Rodili ste v pôrodnici v Bojniciach?

zdewma
6. dec 2022

Prosím Vás rodila nejaká mamička teraz nemocnici Bojniciach ??? Je toto moje tretie bábätko po 5 rokoch ale teraz budem .asi rodiť Bojniciach keďže sme sa tu presťahovali.
Zaujíma ma prístup doktorou ,sestričky ,vybavenosť a co treba vziať do pôrodnice a po koľkých dňoch púšťajú domov Hlavne skúsenosti a spokojnosť.
Ďakujem

banalu
6. dec 2022

@zdewma prihlas sa sem na fb, a pozri cez lupu bojnice.

zdewma
autor
6. dec 2022

@banalu ďakujem

cukricek4
6. dec 2022

podla mna sa neda na nejaku porodnicu povedat jednoznacny nazor nejaky. lebo povedia ti zeny aj dobre aj zle skusenosti, vselico sa moze udiat, kazdy porod je proste iny. domov sa pusta po troch dnoch tusim resp po 72 hodinach. kvoli babatku, aby sa spravili vsetky vysetrenia, co treba.

user12341
6. dec 2022

@zdewma ja uz druhy krat do bojnic urcite nepojdem 🤷‍♀️ Ale 100 ludi 100 chuti

anikiara
8. dec 2022

Tak podľa mňa je to celé hlavne o nastavení rodičky a o šťastí. Ja mám dobrú skúsenosť, napriek tomu, že som schytala protivnú doktorku - svojim spôsobom - robila čo mohla - ja som bola zrejme tiež protivná. Síce tretí pôrod, no aj tak som to tam dole mala veľmi citlivé skrz veľmi čerstvo doliečenú baktériu. Ešte som bola na probiotikách po atb. Ale mala som šťastie, že sa mi poobede pôrod nerozbiehal, tak ma dali na noc na odd. šestonedelia, kde som si v pokoji predýchavala stupňujúce kontrakcie. Keď už to začalo byť náročné, ohlásila som sa sestričke, čupla som si, aby som si vzala potrebné veci (plánovala som napustiť si vaňu, keďže viem, že to vie krásne uvoľniť telo a pomôcť zvládať sťahy, keď v tom... skoro som nedobehla na sálu. Za 20 minút som bola vybavená.
Ale spolubývajúce (čo sa pri mne vystriedali) si vychvaľovali pani primárku. Vraj ju mali zazmluvnenú a veľmi bola príjemná a ľudská. Ja som tiež nad ňou uvažovala a aj som sa s ňou asi mesiac pred pôrodom rozprávala a zdala sa mi naozaj veľmi rozumná, príjemná, so snahou vyjsť vo všetkom rodičke v ústrety. Len sme počítali vtedy každý cent, ako aj teraz, tak som to nechala na náhodu. Jediné, čo ma sklamalo, že žena si nemôže intuitívne zvoliť polohu pri pôrode. Pôrodné kreslo síce pomerne moderné, ale aj tak sa tam nedá veľmi kľaknúť alebo čupnúť. Resp. Primárka vravela, že v kľaku to aj skúšali s rodičkami, no ja keď som to navrhla pani doktorke, tak bola celá v šoku, že čo vymýšľam, že to som v pôrodnom pláne nemala. Pri tom som bola v tom, že som to preberala aj s primárkou a že pôrodný plán som mala prekonzultovaný a niekoľkokrát nakopírovaný a prinesený do pôrodnice, aby mali všetci predstavu o mojich predstavách. Nuž, čo už. Vždy sa niečo vyskytne.
A teda vravím, mala som skôr šťastie a bola som riadne pripravená - psychicky (hlavne), aj fyzicky, takže ma takmer nič nerozhodilo a rodila som pomerne v pokoji. Asi deň po mne mala jedna prvorodička vákuový pôrod. K dispozícii sú aj kliešte, keby bolo treba. A samozrejme sála na cisársky hneď za dverami, keby náhodou.
Prostredie celéjo oddelenia - aj sála, aj šestonedelie veľmi útulné, príjemné, personál, myslím v pohode, príjemný ľudský. Je tam celkom dosť mladých doktorov 😄
Takých príjemných ústretových sympaťákov.

Rodila som v júli tohto roku.

miska1701
12. dec 2022

@zdewma ja som rodila v Bojniciach v juny a ja nemam co vytknut co sa samotneho porodu jedna.
Rodila som prirodzene, bez nastrihu,sala pekna, nova,neprislo mi,ze by tam nieco bolo zle.
Boli sme tam dve baby naraz, rodili sme odstupom 10 minut a pekne nas tam podelili aby sme kazda mali sukromie.
Akurat na sestonedeli som vychytala izbu,kde su komunisticke postele este,otrasne vylezane matrace,ze ked som si lahla,lezala som v diere.
Lezi sa 3 dni,ja som bola 4,lebo mi mala dost pochudla (nevedela som ju normalne nakojit na tej otrasnej posteli)
Je tam laktacna co kazdy den chodi, co je super.
Personal..no ako ktore sestricky
Mne sa napriklad nepacil pristup,ze sak si druhorodicka tak vies, prd som vedela,ked mam deti s odstupom 10 rokov
Ale vravim, ako ktora sestricka,vacsina bola zlatych, 2 tam boli take co mne osobne nesadli,boli neochotne aj odpovedat ked som sa na nieco spytala,lebo odpoved bola vacsinou,ze ved ste druhorodicka,tak mate vediet🤦‍♀️
Tak uz som sa ani na nic nepytala radsej
Ale inak by som tam sla rodit asi znova,tie 3 dni by som tam prezila nejak zas