icon

Ako boli ste vybrať zásnubný prsteň s partnerom?

8. sep 2026

Ahojte, chcela by som len vedieť, koľké z vás si boli vyberať svoj zásnubný prsteň so svojim partnerom. Ja som na tie prstene veľmi vyberavá, a tak mi priateľ navrhol aby sme sa šli pozrieť spolu, a on potom vyberie z tých, ktoré sa mi budú páčiť, aby to bolo stále prekvapenie. Boli ste niektorá už takto s priateľom, a ako to brali v zlatníctve? Nechcem aby si nahodou mysleli že som nejaká harpia ktorá musí vsetko kontrolovať xd. Popravde máte dobrú skúsenosť so zlatnictvom v okolí Prešova, popr. Košíc?

Strana
z2
ivik4
8. sep 2026

Ja si davam velmi zalezat na sperkoch ale nie snubak som teda nevyberala ani by som nesla. Vedel co sa mi paci

anonym_3bc0d6
8. sep 2026

@anonym_autor ahoj, ja som si vybrala sama cez eshop a ukázala som mu ho a objednali sme ho. Boli sme spokojni obidvaja😊

anonym_c0ef3e
8. sep 2026

@anonym_autor ja som si nevyberala a ani by som nechcela poznal môj vkus a tak aj vybral

bale1rinka
8. sep 2026

@anonym_autor ja som dostala a hotovo (ale mali sme 27r), nosím doteraz, popravde, mne príde dôležitejšie, že teraz to už sám nevie, alebo..nezáleží mu na tom a šperk som nedostala ani po 20r vzťahu, vraj si mám kúpiť sama, čo sa mi páči, no mne sa ten princíp nepáči, tak nemám a mrzí ma, že nebudem mať. radšej by som bola nech ma prekvapí, sám sa "potrápi" to je to gesto, že mu na tom záleží, AK BY vyslovene bol škaredý, išli by sme ho vymeniť..však dá sa vždy..

dskjhfdlkdjhl
8. sep 2026

@anonym_autor Ja som ani netusila, ze ho kupil, takze nie, nebola som vyberat.

emaivanova30
Autor odpoveď zmazal
katica06
8. sep 2026
@dskjhfdlkdjhl

@anonym_autor Ja som ani netusila, ze ho kupil, takze nie, nebola som vyberat.

@dskjhfdlkdjhl som na tom podobne, netušila som že ma chce požiadať o ruku, tan ani som nevyberala. Obrúčky sme vybrali spolu

autor
8. sep 2026
@anonym_c0ef3e

@anonym_autor ja som si nevyberala a ani by som nechcela poznal môj vkus a tak aj vybral

@anonym_c0ef3e len na upresnenie: som veľmi rada, že vám vybrali prsteň partneri a mali ste radosť z toho že ich vybrali oni. ja viem, že môj partner by nebol schopný vybrať niečo z čoho budem naozaj šťastná, preto si chcem vybrať ja a chcela som počuť skôr, ako ten výber prebiehal - nechajú ma skúšať koľko prsteňov chcem? vedia to zariadiť tak, aby sa s priateľom dohodli bez toho aby som o tom ja vedela? je bežné, že je pri výbere prsteňa aj žena? Tak ako som napísala, bola by som najradšej, keby priateľ vybral z niekoľkých, ktoré sa mi budú páčiť, stále chcem mať ten element prekvapenia, ale keď ani ja sama neviem čo chcem, nečakám od neho že to bude vedieť on 🙂

anonym_e8849b
8. sep 2026

Kludne chodte do obchodu, poskusaj si kolko chces a potom chod von a nechaj priatela, nech ti jeden vyberie. Nic na tom nie je a nikto sa nebude nijako pozerat 🙂

anonym_af8872
8. sep 2026

V ziadnom zlatnictve na teba nebudu kukat ako na divnu. Ved im ide o biznis. Cim drahsi predaju, tym lepsie. Mozes skusat do aleluja. Na konci keby mam 3-4ks, ktore mozu byt, tak by som vysla z obchodu a ostatne nech doriesi priatel.
Ty si urob na webe prehlad co by si asi chcela, aby si tam netapala ;).

anonym_f68760
8. sep 2026
@bale1rinka

@anonym_autor ja som dostala a hotovo (ale mali sme 27r), nosím doteraz, popravde, mne príde dôležitejšie, že teraz to už sám nevie, alebo..nezáleží mu na tom a šperk som nedostala ani po 20r vzťahu, vraj si mám kúpiť sama, čo sa mi páči, no mne sa ten princíp nepáči, tak nemám a mrzí ma, že nebudem mať. radšej by som bola nech ma prekvapí, sám sa "potrápi" to je to gesto, že mu na tom záleží, AK BY vyslovene bol škaredý, išli by sme ho vymeniť..však dá sa vždy..

samozrejme, ze mozes ist vybrat s nim. Podla mna, nie je na tom nic zle...
@bale1rinka toto som bola aj ja taka. Rozisli sme sa a ja si teraz trieskam hlavu kolko fajnych veci som mohla mat🤣

anonym_e74e3c
8. sep 2026

Vyber si aký sa ti len páči. Aj princezná Diana si ten svoj vybrala z katalógu. V tom čase si mohol identický kúpiť každý, kto na to mal.

anonym_057938
8. sep 2026

@anonym_autor poslala som mu tri ktore sa mi pacia, vybral on... easy

anonym_8533aa
8. sep 2026

Môže ti byť úplne jedno čo si kto mysli 😀 urob tak ako uznáš za vhodné

anonym_d14246
8. sep 2026

Ja by som tiež aj išla vybrať sama,alebo mu ukaz na nete čo sa ti páči a nech sa riadi podľa toho

anonym_d905d3
8. sep 2026

Mna by zaujimalo ako na toto prislo? To ti dopredu oznamil ze ta chce poziadat o ruku ale najprv si snim pojdes vybrat prsten? Alebo ta poziadal bez prstena ze dodatocne prikupi?

