Treba trvalý pobyt tam, kde ho chcem zapísať do škôlky

grettia
5. dec 2010

teraz v januari mi konci rodicovsky prispevok,syn bude mat 3 roky chcela som ho zapisat do skolky v meste ,ktore je vzdialene 4 km od nasej dediny a tam som dostala odpoved ,ze to nieje mozne pokial nema v meste trvaly pobyt ..........v zivote som o tom nepocula
k nam na dedinu ho dat nemozem ,kedze skolka je tu do 16 a ja by som pracovala od 8-16 a este cesta domov autobusom
manzel robi na tyzdnovke a nema mi kto po neho ist
MUSI MAT TRVALY POBYT V MESTE POKIAL HO TAM CHCEM ZAPISAT
ved poznam mamicky co davaju deti aj do sesedneho mesta vzdialenom 15 km ,kde pracuju a este sa s tym nestretli
prosim poradte ako postupovat

cmuky82
5. dec 2010

Podla mna to nie je pravda este som sa s tym nestretla. 😒

bosoriak
5. dec 2010

@grettia Poznam viac takychto pripadov. Bohuzial, skolky su preplnene a musia mat nejake pravidla prijimania a je pochopitelne, ze uprednostnia obyvatelov svojej obce ako susednej. Aj v nasej obci to tak funguje - bez trvaleho pobytu vezmu dieta len vtedy, ak maju miesto (co sa teda peknych par rokov uz nestalo).

corinno
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kisska
6. dec 2010

grettia - aj nasa skolka berie "cezpolne" deticky len vtedy, ak ma volne miesto. Okrem toho, ked si chcela dat maleho teraz do skolky, na zapis je uz neskoro. Vacsionou sa zapisuje vo februari-marci na dalsi skolsky rok. U nas by ti vedeli akurat slubit, ze ti zaradia dieta, ak sa uvolni miesto. Akurat sukromne skolky beru cely rok bez problemov.
@corinno - myslim, ze ak skolka nema volne miesto, vynimka ti nepomoze, bohuzial.

dara76
6. dec 2010

U nas to funguje tak, ze skolka berie deti v prvom rade z jej obvodu (mesta, mestskej casti) a to tie, ktore do 31.8. kalendarneho roku dovrsia 3 roky. Prihlaska sa podava v marci. Samozrejme, ze je mozne zapisat aj dieta z ineho obvodu, mesta ale to bude v skolke prijate len ak zostane pre neho volne miesto, co v dnesnej dobe dost tazke. Proste, prednostne su prijmane deti, ktore splnia podmienky (trvaly pobyt, vek) a az potom tie ostatne.

titkovamiriam
8. dec 2010

u nas beru tiež len deti z obce a aj to sa rocne 30-40 deti nedostane na 5000 obyvatelov mame len dve skolky,kazda skolka to ma podla rozhodnuti obecneho zastupitelstva-mne by mareka zobrali napriklad v Mederi aj hned a u nas som mala problem pomohlo ze prakticky som slobodna matka 😲

martuska75
8. dec 2010

Ak je škôlka plná tak je jasné, že uprednostňujú miestne deti. Ak môžem poradiť ohľadom vyberania dieťatka zo škôlky do 16.00 tak ja som si dohodla šikovnú študentku ( možno by pomohla sudsedka, kamarátka) ktorá za mi ju za rozumný poplatok vybrala doviedla domov a tú hodinku než som prišla domov sa hrali. A myslím že to bolo super a lepšie ako sa stresovať či to stihnem do školky alebo vlákať dieťatko po autobusoch.

maznacik007
8. dec 2010

je to pomerne bezne... u nas v meste ani nezoberu prihlasku ak tu nemas trvaly pobyt. Prosto mesto ma tak nastavene kriteria na prijatie do MS a hotovo... jednak je to logicke z toho pohladu ze mesto/obec financuje skolku / nie platy ucitelov/ ako energiu opravy zariadenie a pod... a to z podielovych dani ktore dostava len od ludi ktory maju v obci trvaly pobyt.

mozne to je na niektorych dedinach kde nemaju dost miestnych deti a chcu naplnit kapacitu ... ale tam kde je to preplnene tak tam tazko zoberu.... / u nas to tvrdo kontroluju /

a len dodam ze u nas neberu ani pocas sk. roka... len k septembru a dieta musi mat dovrsene 3 roky