Vyberte si pôrodnicu: Prešov alebo Stará Ľubovňa?
Ahojte, prosim poradte.
Bude to dlhe, ale nenormalne mi pomozete. V 2021 som rodila v Presove v monobloku. Este len ked som zaklopala na dvere kvoli prijatiu, otvorila sestricka so slovami ze co chcem a ze nevyzeram ze idem rodit.. - totiz konktrakcie som dobre znasala a prisla som s usmevom na tvari. Urobili mi vysetrenia, ubytovali. Pocas tych hodin konktrakcii pri mne nebol vobec nik, len dvakrat mi vosla do izby sestricka s otazkou ci chcem epidural, ktory som si neskor aj dala. Pri ctg v bolestiach mi boli otocene sestricky chrbtom a vobec na mna nereagovali - ziadna ina rodicka v miestnosti nebola, ony pili kavu a totalne ma ignorovali. Tak som sa tam krutila od bolesti a v tichosti predychavala. Presunula som sa na salu, zaviedli epidural, pustili ku mne manzela a ten pomahal sestricke este nastavit uchyty na koze. To uz som mala silne tlaky a porodna sestra zhodnotila ze uz idem rodit-tlacit. Doktor bol vo vedlajsej miestnosti, kde rodila (vyvadzala) spoluobcianka. Citila som sa hrozne, sestricka uz kricala na doktora, aby pribehol. Prisiel, dvakrat som zatlacila a bolo. Lenze som sa ridne v tej rychlosti roztrhala :( navigovali ma iba sposobom, no teraz zavrite oci a zatlacte.. no este raz zatlacte a hotovo. Doteraz neviem vyhodnotit ci to bolo v poriadku, ci aom sa rozthla z chyby doktora, ze to nespomalil a nenavigoval spravne, ci to bola moja chyba alebo to bol vysledok epiduralu a toho ze som necitila bolest. Po porode 2h bonding, presun na izbu. V izbe ziadna sprcha, napriek tomu, ze som si zaplatila nadstadtartnu jednozlozkovu (kto tam bol ubytovany vie ze to nie je ziaden nadstandart). Bolo mi povedane ze nemam chodit do kupelne nalavo lebo ze tam su spoluobcianky, ktore v sprchach veselo fajcili…. Takze kazdu chvilu som si chodila tie stehy umyvat na uplny koniec chodby, a teda kazdy krok bol pre mna utrpenim. Styri dni som v nemocnici preplakala, kedze som od bolesti nemohla ani lezat ani sediet. Dojcenie nik nevysvetlit, nepodporil, dokonca prisla ku mne sestricka, ktora mi natahovala bradavky - v tom case vtiahnute, so slovami, ze to som sa mala doma takto pripravit. No uzas. Zvysne sestricky boli mile, zaujimali sa, na moju prosbu skontrolovali stehy. Mala som rooming in, ale kedze mi nedali ziaden monitor dychu, tak som sa bala si maleho na noc nechat. Takze som bojovala kazdy den do polnoci a az potom som ho s vycitkami odniesla na novorodenecke. Tam boli velmi mile sestricky. Na dojcenie nosili o 5:30 rano. Strava totalna katastrofa - sestricka doniesla na servitke krajec chleba a trojuholnik napodobeniny karicky a v druhej ruke jablko - so zvolanim - veceraaaa…. ale to neriesim. Nie je to o strave. Porodnica je od nas 5 min cesty. Epidural zadarmo, manzel pri porode zadarmo, nadstandartna izba za styri dni 100€.
(Postel, skrina, stol, kancelarske kreslo, nocny stolik, tv, wc).
Tie spolocne sprchy vyzerali katastrofalne, hnusne stare spinave gumene zavesy a pred kazdou sprchou polozena stara drevena stolicka zo skolkych tried.
Teraz zvazujem porod v SL a po tomto pre mna trosku traumatizujucom zazitku neviem co robit. Cesta by trvala 50min. Za epidural, partnera a izbu by som zaplatila cca 170€. Peniaze vobec neriesim - to len pre porovnanie “sluzieb”. Citala som mnohe pozitivne reakcie a preto by som chcela velmi pekne poprosit tie, kt. rodili v SL, aby mi napisali svoju skusenost. Ci tam zazili nieco krajsie.