kremlika
8. sep 2026

@anonym_autor podla mna velmi dobre, radsej chod s nim aby si potom nebola sklamana. A ked to chces spravit tak, ze on potom zo vsetkych vyberie, tak je to super lebo prekvapenie budes mat

kitycat
8. sep 2026

Mormalne chodte a vyber si. Ak budu prkne 3 nech vyberia ak najdes top prsten, tak nech kupi ten konkretny 😄

anonym_110935
8. sep 2026
@anonym_d905d3

Mna by zaujimalo ako na toto prislo? To ti dopredu oznamil ze ta chce poziadat o ruku ale najprv si snim pojdes vybrat prsten? Alebo ta poziadal bez prstena ze dodatocne prikupi?

@anonym_d905d3 presne, môj syn chce požiadať priateľku o ruku. Som sa ho pýtala, či rovno da prsteň, alebo iba požiada o ruku s tým že nech si ona vyberie prsteň. Takže on sám vyberie prsteň. 😨 Naposledy keď jej kúpil retiazku tak po dohode s nim ju vymenila. 😅

autor
8. sep 2026
@anonym_d905d3

@anonym_d905d3 rozpravali sme sa o tom, máme dosť rokov a sme spolu tak akurát dlho, takže áno, prišla na to párkrát debata, a viem že to chce spraviť niekedy počas najbližšieho pol roka. som rada že mi to povedal, nie som človek ktorý potrebuje obrovské gestá a prekvapenia, tak aspoň viem že to mám čakať a mám pre istotu stále spravené nechty 🤭

bielasovicka
8. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_d905d3 rozpravali sme sa o tom, máme dosť rokov a sme spolu tak akurát dlho, takže áno, prišla na to párkrát debata, a viem že to chce spraviť niekedy počas najbližšieho pol roka. som rada že mi to povedal, nie som človek ktorý potrebuje obrovské gestá a prekvapenia, tak aspoň viem že to mám čakať a mám pre istotu stále spravené nechty 🤭

No keď si ho už budeš vyberať sama, tak ho môže hneď aj kúpiť. Ved prekvapenie to už aj tak nebude.
@anonym_autor

anos18
8. sep 2026

@anonym_autor ja som si vybrala sama v zlatnictve

bale1rinka
8. sep 2026
@anonym_f68760

samozrejme, ze mozes ist vybrat s nim. Podla mna, nie je na tom nic zle...
@bale1rinka toto som bola aj ja taka. Rozisli sme sa a ja si teraz trieskam hlavu kolko fajnych veci som mohla mat🤣

@anonym_f68760 ja sa nerozídem..ani on..ono je to asi aj o tom, že ako plním jeho potreby a ak nesplním jeho tak samozrejme môžem JA čakať na šperk😂 po toľkých rokoch si myslí, že ma už nemusí "baliť"

denisa_deniska
8. sep 2026

Ja som si tiež vyberala sama. Pozná ma. Po prvé, takéto nečakané prekvapenia nemusím. A po druhé, to najmä, nikdy by sa mi netrafil sám do vkusu. Už len preto, že prstene som predtým nenosila. Čo sme si aj potvrdili, keď sme v zlatníctve boli - ponúkal mi také, na ktoré by som sa ani nepozrela. 🙂

anonym_fd1a33
8. sep 2026

@anonym_autor ja som si vybrala sama. Požiadal ma ruku na dovolenke v Ríme, na druhý deň sme šli do zlatníctva. Bola som rada, mne nepristane každý druh prsteňa a ani náušníc. O pár rokov sme kupovali aj obrúčky spolu v tom istom zlatníctve.

euka210
8. sep 2026

@anonym_autor zlatokov tam sme dali robit obrucky.
Vybral on sam, do typu bez vycnievajuceho ocka sa trafil uplne, velkost tiez cca sadla. Poziadal ma o ruku na kalvarii v Po v snehu a snezeni...to nezabudnem do smrti 😀❤️

janinah
8. sep 2026

Vyberali sme spolu.

anonym_587a83
8. sep 2026

my sme kedysi behali nieco po obchodoch, uz ani neviem co, a ked sme isli okolo zlatnictva padli mi oci na jeden vo vyklade. A ten moj, ze ved podme kuknut. A uz to bolo 🙂

katkazatka
8. sep 2026

Podľa mňa je to úplne super nápad a keď s tým obidvaja súhlasíte, choďte spolu a vyber si ty. Je to lepšie, ako keby si mala byť sklamaná a nespokojna s jeho výberom. Chlapi netušia co sa ich partnerkam páči a aké šperky sa nosia. Mne to príde úplne v pohode, že si vyberieš niečo, čo budeš mať od neho a bude sa ti to veľmi páčiť. Priznajme si, že prekvapenia zo škaredého zásnubného prstena nie je také prekvapenie o ktoré by si stála.

anonym_3cf2ea
8. sep 2026

Ja som išla s presnou predstavou do zlatníctva a vybrala som si úplne iný..
Prekvapenie som nechcela, veď ja ho budem nosiť, nesmie zavadzať, krútiť sa, vyťahovať očká na pančuche a musí byť zozadu veľmi pevný, aby sa mi neskrivil keď chytím niečo do ruky..
Takže sám by ho určite nevybral..
Prišli sme do zlatníctva a prsteň mi hneď padol do oka, videl moje žiarivé oči a hneď ho aj kúpil radšej, lebo by ma nechcel počúvať ak by sa vypredal😋

Strana
z2