icon

1,5-ročné dieťa odmieta jesť. Čo robiť?

Včera o 10:38

Prosím vás čo mám robiť. Ja už som skúsila snáď všetko ale moje dieťa nezje pomaly nič.. nechce mi ani mlieko nie to prikrmy alebo našu stravu. Čokoľvek spravím všetko letí do koša a je to ľúto že takto plytvame zbytočne jedlom. Nechce mi ovocné výživy, čerstvé ovocie, zeleninu ani kaše..

Strana
z2
autor
Dnes o 14:04
@betulinka1

@anonym_autor ja som si prezila nejedáka ale on aspon ovocie a zeleninu jedol. Ale nikdy nepociťoval hlad. Teraz ked ma 12 rokov, tak sa to trosku zlepšilo. Nikdy som ho nejako extra nenútila, ze musis vsetko zjest alebo tak. Ale pravidlo bolo, ze ked povedal dost, tak som povedala, este 3 lyzicky, nech sa mu uplne nestahuje zaludok. Na to, ze vyhadzujes jedlo sa vykasli. Skusaj co by jej chutilo a aj ked si da par lyžičiek, je to vyhra. Hranolky, ryza, polievky… neboj sa uz viac dochucovať.

@betulinka1 ja sa snažím fakt variť normalne aj používať koreniny, soľ, cukor proste všetko s mierou pre ňu. Tam nevidím problém že by to bolo bez chuti len proste ona je taká vyberavá a presne to je to že ja keď sa snažím aj dostať viac do nej nech sa jej nestiahne žalúdok. Veď ona mi rano vypije 60-90ml mlieka čo pila keď mala mesiac a celu noc nemá nič.. proste to mlieko na noc som zrušila a nepomohlo to

autor
Dnes o 14:05
@anonym_0eb3e0

Anemicka nie je? Tiez mam doma 10r nejedaka, ktory toci iba par jedal donemoty.😞

@anonym_0eb3e0 nie je anemická práveže. No naposledy nebola keď jej brali krv ale to bolo dávnejšie a vtedy mi začala aj papať.

autor
Dnes o 14:07
@anonym_3a66bf

@anonym_autor vyskúšaj dať jedlo sebe do mištičky a jedz pred ňou, ale jej nenukaj, možno keď bude vidieť, že ty keď, bude chcieť tiež.

@anonym_3a66bf ona pozera radšej na nas 🙈 dala by si ale zároveň aj nie 😂 proste to je nepochopiteľné u nej s jedlom. Doteraz som to nepochopila kde je problém že aj napr. 1 deň pekne niečo spapa a dam jej to na ďalší a už to nechce. To isté keď to uvarim neskôr že vtedy jej to chutilo tak to nechce

anonym_eddcee
Dnes o 14:21

Mne pomáhalo odsledovať čo práve v dané obdobie jedáva a to som varila. Tiež dlho nechcelo dieťa nič, ale večer, ráno a cez noc sa aspoň dojcilo. Začínali sme plackami a práve lievancami, palacinkami a vaflami. Jednoduché chute, sam to jedol. Do lievancov som skryla lyofilizovane vnútornosti. Do vafli som strúhala mrkvu. Do placiek som dávala rôznu zeleninu. Všetko jedol čisté, bez naplni, či natierok. Potom sme pridali čisté halušky - cviklove. Základ bol, že som nemohla nič s ničím zmiešať. Žiadne halušky s mäsom. Len čisto halušky. Neskôr chcel chlieb, aj to len suchý. Potom zelenina a ovocie - to inak teraz zje veľké množstvá. Postupne prešiel týmto obdobím. Potom mu jeden čas chutilo mäso s mäsom. Tak nedával veľa mäsa. Mliečne začal jesť až okolo 3,5 roka. Jogurt nezje doteraz, a to na 5 rokov. Inak zje už takmer všetko a veľa. Nepovolila som v zmysle, že začnem dávať sladkosť, len aby niečo zjedol. Nerobila som okolo divadlo, že musí jesť, neriešila som. Prišlo to postupne. Dlho bol drobný a vážil menej ako priemer, ale všetko dobehol.
Ak máš pocit, že má problém s ústami/ jazykom, rieši to klinicky logoped.

Strana
z2