icon

Ako často vyvážajú komunálny odpad?

nataly93
25. okt 2024

Mamicky z rodinných domov tiež vám vyvážajú odpad raz za 2 týždne? Ci to len našu ulicu zatiaľ odrezali..do konca roka mam zaplatených 220 eur, malo to platiť od nového roka a zrazu takáto zmena už od októbra, nemám slov.

Strana
z2
diewcatqoo
25. okt 2024

Komunal, papier, plasty a sklo raz tyzdenne. Bio 2x do mesiaca, zvysok raz mesacne (textil, elektroniku, olej). Kedysi sa komunalny odpad odvazal 2x tyzdenne, ale vraj tam toho odpadu moc nebolo, tak dali na 1x tyzdenne. Platime menej ako vy a za dieta do 1 roka sa u nas neplati.

januska12323
25. okt 2024

Raz týždenne obyčajný odpad, papiere a plasty raz za dva mesiace.

lenkakravcova
25. okt 2024

@nataly93 máme raz za 3 týždne. Na osobu platíme 22€ ročne. Čo je ale odveci tiež. Lebo sa nezvyšuje počet vynesenych nádob priamočiaro, iba poplatky.. čiže pri 5 clennej rodine okolo 110€ a vývoz 1 nádoby každé 3 týždne. 😑

janinque
25. okt 2024

U nás je poplatok 45EUR/osoba/rok; vývoz komunálu každé 2 týždne. Plasty, papier, sklo atď je len 1x mesačne.

tiezjedna
25. okt 2024

@nataly93 to by nakrklo aj mňa. Ja som teda za týždenný zvoz rada, pretože sme veľká rodina, veľa odpadu a neviem si predstaviť, že by mi to tu hlavne v lete 14 dní smrdelo...

fotoarch
25. okt 2024

Raz za mesiac ! Obec pri Topolcanoch. V lete plienky mesiac v kontajnery, hmhm .Platba rocna 150 Eur - 1dospely + 3 deti

aalt
25. okt 2024

Komunalny kazde 2 tyzdne, plasty/obaly kazde 4 tyzdne. BIO, papier a sklo neviem ako, lebo na to su spolocne kontajnery po oblastiach a nesledujem to kedy chodia. Ale vacsinou mame take poloplne kontajnery, takze ako tak zvladneme aj ked sa zabudne obcas vylozit. Papier zvykne byt obcas plny, kedze tam zvyknu hadzat aj nerozobrate krabice a podobne. BIO davnejsie byval tiez, ale uz chodia castejsie.

slniecko5
25. okt 2024

Každé dva týždne a 25 eur/osoba/ročne.
Stačí nám to takto.
Horšie je to s plastom raz mesačne 😕.

nataly93
autor
25. okt 2024

@diewcatqoo no my bez toho aby sme nenahlasili odpad tak by nám nedali ani rodný list to bola podmienka :D

martul
25. okt 2024

@nataly93 bývame na dedine, vývoz každé dva týždne a platíme za jednu nádobu/čierny plastový smetiak/ 5,40.

luccija
25. okt 2024

@tenerifka áno, je to otrasné vždy sa mi chce grcať, keď vidím čo zostáva v kontajneroch
@nataly93 ak máte zaplatené do konca roka malo by to tak byť informuj sa na obecnom urade

paulina291
25. okt 2024

Aj nám raz za 2t- a podľa mňa úplne zbytočne aj to, ak človek separuje. Ani 1/4 smetiaka nemáme plnú keď ho vynášajú.

deti95060810
25. okt 2024

u nás každý mesiac - teda nám. susedom každý druhý týždeň. každý ako si zaplatí...
nás je 6 ale to je smetiar napakovaný tak, že sa niekedy bojím že vypadne dno...

