Investovanie do ETF v Prešove: Hľadám profesionála
Ahojte, mam voľných 20 000,- €. Zvažujem investovanie do ETF. Hľadám ,,spoľahlivého a seriozneho človeka,, konketne v Presove, ktorý by mi s tým pomohol. Dakujem pekne za tipy.
@anonym_autor ked nechces riesit sam, najdi si asi niekoho z EIC alebo Portu, prinajhorsom Finax. Zaklad su co najnizsie poplatky (priebezne)...
Len aby si nepadol na hubu.
@anonym_042bb4 preco by mal padnut?lepsie ked mu ich zozerie inflacia?
@anonym_042bb4 preco by mal padnut?lepsie ked mu ich zozerie inflacia?
@anonym_1e1ba0
pri 3,2 percentnom uroku na vklade sa povazuje tiez za zozranie inflaciou?
cisto zo zaujmu sa pytam, nerypem
z webu :
August 2026: Medziročne 3,1 % (jadrová inflácia bola 1,5 % a čistá inflácia 3,1 %). Tempo zdražovania spomalilo už štvrtý mesiac za sebou.Júl 2026: Medziročne 3,0 % (dvojročné minimum).
@anonym_89e628 áno, ja sa tým zaoberať ne
@anonym_042bb4 prečo mám padnúť ba hudbu. Tak mi porad ako 20 000 slušne zúročiť. Garaze kupovať nemienim.
@anonym_89e628 áno, ja sa tým zaoberať ne
@anonym_042bb4 prečo mám padnúť ba hudbu. Tak mi porad ako 20 000 slušne zúročiť. Garaze kupovať nemienim.
@anonym_autor Však hádam nemyslíš si že zbohatneš keď budeš investovať do ETF.
@anonym_1e1ba0
pri 3,2 percentnom uroku na vklade sa povazuje tiez za zozranie inflaciou?
cisto zo zaujmu sa pytam, nerypem
z webu :
August 2026: Medziročne 3,1 % (jadrová inflácia bola 1,5 % a čistá inflácia 3,1 %). Tempo zdražovania spomalilo už štvrtý mesiac za sebou.Júl 2026: Medziročne 3,0 % (dvojročné minimum).
@anonym_fb044d Pozri si aj roky 2021,2022,2023,nepozeraj len jeden rok.A vyzera to tak,ze sa to zlepsovat veru nebude.Investovanim hladim aspon na 2 desatrocia dopredu.Ak by si nechal 10 000 v 2020 na beznom ucte,dnes by predstavovali hodnotu tesne nad 7000.Ak by si ich v roku 2020 investoval do etf sp500 dnes by si mal z tych 10 000 vyse 20 000.
@anonym_autor do ETF vies investovat aj v banke, ano, vybehnu tu na mna ze naco platit nenazranej banke ale v banke sa plati za to ze nemusis uz robit vobec nic a este ti to aj pekne vysvetlia a neriskujes ze o tie peniaze prides.
Pripadne ti poradia ci tych 20tis naozaj dat do ETF alebo to nejako rozlozit podla toho ake mas fin.rozlozene teraz.
@anonym_autor Venujem sa tomu. Môžeš investovať cez etoro, pod vlastným rodným rodným číslom a prihlasovacími údajmi. Presne ti poviem kód, ktoré ETF nakupovať. Plus keď sa zaregistruješ cez môj link, posielam ti 30 eur.
@anonym_autor etfka budeš musieť zdaniť kvoli investicnej výške nad 500 e...za mňa popozeraj štruktúrované fondy alebo fondy pri kt uz získaš zdaneny zisk
@anonym_autor etfka budeš musieť zdaniť kvoli investicnej výške nad 500 e...za mňa popozeraj štruktúrované fondy alebo fondy pri kt uz získaš zdaneny zisk
@kamoska_z_konika Preco mas potrebu radit,ked tomu vobec nerozumies?Uz si pocula o casovom teste?Asi nie,inac by si neradila hluposti.Skus zainvestovat ty tam kde radis a autorka zainvestuje napr do sp500 a porovnajte si to o 10 rokov.Ak dosiahnes aspon polovicu z toho co bude mat autorka,tak blahozelam.
je niekoľko možností. Napríklad ETF fondy sú super, majú výborné zhodnotenie, ak rozumne dáš, vieš sa hýbať okolo 10-12% ročne. A keď ich budeš držaž viac ako 12 mesiacov, nebudeš platiť daň z výnosu. Kľudne sa mňa obráť, viem pomôcť. Druhá možnosť je sporenie do fyzického zlata, najmä zlaté mine. Jednak je to uchovateľ hodnoty, to znamená, vždy porazíš infláciu a teraz zlato má tendenciu rásť, pôjde aj cez 5000 eur za uncu a ďalej porastie. Samozrejme má to volatilitu ako všetko, no dlhodobrý horizont je dôležitý. A je v tom veľmi dobrá likvidita, okamžité premenenie na cash v prípade potreby.
je niekoľko možností. Napríklad ETF fondy sú super, majú výborné zhodnotenie, ak rozumne dáš, vieš sa hýbať okolo 10-12% ročne. A keď ich budeš držaž viac ako 12 mesiacov, nebudeš platiť daň z výnosu. Kľudne sa mňa obráť, viem pomôcť. Druhá možnosť je sporenie do fyzického zlata, najmä zlaté mine. Jednak je to uchovateľ hodnoty, to znamená, vždy porazíš infláciu a teraz zlato má tendenciu rásť, pôjde aj cez 5000 eur za uncu a ďalej porastie. Samozrejme má to volatilitu ako všetko, no dlhodobrý horizont je dôležitý. A je v tom veľmi dobrá likvidita, okamžité premenenie na cash v prípade potreby.
@mzajacik Nieje jednoduchsie kupit etf na zlato?Ked budem potrebovat peniaze predam etf a peniaze mam prakticky ihned.Kde pojdes predavat fyzicke zlato?Kolko si zoberie z toho sprostredkovatel?Zbytocna komplikacia...
@mzajacik Nieje jednoduchsie kupit etf na zlato?Ked budem potrebovat peniaze predam etf a peniaze mam prakticky ihned.Kde pojdes predavat fyzicke zlato?Kolko si zoberie z toho sprostredkovatel?Zbytocna komplikacia...
@anonym_1e1ba0 peniaze máš okammzitez v deň, rýchlejšie ako pri predaji ETF. Poplatky nie su žiadne. Odkup robí aj naša spoločnosť. Samozrejme výkup zlata je daný podla ceny na Londýnskej burze. Ale menšie riziko ako ked predávaš ETF v čase ked práve fondy su dole aj niekoľko percent. Veľmi rad vysvetlím. Robím s tým

co ocakavas,resp potrebujes od takeho cloveka ktoreho hladas?