Velmi pekne dakujem vobec za precitanie.
Ahoj, mam pre Teba uzitocne informacie ale skoda ze si anonym, verejne to pisat nejdem. Ked chces, napis spravu
To s tym natrhnutim inak je velmi tazko sudit, jednoducho bezne sa zena natrhne aj za "idealnych okolnosti" a nie vzdy to doktor alebo Ty ovplyvnite.
Podívej, porodnice tu mají svoje Skupiny, určitě tam najdeš rady a zkušenosti. https://www.modrykonik.sk/group/6005/
https://www.modrykonik.sk/group/6486/
Ja som chodila na rizikovú do starej nemocnici a mala som dosť tiež som lezala v 7 mesiaci tam koli zlým prietokom a žiadna sláva rodiť som už išla do SL tam to bolo o dosť lepšie a čo viem odvtedy to tam aj renovovali 5 rokov spat som tam bola mala som ale cisársky ale nič zle nemôžem povedať na tu nemocnicu, minuly rok som krvacala v 4 mesiaci tak som utekala najbližšie do Po do starej nemocnici a lezala som tam dokopy 3 týždne nakoniec to skončilo potratom a viem že rodiť tam určite nechcem ak sa podarí druhé
Ja odporúčam Staru Ľubovňu. 2x som tam rodila, neviem si predstaviť chodiť počas tehotenstva a rodiť inde. Úplná spokojnosť so všetkým
V Ľubovni som rodila dvakrát , nikdy viac už takúto chybu nespravím .
Ako je to všetko pekne že je oddelenie vynovené , ale nieje to o tom. Som priamo odtiaľ som tretíkrát tehotná a idem rodiť preč
Poviem vám to takto, ak je porod bezproblémový tak sa dá a preto si mamičky chvália , ale ak sa vyskytnú komplikácie tak je to pruser ako hrom .. hodiny by som písala …
@firma2211 prosim, napis kludne viac. Ak sa na to citis. Dakujem pekne
@berenika39 dakujem ti
Ahoj autorka, rodila som v monobloku v novembri/2022 a úprimne? Mám rozpoltený pohľad. Pôrod bol fajn, ale novorodenecké ma bolelo :D psychicky a fyzicky ma zničili viac ako pôrod. Tam boli tak vyhorené ženy, bez citu, empatie, slušnosti. Mne vadilo, že za dcérou v inkubátore sa dalo ísť len v konkrétny čas. Dokonca ma v jeden deň 2x poslali preč od dverí. Potom som dostala vysokú teplotu. Nebol sa na mňa nik pozrieť aj keď som bola za sestrou. Dala mi lieky a zaspala som. Samozrejme nestihla som prísť v určenú hodinu k malej a hádaj čo? Nepustili ma už vôbec a ešte na mňa pozerali ako na krkavčiu mať. Každá jedna sestra na novorodeneckom mala iné prístupy :D napr. moje predčasne narodené dieťatko malo deku na sebe v novembri. Prišla sestra a že dajte to z nej dole. Potom prišla sestra, ktorá mi doniesla dieťa z vyšetrenia, že kde mám deku, že decko vyzimené :D povedala som jej, že deka ostala na ich oddelení, pretože jej kolegyňa mi ju vzala. Že tu máme teplo. A napokon som sa v novinách dozvedela, že nejaké sestry z oddelenia boli vyhodené pre alkohol na pracovisku. Takže môj obraz o ich fungovaní bol dokonaný.
Mala som nadštandardnú izbu so sprchou. Ale izba nestála za 50e na noc. Bola špinavá, už keď som prišla, na zrkadle zbytky makeupu. Vlasy, chuchvalce, prach a zrkadlo, v ktorom sa človek nevidí, aj keby chcel, tak bolo zamazané.
Ale pôrod a všetko a tým spojené bolo super. Pekný zážitok. Ja som aj chcela byť sama. Posielala som ich preč. Hopkala som na lopte, sprchovala sa, ležala, chodila dookola po izbe. Lekár bol mladý Mudr Cina, ten sa slušne prestavil. Sestričky som trafila perfektné. Akože klobúk dole. Hladkali ma, ukľudnovali, radili, točili ma tam ako vrtuľu. Bola som nastrihnutá. Lekár ale všetko hovoril, prečo to robí. Zašil to v pohode, bolo to bolestivé ale dalo sa zniesť.
