14-mesačné dieťa odmieta jedlo
Viem že veľa deti s jedlom bojuje ale neviem dokedy je to v norme. Malý ma 14 mesiacov a s prikrmami bojuje od začiatku. Začali sme postupne každá zelenina 2-3 dni neskôr obilniny maso a ovocie. Ma obdobia kedy zje hocičo čo mu navarím ale väčšinu času nezje nič okrem ovocia, presnidavky, ovsenej kaše a jogurtu. Skúšala som už všeličo ale nič nanho nezaberá. Jedlo mu dochucujem ale nie prehnane. Už si s tým neviem rady a určite ma niekto podobnú skúsenosť tak by ma zaujímalo ako ste to riešili. Asi hra veľkú rolu aj to že je ešte kojeny ale dojčí sa len pred obednym spánkom a v noci. A aj keď dlho nejedol ani sa nedojčil tak jednoducho nezje nič varené. Skúšali sme aj kupovaný prikrm ale toho sa ani nedotkol. Podelte sa o vaše skúsenosti s nejedlikmi, budem rada za každý tip.
Moj nejedlik ma uz 9 rokov. Nepomohlo nic. Cakam na pubertu, ze aspon vtedy sa trochu rozje. Ked bol batola, bol schopny zit na polovici sucheho rohliku denne. Nepomohlo ani odstavenie od kojenia. Nepomohlo nic. Ale mne psychicky pomohlo, ked som to prestala riesit. Zatial od hladu nezomrel. Ale je take tintitko drobne. Chodime pravidelne na krvne testy, nerozumiem, ako je to mozne, ale vysledky ma ok, obcas zelezo kusok pod normou, ale nic tragicke.
Skús mu dať to, čo jete vy. Ponúknuť, nenútiť. Jedzte spolu.
Väčšinou to tak aj robim že mu dávam to čo máme my len menej okorenim a osolím ale už ani to nezaberá. Zvažujem ešte nejaké vitamíny na podporu chuti do jedla ale neviem či to je najšťastnejšie riešenie a či to vlastne pomôže
@thereisabear
Moj nejedlik ma uz 9 rokov. Nepomohlo nic. Cakam na pubertu, ze aspon vtedy sa trochu rozje. Ked bol batola, bol schopny zit na polovici sucheho rohliku denne. Nepomohlo ani odstavenie od kojenia. Nepomohlo nic. Ale mne psychicky pomohlo, ked som to prestala riesit. Zatial od hladu nezomrel. Ale je take tintitko drobne. Chodime pravidelne na krvne testy, nerozumiem, ako je to mozne, ale vysledky ma ok, obcas zelezo kusok pod normou, ale nic tragicke.
@anonym_c0901e presne tohto sa bojím že bude bojovať s jedlom aj v staršom veku. Je pravda že ja som bola ako dieťa tiež prieberčivá ale nie až takto extrémne

Skús mu dať to, čo jete vy. Ponúknuť, nenútiť. Jedzte spolu.