icon

Koľko vás vyšiel rodinný domček v okolí Prešova - Bardejova?

sona_matas
8. nov 2020

Ahojte, idem sa poradiť. Sme mladí manželský pár. Máme drobca na ceste. Zatiaľ máme kde bývať, ale samozrejme túžime po vlastnom. Stále sa rozhodujeme, ale stále hľadáme odpovede na otázky. Ako prvé mám tu niekoho z okolia Prešova/Bardejova kto si postavil domček? Ako draho to vyšlo? Za aký čas? Poprípade s čím treba počítať?
No a na druhej strane mám tu niekoho kto kúpil starší a prerobil? Ďakujem za vaše skúsenosti a rady. Budem vďačná za každú 🙂

Strana
z2
slecinqa1
10. nov 2020

@strapatapupava dom sa dá stavať aj 20 rokov 😊 ale jedna je pravda keď sa chce všetko sa dá. Dokonca v takej finančnej situácii v akej sme začali stavať my by asi v dnešnej dobe nezačal nikto. Predierali sme sa cez rôzne problémy. Pri rodičoch nám vôbec nebolo dobre a vedeli sme že ani oni nás tam nechcu. Neostávala nám žiadna iná možnosť a do bytu nepripadalo do úvahy keďže sme obaja z dediny. Vlastne sme si splnili sen. Nemáme 6 izbovú vilu s 3 kúpeľňami ale mame súkromie svoj priestor, dvor, dobrých susedov, blízko starých rodičov a všetko to co potrebujeme 😊

luckaiza
11. nov 2020

My byvame vo vlastnom 4 rok, mame poschodovy dom pasivny,stavali sme 2 roky 4 mesiace.vela sme si robili sami, manzel s bratom, s mojim otcom,ale na niektore veci boli aj majstri a stavat sme zacali v den mojho porodu, cize da sa to aj s babatkom zvladnut.Byvame V dulovej vsi pri presove. Dom nas vysiel cca na 120 000eur( 160m2) uz so zariadenim,no platili sme aj siete co je nejakych 10 000eur.Este okolo domu je stale co robit. Najdlhsie cca pol roka trvalo kym sme vybavili stavebne povolenie.

lenicka01
11. nov 2020

@sona_matas najdrahšie je kúpa pozemku kupovali sme Po okolie.kazdym mesiacom idú ceny hore toto je na nič.projektanti rátajú že 1 M2=1000€. My sme stavali úplne sami jediné čo nám robila firma bolo vyliatie podlahy a voda ,plyn.pozemok necelých 900m2 s pripojkami nás vyšiel 32000 aj s províziu realitke a dom 165m2 bungalov na ani nie 80000€

musula
14. nov 2020

@maria39 moj švagor tak zdedil a stary dom zbural a postavil novy.

musula
14. nov 2020

@maria39 Ja som byvala v starom dome 5 rokov.Kazdym rokom to bolo horsie.Väčšia a väčšia vlhkost( mokré steny) a pleseň.Smrdeli mi veci v skriniach a aj nabytok mi splesnel.Som rada,že deti neschytali tam žiadnu alergiu.

nini1010
14. nov 2020

@ice8 No tvoj prispevok je bod po bode naozaj blbost nad blbost.Takeho negativneho a neschopneho chlapa ako si ty by som v zivote za partnera nechcela.

nini1010
14. nov 2020

@ice8 BTW mam 2 deti,vsetky steny biele a teda nikdy,nikdy som neriesila zeby mi pisali po stene alebo cokolvek nicili.Ja len cumim co si ty za trageda.

maria39
14. nov 2020

@musula a ako mam zburat stary dom ked je postaveny z kamena a je to ako dvojdom na druhej strane byva sesternica

ice8
Odpoveď bola odstránená
nataly93
19. nov 2020

My staviame od apríla a zatiaľ nás bungalov čiastočne podpivničený vyšiel 85 tisíc. Plus pozemok v Prešove 45 tisíc. Do konca mesiaca sa chceme sťahovať stalo to veeela času keďže sme väčšinu robili svojpomocne.

Strana
z2