marca12
25. okt 2024

@nataly93 U nas platime 40€ a nejake centy a vyvazaju nam kazdy druhy tyzden. Nam to staci

katica06
25. okt 2024

@tenerifka jedlo-napr. zvysky masa/kosti, nepatria do komunálneho odpadu, kto si tam nebude házdať veci čo tam nepatrí tomu nebude kuka smrdieť

gabik21
25. okt 2024

@nataly93 uz sa to rozoberalo na fb, peniaze vracat nebudu a je to v ramci ,,setrenia" rozumej , nic neusetria ked budu musiet otocit auta 2x. Jeden pan tam daval mail, odpisali mu, ze si mame smeti davat do vriec a budu brat aj to. Co tym chcu usetrit ked sa vyprpdukuje rpvnake mnozstvo odpadu o dalsich sackoch a mechoch nehovoriac. Ludia su rozculeni, necudo ked nikto o nicom neinformuje a za to, ze separujes mas 0 vyhod a cena nedkutocna.

vieronika14
25. okt 2024

@nataly93 raz za 2 tyzdne

timilv
25. okt 2024

@nataly93 nám vynášajú tiež raz za 2 týždne. Akurát hnedé kuky vynášajú od jari do jesene každý týždeň. Akože u nás je to tak na hrane- dieťa má ešte plienky, plus denne varím. V lete tie plienky a odrezky z mäsa napríklad sú úplná bomba. Bežne sme museli po vývoze vyplachovať kuku lebo v nej už boli červíky a o smrade ani nehovorím.
Zatiaľ sme sa vždy zmestili, sme 4 osoby a platili sme na rok nejako okolo 200€. Triedime klasika- čierna nádoba, hnedá, plasty, papier. Staré oblečenie nosím inam

rude_baby
25. okt 2024

Raz do mesiaca ☝️všetci v dedine sme v januári na to nadávali, ale naučilo nás to lepšie separovať a áno, raz do mesiaca vyvážať komunal stačí. Horšie je to s plastom a papierom, ten by mohli častejšie vyvážať

nataly93
autor
25. okt 2024

@gabik21 ja ani nemôžem dávať do vriec lebo bývame pod lesom a už teraz chodia denne diviaky a srnky
Zberny dvor mame blízko budem to musieť tak riešiť keď nám to nevyjde, išlo ni len o ten princíp fakt ze ma niečo platiť od nového roka a zrazu postavia človeka pred hotovú vec, sak aby mal na odmeny...

sarandon
25. okt 2024

Som na dedine a teda 10-20 eur na osobu to nie je, blizime sa k 40 na osobu aj to len preto ze sme sa zaviazali kompostovat. Vyvazaju raz za 2 tyzdne a kos mam poloprazdny,max 4 sacky v nom. Ked vytriedis plasty,papier,sklo...co tam tolko nazbieras? Za mna by stacilo aj raz za 3-4 tyzdne.

ahhola
25. okt 2024

@sarandon moja rec... My styria, boli sme piati a kazdy den do garaze plasty, tetrapaky, sklo, do zahrady kompost,papier do drevarne na podkurovanie. Susedia dvaja a ked vidia nas smetiak... Susedaaaa, mate prazdne-mozem vam vhodit? Dvaja, smetiak im kypi a k tomu 2 mechy zmesoveho, uz im to nechcu brat, tak sme im dovolili hadzat do nasho. Tipujem, ze polku obsahu tvoria psie hovna, chovaju take telce... 🐶🐶🐶

tenerifka
25. okt 2024

@katica06 lenze ak mas rodinny dom a robis si svoj kompost, a uvaris polievku z hovadzich kosti, nemozes ich do toho kompostu hodit, tam taketo zvysky z kuchyne nepatria a inu moznost ako komunalny odpad nemas.

katica06
25. okt 2024

@tenerifka neviem ako u vás ale SVK sa zbiera aj kuchynský odpad, a samotná hovädzia uvarená kosť z polievky nesmrdí

tenerifka
25. okt 2024

@katica06 tu na ostrove sa kuchynsky odpad nezbiera, ale napr. v Madride ano. Ja ked necham taku riadne vyvarenu kost doma v smeti z jedneho dña na druhy, tak to naozaj citit....

henka123123
25. okt 2024

Kazdy tyzden

riyadh
25. okt 2024

@nataly93 raz za 2 tyzdne jedna popolnica RD 4cl rodina. A separovany raz za 3m

olivierko229
25. okt 2024

@nataly93 nam takto tiez, a to je uz dobre, prve roky, co sme byvali v dome vyvazali raz mesacne. Nie sme uplne dedina, lazy.

Strana
z2