasné a pod. Dosť sa o to zaujímajú rodičia z nižších tried a vieme, že kopec deti odtial odchádza - jednak že sú tiež nespokojní a nechcú, aby ich deti dopadli podobne ďalšie roky. A toto je asi kameň úrazu, lebo im odchádzajú klienti. Mám osobne pocit, že sú až nahnevaní, že sa to hneď takto rozšírilo... Okrem toho sme mali pár ďalších veci, ktoré sa v tichosti zmenili a všetci sa tvária akoby nič. Pred pandémiu sme nemuseli nosiť obliečky, prali si sami. Po pandémii si nosíme, aj keď to malo byť v cene, že sa o to starajú oni. Deti si napr. nemohli umývať zuby, vraj kvôli hygiene. To čo je toto. Riešilo sa pravidelne platenie prenájmu autobusu - na výlety ok, ale keď idú do múzea, ktoré je od škôlky 3 zastávky? A napr. aj to, že stravu platíte, či chodíte alebo nie... krúžky už nemajú žiadne, nikdy nemali napr. plavecký. Výlety mali max 2x za rok, možno dokopy 5x za 3 roky a z toho asi 3x boli v múzeu dopravy. Manažér pekne rozpráva, nenechajte sa opantať. V piatok som sa dozvedeli, že odišiel ďalší učiteľ, mladý chalan, myslím že Ind, neviem, či tam bol aspoň rok, ale aj tak dosť dlho vydržal... Keby nám kedysi niekto poskytol také info, tak by sme tam buď neboli vôbec alebo by sme boli rozhodnejsi takto pred rokom...

jaroslav25452
28. jún 2023

@ivca1124 Po precitani tvojich prispevkov sa mi vratilo strasne vela spomienok, ktore som za ten cas vytesnil z hlavy. Zda sa, ze Handrints je este vacsia katastrofa, ako bola povodne, ale plne to koresponduje s ich mentalnym nastavenim. Pamatam si ako pytali 2e poplatok za triednu fotku, co je v kontexte jedneho z najvyssich skolnych v BA minimalne usmevne. Btw. z pobocky Funiversity Stare Mesto su prijate 3 deti na ZS Kosicka a 4-5 na ZS Pankuchova. Pritom ty co pokracovali na CIS/BIS/... na prijmacky ani nesli.

ivca1124
28. jún 2023

@jaroslav25452 v 2020 sme zaplatili za vianočné foto 15€ a dostali sme jednu portretovku - doteraz nerozumiem. Plus 5€ sme priplatili za elektronické foto, lebo v dnešnej dobe kto už potrebuje papier. Do dnešného dňa to nemáme a po x-poziadavkach sme sa na to vykašľali. Fotil syn pána manažéra. A pre záujemcov by bolo možno fajn vedieť, že táto škôlka je taká rodinná - vedú to manželia, nikdy neviem, kto je manažér, kto riaditeľ. Syn okrem fotenia ešte kedysi viedol krúžok športu (za 5€/hod/dieťa) a dcéra učila balet (tiež za peniaze, ale to bolo už niečo iné). Manželka učila music (tiež za peniaze) a potom tusim aj zadarmo, ak si dobre pamätám. Keď prestali pýtať peniaze za krúžky. Niektorá dcéra učila na začiatku roka v inej triede, kde mala kamoška dieťa, ale to sme sa už strácali v tom, koľko tam majú deti a či to sú stále tie isté, či iné... A manželka ešte kedysi otvorila prvý ročník ZŠ, ale to im ešte v tom roku padlo, keď pani manželka odišla uprostred roka mimo SR. Tých rodičov a detí nám vtedy bolo naozaj ľúto..

jaroslav25452
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaroslav25452
28. jún 2023

@ivca1124 Ak sa nic nezmenilo, tak nemaju manazera. Tu skolku maju manzelia Jureckovci a pan ju aj vedie. A fotografovat nas bol ich syn, takze to tiez sedi. To s tym, ze pani Jureckova odisla mimo SR ma neprekvapuje. Jeden rok zacala ucit v triede kam chodila znamej dcera a spravila po par mesiacoch to iste.
Tie neustale priplatky su nieco uplne hrozne. Velmi vyuzivaju strach z neznameho a neochotu rodicov zmenit dietatu kamaratov. Tak nakoniec rodicov este trosku osklbu.
Vo Funivesity sme okrem skolneho neplatili ani cent naviac a to maju kruzky skoro kazdy den vratane plavania 1x tyzdenne a potom take tematicke celotyzdnove ako bicyklovy, korculiarsky kurz (jedine nam zrusili lyziarsky a ten nahradili nejakym inym). Ziaden priplatok za vylety, vstupy, ... proste za nic. A to boli teraz Y1 aj na trojdnovom vylete.
Smutne, ze sa namiesto poucenia zo svojich chyb este prepadavaju hlbsie. Oni boli tak strasne presvedceny o tom, ze to robia dobre az neboli schopny prijat ziadnu namietku. Pritom ale pocet prijatych deti na statne anglicke programy im udeluje jednoznacne iba tu najhorsiu znamku, kedze to je jedno z mala ak nie jedine objektivne kriterium.

stanzi
30. jún 2023

@ivca1124 Dakujem za vsetky informacie. Neznie to veru vobec dobre, hlavne nie za tu cenu co pytaju ☹️