icon

1,5 ročné dieťa nepapá, iba pije. Je to normálne?

mamaveronika
24. nov 2013

ahojte mám problem s mojeim 1,5ročným synom, vždy ked mu idu zuby alebo je chorý odmieta mi akukolvek potravu, len pije...kojiť som ho prestala v roku takže nemá ani mlieko,lebo aj to odmieta...ani ked mu nič nieje neni velký jedák....som z toho na nervy,myslíte že by som to mala riešiť s lekárkou? som už z toho hotová, dnes nezjedol úplne nič a včera štvrťku jogurta s piškotami...jeho jedlo:jogurty,vločková kaša,makovník, žemlu s niečim natretu....to je zhruba celý jeho jedálniček ešte acidko...tieto veci strieda a nič ine do neho nenatlačím, niekedy ked je uplne bežný den zje dva jogurty alebo len jednu žemlu(podotýkam za celý deň)jeho starší brat zje všetko jedavaju spolu ale ani ho nenapadne dať si to čo my...naťahuje ho ked mu dam nasilu,brani sa.... čo mam snim robiť.....máte niekto podobný problém?dakujem za odpovede,povzbudenia a rady....

zita19
24. nov 2013

V prvom rade ho nenut jest. Aj keby co bolo, nenechyj sa "zlakat" na natlacit do neho nieco nasilu. Ked ho napina, zbytocne ho trapis. Ked zje dve lyzicky, tak nech ostane na dvoch lyzickach. Nutenim do jedla vec len zhorsis. Skus pomalicky, nech ochutna. Ked nebude chciet, nechaj tak.
Pokial je zdravy a nema nejake znamky podvyzivy rozhodne by som sa do jedenia nasilu nepustala. Davaj mu to co ma rad, tolko kolko sam rozhodne, ze mu staci. Neboj sa raz vyhladne a pusti sa do jedla sam. Nutenim to nezvratis, len zhorsis.
Ja viem, vyzera to akoby som ta nahovarala na to aby si ho nechala vyhladovat, ale tu plati viac ako kdekolvek inde, ze hlad je najlepsi kuchar.
Podla toho co pises, tak zje jogurtik a acidko a kasu. Mliecko ma. len v inej forme. Zemlicku mu daj so sunkou a syrikom. To su tiez bielkoviny. Jogurtik a kasu mozes skusit s ovocim. Mozes skusit polievocku s obrazkovymi cestovinami, mrkvicku nakrajat na hviezdicky, z paradajky spravit lodicku so syrovou pomazankou. Z kuracich prs urob zavitok plneny niacim s nakrajaj na slimaciky...Proste asi potrebuje nejak zatraktivnit jedlo. Zo zemiackov vyrobit nejake tvary...Otrava, ale hadam zaberie.

zuzulienka301
24. nov 2013

moja malá to isté ked jej idú zuby tak skoro nič neje len pije kým som kojila (do dvoch rokov) tak bola len na mlieku neboj nič sa mu nestane ked jeden den nebude jesť ani malá nieje velký jedák a ked jej bolesť ustúpila tak sa napapala tiež som s toho mala vrásky lebo nás začali zúbky trápiť už od 2 mesiaca a priebežne doteraz držím palce 🙂 treba to vydržať nasilu ho nenúť lebo potom ti bude jedlo ešte viac jedlo odmietať celý den ponúkať ponúkať a snád niečo stoho zie aj mi sme mali načatých milion vecí v chladničke 🙂

janickacrazy
24. nov 2013

To je normálne, že deti odmietajú jesť, ked sú choré alebo im idú zúbky, nenúť ho jesť, je to zbytočné, ved ked inokedy ti papá normálne tak pár dní ked nepapá tak to sa dá vydržať. Moj zase nechce vobec jesť v školke a učiteľky sa možu aj pokrájať a nezje ani omrvinku, nasilu ho nakrmili raz a odvtedy je to ešte horšie a trvá to už 3 mesiace.

bahira1962012
25. nov 2013

tak naša dcerka má tiež 1 a pol ročika a nenutime ju jesť ale prišli sme napríklad na to,že nechce papať už ako papala zo svojich mištičiek ale napr. z taniera ked papám ja a nedavam jej podbradník a krmim ju a má pocit že papá nenutene asi,neviem to vysvetliť ale nemá problem papať v stoji a bez stoličky ,bud pri reklame alebo rozprávke alebo pri nejakej činnosti ako ,že drží mobil a otvára ustočká a papá toho vela a niekedy sme až prekvapení.....potom papá ked ju krmi starší brat...niekedy nechce ani od maminy papať ani od ocina....niekedy sa tavrim že papám to jej papo ja ,akože to je pre mňa a mala príde a ukazuje prštekom a vlastne snažím sa ju obalamutiť,všimli sme si že vie ked má nutene papať aj ked je hladná ale jednoducho odmieta svojou lyžičkou a tak sa snažíme rozne 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tak isto sme si všimli že už nechce kaše mixovane a napínaju to,čo je zaujímavé ale kocky zeleniny,jednoducho len take už jedlá,dokonca som zistila že jej bola nesympatická červená miska 😅 😅 😅 😅 😅 😅 tak som jej dala polievočku do zelenej 😝 😝 😝 😝 😝 akože ked človek sleduje to dieťa bude prekvapení čo sa o dieťati dozvie 😀 😀 😀 😀 😀 dokonca aj farebné lyžičky sme museli kupiť, tiež si vyberá asi podla naladky 🙄 🙄 🙄 🙄 naučila som tak aj ocina,ked nie zo svojho tak z tvojho taniera a zavisí aj od farby lyžice alebo misky 😕 😕 😕 😕 😕 😅 😅 😅

januliku
25. nov 2013

Nema v ustach afty alebo zapalene hrdielko. Skus pozriet. Nasa je tiez slaby jedak, ale ze by za cely den nezjedla vobec nic, to sa nam nestalo, ani ked jej isli zuby, a to uz ma vsetky.