Okrem tohto zážitku, som tu ležala na rizikovom. Tu som zažila naozaj obetavých lekárov. Boli milí, profesionálni až na jednu lekárku. Vtedy som si povedala, že ak by som ju už stretla na príjme pri pôrode, beriem nohy na plecia. Potom som ju stretla ešte na poradni v nemocnici a bola fakt mimo. Meno si nepamätám, mám ho niekde v papieroch. Ale taká okolo 40, malá, silnejšia, tmavé vlasy. Za mňa človek, ktorý by nemal byť lekár. Bolo z nej cítiť, že nenávidí svoju prácu :D keby pondelok bol človekom, vyzeral by ako ona na vizite :D
V konečnom dôsledku, s odstupom času hodnotím monoblok ako priemer. Nenadchne.
Úprimne? Druhýkrát do rovnakej "sra*ky" nevstup. A odporúčam skontaktovať sa s nejakou dulou a vybrať takú pôrodnicu, kde budú rešpektovať s najvyššou pravdepodobnosťou dobrú porodnicku prax (t.j. rodenie nie na koze s nohami dohora, nie nútené tlačenie, okamžitý bonding a vyšetrenie dieťaťa na tele matky, netlacenie na prepichnitie plodovej vody; využitie oxytocinu ako poslednej možnosti a iné). V tvojej blízkosti je takou proodnicou práve Stará Ľubovňa
Ahoj,ja mozem SL len odporucat..su tam vsetci velmi mili,staraju sa o pacientky co v PO nehrozi..mala slm tazky porod a doktorka robila vsetko pre to,aby to dopadlo dobre,dokonca bol za nami aj primar a kazdej jednej ktora rodila,sa prihovoril,pohladkal po ruke a povedal,ze nam drzi prsty..v PO nic take nehrozi..po porode sa o nas zaujimali,chodili za nami vkuse sestricky,aj v noci ak sme potrebovali..v PO si v noci nevidela ani jednu sestru..za mna jednoducho SL super,nemozem ozaj povedat nic zle..akurat sestricky na novorodeneckom boli trosku svojske,ale dalo sa to🙂
A co mam v okoli kamosky,zname,kazda si SL chvali..a rodila som 2021
Mala si deväť mesiacov sa pripraviť na tento cely cirkus a nevyberať si najhoršiu nemocnicu na Slovensku. Taketo veci sa študujú dopredu a nikto nie je povinný ti nic vysvetľovať a uz vobec nie v prešovskej nemocnici kde ludi spackaju. Mne tam zabili rodinnú príslušníčku, v zivote by som do tej nemocnice nevykročilla. Ked idem rodiť tak si sakra vyberám kam.
Ja som rodila 2007, 2009, 2012 a poslednykrat 2018. Vždy som bola spokojná, prvýkrát bol pôrod vakuom. Nemala som nikdy izbu nadštandard, ja som bola rada keď som nebola na izbe sama, ale mala som šťastie na spolubývajúce. "Spoluobčianky" dávajú spolu na izbu, tie nemiešajú s ostatnými. Sestričky vždy milé a taktiež doktori. Do SL chodia rodiť ženy nielen z blízkeho okolia. Čo aj potvrdzujú štatistiky. Pôrodov za rok vyše 1300 a z okresu nejakých 250. Ostatné oddelenia na tom nie sú až tak dobre, ale pôrodícke oddelenie je topka.
