Ako si objednať dodávku vody do studne na východnom Slovensku?
Ahojte, hľadala ok na nete a nie som si veľmi istá - je nejaká možnosť ako si objednať dodavku vody do studne na východnom Slovensku? Byvam v malej dedinke, kde nie je natiahnuté potrubie auz teraz vidím, že nebude dosť body na leto. Čistička vody už je v pláne akurát financie na ňu riešim, ale potrebovala by som toto leto ešte nejako prestať.
Dakujem
@klarissa25 môžem vedieť či bude dosť vody 🙂 meriame studňu každý deň a máme odpozorovane ako to bude cca vyzerať. Ak je tam menej ako meter vody už teraz a bude rovanke počasie, voda nevydrží.
Ale ďakujem za názor.
A riešiť to keď budem mať málo vody bude neskoro. Preto uvažujem nad možnosťami už teraz.
Magda Vasaryova to niekde v nejakej relacii spominala ako si dala doviezt vodu do studne. Vsetci sa isli popukat od smiechu,no ona trvala na svojom. Jasne,ze voda tam neostala. Ak raz voda v studni nie je,tak ju tam nenalejes. Voda ti pritekaju z bocnych pramenov,ked ty nalejes vodu do studne,tak ti pramienkami bude odtekat prec. Proste sa tam neudrzi. A keby to bolo take jednoduche,tak by ludia nemali prazdne studne.
ale naliat vodu do studne nie je možnosť, resp je to totalna absurdita......vid komentar vyššie...
@marca12 ahoj. To je pravda ale vieš tú vodu využiť, kým ju mas. Keď nemáš nič tak máš len sucho. Minulého roku nám tak priviezli hasiči 2x ale tohto roku už nemôžu.
napustate vodu do studne a ta vam utecie tam, odkial by mala pritekat
Inac vodarne dovezu pitnu vodu kdekolvek, staci zavolat na najblizsie vodarne
objednat cisternu a zaplatite ju
akuratne je to blbost lebo prirodu neoklames, ta voda vam tam nezostane
odtecie
osobne, prehlbit studnu o par metrov, to pomoze do buducnosti
Máte nejaký zásobník alebo ako? Lebo áno donesú ti vodu, pitnú, cisternou. Dávame si voziť sle do zásobníka, nie studne (to by nemalo význam pre nás tam niečo liať, mame vŕtanie studňu.. ). vodárne to.robia.
Kde mame malo vola sa a do 1-2dni dovezú
Kúpte si zásobníky a naplňte. Kým voda je. To mate istejšie ako.cakat do jula-augusta.
Vo vasom pripade sa neoplati liat vodu do studne. Tak ako sa tu uz pisalo,treba zasobniky na vodu a objednava sa cisterna u vodarov.
no mozno maju rozpravkovu studnu, kde princezna liala vodu do studne...
Hladina vody v studni je urcena hladinou podzemnej vody. S tym nic nenarobis. Kupte si IBC kontajner a naplnte vodou. Dovoz vody sa da objednat z vodarni, aspon u nas v BA, my sme to tak raz spravili, ked sme nutne potrebovali poliat mlady vinohrad. Ale bolo.to dost drahe.
Vážne vám hasiči priviezli vodu a naliali vám ju do studne?
Nalievanie vody do studne je pomerne bežná vec v niektorých lokalitách so staršími studňa mi a v suchom období, aj keď samozrejme že je to neefektívne a časom sa tá voda stratí.
Robia to hasiči alebo aj vodárne a slúži to na preklenutie obdobia 2-3 dní. Keď je celá domová infraštruktúra nastavená na odber zo studne tak je ešte viac roboty riešiť nejaké samostatné nádrže.
Dúfajme, že Pánbožko vám zošle dážď a pomôže tak aspoň trochu.
@rillwen Ach tak, ale veľká časť tej vody aj tak vsiakne. Za ten čas sa dá čerpať. No zdalo sa mi to také Kocurkovo, teraz už rozumiem. Áno, bolo by trochu roboty prepojiť prívod vody do domu na externú nádrž, no ja by som to urobila. Keďže situácia sa každý rok opakuje. Ďalšie riešenie je dať urobiť druhu studňu, vŕtanu, do oveľa väčšej hĺbky ako je tá kopana.
@rillwen nie je lebo nadrz sa dava medzi studňu a dom, cize dom berie primárne vodu z nadrze a ta dá napĺňa. Ak má studňa malo vody, príde cisterna a doplní...lepšie riešenie ako sa báť o vodu, trochu viac prace.
Veď samozrejme, ja osobne by som to tiež riešil inak, ale predpokladám že sa jedná o situáciu raz ročne keď už fakt je lepšie zaplatiť si naplnenie studne zvonku kým prídu dažde než riešiť nejaké veľké stavebné úpravy.
S tou nádržou treba riešiť aj zimné obdobie s mrazmi čiže obrovská jama v nezamrznej hĺbke, čistenie, ďalšie spoje, čerpadlo a pod. Je to proste komplikovanejšie, takže chápem aj ľudí ktorí sa na to proste vydlabnulú a dajú tých 50 eur každý rok do zeme aby len preklenuli kritický stav.
@rillwen čerpadlo majú podľa všetkého aj teraz, voda.im z tej studne netečie len tak... ci?
Riesila.by som to skor galonom alebo dvoma a kontaktovala potom vodarensku spolocnost...u nas v dedine tento rok napustaju tavosaci bazeny cisternou presne pre to aby ludia nevytiahli vsetku vodu zo studni..
Alebo prehlbit studnu az do hlbsieho pramena.
Nechcem sa opakovať že nemá zmysel liať vodu do studne ,kôli strate.Ak chcete vodu zadržať v existujucej studni pomohlo by vám dať vyrobiť vo firme Fatrafol valec zo špecialnej folie ,nasukať ho do studne a naplniť vodou.Je to lacnejšie než kupovať 3-5 m3 nádrže.Ale voda ,ktorí sa nehýbe stráca na kvalite.Neviem v ktorej lokalite ste a ako hlboko je voda vo vašom okolí ,ale najlepšie by vám bolo vyvrtať na inom mieste ,ktore má priaznivejšie zloženie podložia vrt . Ak by ste sa rozhodli pre vrtanie studne,viem vám pomôcť nájsť najlepšie miesto ,kde je podložie vhodnejšie vrtať ,aby ste mali dostatok vody.Tel:0902 450 710.

nemôžeš vedieť či budes mať dosť vody v studni, nevieš aké bude leto, či bude pršať a podobne. A teda o niečom takom ako píšeš som v živote nepočula, že voda do studne....