Ako zvládnuť prácu a rodinné povinnosti?
Ahojte mamičky Prievidzanky aj keď vidím ze to tu není moc aktívne skúsim sa spýtať kde pracujete? Myslím to tak ze si stíhate zaniesť aj vyzdvihnúť deti škôlka ,škola. Existuje tu vôbec taka práca zatial som nemala to šťastie ak ste ochotne tu napísať tak budem rada.
Ja som s PD. Pracujem od 7 do 15.30. Takže v pohode som to stíhala. Ráno bola väčšinou prvá spovede medzi poslednými. Ale stiahli sme aj krúžky a všetko.
Teraz už chodí sama veľakrát. Ale keby nie tak stíhame všetko aj tak. Treba len hľadať a pýtať sa.
@barka1 viem ze vacsina párov tak funguje ale u nás to není môžne preto píšem ze aj zaniesť aj vyzdvihnúť
@araavdva áno takýto čas je super skôr som asi chcela možno aj konkrétne firmu kde je možné co pozerám zatiaľ nenasla som
@leona45 to máš super na 6hod ideal ďakujem za odpovede skôr ma aj zaujímalo konkrétne firmy ale sak hľadám ďalej snáď nájdem časom
@zuzika63 tak potom musis hladat napr pomocne prace v skolskej jedalni alebo mozno roznasanie obedov starym ludom a pod
@zuzika63 a co ovladas ? aku mas prax ? vzdelanie?
Tak my si striedame klucky,ja mam teraz rannu,muz zase poslednu nocnu,a az teraz budeme spolu doma,lebo vcera sme obaja mali 12tky,ja rannu a muz nocnu,takze sme si podavali info na fajciarke.Rozdiel su 2hodky kym jeden odide a druhy pride.Uz mame starsie deti,co dokazu byt aj same ale aj o 2r sa postarat,teda zabavit kym prideme.
@mamina7070 V školských jedálňach sa nastupuje už o 6-tej.
@zuzanockamt su jedalne kde robis len vydaj jedla a obedy vozia z centralnej kuchyne
tam nemusi zacinat o siestej ved nech si hlada a pyta sa nie vsade funguju rovnako
@mamina7070 Je to možné, väčšina škôl má svoju jedáleň.
Mam síce manžela a nie som z Prievidze, ale už počas RD som si urobila DPŠ (ako zadné vratka), lebo kvôli pracovnej dobe som sa nemohla vrátiť do pôvodnej práce. Nakoniec som si našla prácu vo VS s pohyblivou pracovnou dobou, s respektovanim OČR, PN, paragrafov. Plat je síce tabuľkový, no tie iné benefity sú veľkým plus. Nakoniec neučím na SŠ, tých študentov by som mala už odsedených.... 🤣😅
Mala som s týmto problém a to dochádzam do PD za prácou autobusmi. Ráno na 7mu do PD poobede 15:20 naspäť domov. Čiže malá je medzi prvými v škôlke a poobede odchádza posledná. Nič sa nedá iné robiť. Môj chodí na turnusy. Ale viem aké to je ťažké nájsť si prácu aby si to vedela skĺbiť..ale keď tak opatrovateľky majú dobrú pracovnú dobu 🙂

@zuzika63 nie som z Prievidze, ale nemyslím, že by to bolo výrazne ine mesto než zbytok Slovenska.
Drviva vacsina parov, ktoré poznám, sa striedali - ona zo školky, on do školky., alebo naopak.
Osamela matka dávala deti do školky na 6.00 a vyzdvihovala okolo 16.00.
Ja učím na ZŠ, takže do školky s exom, okolo pol osmej, po práci ja okolo tretej. Keby som bola sama, tak do školky so mnou na 6.30.
Hladat prácu na 8h a riesit deti je utopia. Musíte sa skratka podelit.