Tipy na logopéda pre trojročné dieťa
Zdravím maminky. Poraďte mi nejakého logopéda pre 3ročné dieťa.. Keďže nechceme niečo zanedbať pri dcére tak by sme to chceli podchytiť u dcéry zavčasu.. Dr.Gáborová nám povedala, že až od 5tich rokov berú deti co sa mi veľmi nechce veriť keďže aj 3ročne deti tiež chodia na logopédiu co viem z počutia... Okrem Dr.Gáborovej mi poraďte iného... Najlepšie S3 ale moze byť aj Sekčov.. Ďakujem za Vaše názory..
Nas maly ma 4-roky a logopeda nam odporucili v skolke pred pol rokom ako sucast koncorocneho hodnotenia, predskolaci chodia najcastejsie a potom sa trapia do 7-8 rokov, kedze to nie je chripka, neprejde za dva tyzdne, vo vacsine pripadov tam deti chodia rok, pripadne niekolko rokov. Nasa logopedicka len potvrdila, ze ak sa to podchyti skor, v skole uz potom nebude mat problem. Ma problem ako vela deti v jeho veku so sykavkami a L/R (okej tie stacia aj neskor L/R). Kam ist to neporadim, zijeme v BA.
@mamkadeti väčšinou berú od piatich rokov, ale je to neskoro, nie vždy sa stihne odstrániť nesprávnu výslovnosť, kým dieťa nastúpi do školy a v piatich rokoch už môže mať zlú výslovnosť tak zafixovanú, že je ťažšie ju odtrániť. Takže na tvojom mieste by som hľadala inú, lebo kým sa k nej dostaneš, dieťa môže mať aj štyri roky
Moje obe deti chodili 10 mesiacov v pripravke. Do skoly isli a uz vedeli.
Učím v materskej škole a tiež sme za aby deti išli skôr než v prípravke. Samozrejme, niekomu to stačí ale ak je reč na tom horšie, často krát to nestihnú a v škole potom majú problém s učením sa čítať
@mamkadeti väčšinou berú od piatich rokov, ale je to neskoro, nie vždy sa stihne odstrániť nesprávnu výslovnosť, kým dieťa nastúpi do školy a v piatich rokoch už môže mať zlú výslovnosť tak zafixovanú, že je ťažšie ju odtrániť. Takže na tvojom mieste by som hľadala inú, lebo kým sa k nej dostaneš, dieťa môže mať aj štyri roky
@anonym_589958 práve preto... aj na internete hľadám ale to ťažko tak niekoho nájsť kto by nás zobral... bola by som vďačná za každú radu kto ma nejakú dobrú skúsenosť s nejakým logopédom... lebo co poznám z okolia co majú deti tak nemali problém zobrať ich deti aj v takom veku jak je naša dcéra... a to bude mať teraz v decembri 3,5roka
Chodili sme ku Kobulskej od 3-3,5roka určite
Neviem ti síce poradiť nikoho v Prešove, ale v Košiciach berie takéto malé deti (a aj mladšie ako 3 roky) Simona Renčková, len teda čaká sa dlho.
@stastnamamulka áno aj my od 3rokov...
@stastnamamulka a kde sídli táto pani doktorka ? Je milá?
@stastnamamulka a kde sídli táto pani doktorka ? Je milá?
@mamkadeti nech sa páči viac informácií http://logoko.sk/
Chodila som k nej s dvoma deťmi ,už to bude skoro 10rokov dozadu 🙈 už vtedy bola veľmi dobrá po odbornej stránke,aj prístup k deťom super...jedine... nám vtedy odporúčala dať 6r dieťa do internátnej školy 😳🤦 akože na týždňovky ... samozrejme,že sme ho nedali .Ale pomohla nám ,fakt to mala v oku už vtedy .

Tak moja krstná tiež nevedela normálne sa rozprávať a začala chodiť 5 tich tak neviem. Ja som dakedy tiež chodila ako 5ročná cca mesiac iba