Rodila som v SĽ aj v PO
Odporucam SĽ, takuto starostlivost som nezazila v PO ani raz
Porod 2010 monoblok ,cisarsky: prijatie ok,sekcia ok,starostlivost po sekcii nič moc,vybratie cievky po porode po 28h v strede izby,dojcenie 0 bodov,pomahali mi kočky na izbe
Potraty samovolne,len vycistenie monoblok ok,druhy den domov dalo sa vydrzat
Mimomaternicove -stara porodnica ,nikdy viac,to uz radsej rovno do marnice.Prijatie v piatok o 14stwj,bez vody,jedla do druheho dna do 16stej kde som uz s placom prosila dr ,nech nieco robia somnou,lebo mam bolesti,sono-krvacanie do brusnej dutiny,rychla operacia
Porod 2022 Stara Lubovna,vdaka Bohu,za ludskych dr a sestricky,Mala som naplanovanu sekciu,zial tyzden pred som zacala krvacat o 3 rano a o pol 5 sme boli na prijem,vonku sneh cize sme museli ist pomaly.Bala som sa pristupu,kedze zle skusenosti z PO ,ale od prijatia az po prepustenie super pristup,ukludnovanie,no na jednotku.Takze zamna SĽ a neboj sa dialky,ja som chodila od 36tt do rizikovej ,kazde 2 tyzdne som tam bola a pravdu?netreba ti ani nadstandard,jedine ak chces sukromie🙂 drzim prsty pri vybere
@barborachors boze bud taka laskava a zdrz sa nabuduceho takehoto komentovani ked nevies komentovat slusne a k veci
@barborachors co sme my spolu husi pasli ci co? Sa nadradzujes. Nepoznam ta, ale si maximalne neprijemna. Nemusis sa tu vyjadrovat a starat sa, su tu ine empaticke a mile zeny, ktore sa rady podelia o svoju skusenost. Chod sa vyventilovat inam.
Mala som veľmi ťažký pôrod v SL a nemôžem povedať jediné krivé slovo 🫶🏻 Najlepšia voľba
Velmi pekne vsetkym dakujem, rozhodla som sa pre SL a dufam a ze budem mat rovnako pekny zazitok 🤗. Vsetkym vsetko dobre zelam.
Urcite ano,nepotrebujes ani taoletny papier 😄 a ani nocnu koselu ak niesi narocna ;) ja som mala ich a kazdy den mi nosila cistu;)
Rodila som v 2021 v monobloku, pôrod fajn mala som zazmluvneneho dr Biľa ktorí si na tom dal záležať. Sestričky na šestonedeli boli hrozne , dodnes si pamätám ze jedna na mňa vrieskala ako na malé decko lebo som si pospala deň po sekcii po obede, a áno.. tam každá sestrička povie inak. Jedna mi večer po sekcii povedala ze mi malú donesú až o 9 nech sa vyspím po sekcii a druha ma o 6 ráno budila ze prečo ešte spím
Ahoj, ja som síce ešte nerodila ale chystám sa v auguste v SL - mám to 1:10 cestu a stojí mi to za to, bola som tam pred mesiacom hospitalizovaná na gynekologii, bola som tam 8 dni nemôžem povedať krivé slovo, od upratovačiek po primára na mňa nebol nikto nepríjemný, práve naopak, strava nemocnicna ale dalo sa z toho normálne najesť, za 8 dni som nezjedla jedno jedlo, ostatok pohoda. Cítila som sa tam veľmi dobre, preto má to aj povzbudilo že 1:10 cestovať na poradne aj na pôrod mi stojí za to. Keď chces napíš správu 🙂
@lenka2232 presne to som ešte zabudla napísať, aj v nedeľu prišiel primár na nás 2x pozrieť opýtať sa ako sa máme, popriať že nám drží palce
Ja som rodila 2012 a 2014 v starej pôrodnici. Bola som spokojná. 2023 v monobloku...ako izby, sprchy by mohli rekonštruovať, ale čo sa týka starostlivosti o mňa a o dieťa nemôžem nič povedať. Starali sa, chodili pravidelne na izbu sa pýtať či niečo nepotrebujeme, či nás nič nebolí. Keď brali malú na vyšetrenie všetko mi povedali, kde ide, čo jej budú robiť. Keď boli výsledky lekárka mi hneď prišla povedať. Ale sú ľudia a ľudia.
Ahoj, rodila som v presove pred 3 mesiacmi a bola som spokojna. Mozno sa nieco pomenilo, ale vsetci boli prijemni a starostlivi.
@barborachors to co je za komentar. Ved to pani riesi. Mate potrebu sa na niekom vyvrsit? Je mi uprimne luto Vasej straty, ale tu pani za to nemoze..

A este doplnim ze som nedostala pomaly ziadne informacie o tom co sa prave deje, po porode mi nic nepovedali na sitie, vobec som netusila ani kolko mam stehov, ani stav synceka a prisaham ze doteraz neviem ani ako sa volal doktor, ktory bol pri porode.