17 mesačná dcéra je iba predžuvané jedlo. Čo robiť?
moja mala ma 17mes.a nechce kusat,spapa len ked jej to predzujem...uz neviem,co jej dat jest.papa len polievky,jogurty,nejake to sladke..chrumky...PORADTE pls
ak na to nema zdravotne dovody (bolest zubov, problem s prehltanim ci zuvanim ci travenim) tak si len robi co chce kym vie ze jej nakoniec ustupis, viem, tazko sa to pocuva, ale deti citia pokial mozu zajst, a ak im aj neco povieme tak zistuju nakolko vazne to myslime
takze ak jej povies ze jej uz nic "pozuvane" nedas, asi si povie "no jasne, som zvedava kedy to tu mamu prejde, ako vzdy", a zas bude ako ona chce lebo vecer budes rada ked zje aspon neco nie? ak naozaj nema zdravotnu alebo psychicku pricinu preco neje ako 99,99% deti tak je to cele len a len na tebe, neber ju uz ako babetko, ma svoju hlavu a skusa aku ma "silu" 😉
predzujes? 😕 ved je to popuc trosku vidlickou,
nepises, ci je to len terajsi problem alebo uz dlhodoby..lebo ak je to len teraz, naozaj moze mat nejaky bolavy problemik v puse
je tu viac tem o tom, ze deti nechcu papat..kukni sa tam..mozno ti mamicky poradia, vyskusaj, zaberie mozno nieco
ak mala este berie Vigantol..skus ho vysadit /nahradit inym/..moze totiz v niektorych pripadoch sposobovat nechutenstvo
ked ti papa polievky..tak jej davaj to..ved polievocky su super
nerieš.. moja najstaršia tiež odmietla čokolvek, ked nebolo pomixovane. .a najradšej mala jogurty a kaše.... až kým som si nespravila žemlovku a prepačte za výraz , ale sežrala mi ju... 😅 😀 😀 😀 vyzeralo to, že po maturu jej budem mixovať.. .a mala čosi okollo roku a pol ked som pri tej žemlovke prišla na to, že kusať vie... 😉 😀 😀 😀 Mlsný jazýček. .ale dodnes preferuje polievky kremove - mixovane, ale inak normalne je .. len je vyberava, ale kuše... a ako prechadzala postupne na normlanu stravu, tak prestavala kusať nás a iné deti... 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Nebud zufala, takych deti je dost. Mam znamu, ktora ma syna a do cca 3 rokoch musela vsetko mixovat, inak ho to napinalo. Postupne zacal aj normalne jedla papat, ale stale to nie je ono a to uz ma skoro 4 roky.
Ak nema zdravotne problemy, tak skus robit tak, ze budes pridavat postupne tuhsie jedla - ryzovy nakyp, francuzske zemiaky, zemiakove placky nakrajane alebo nech skusi zobrat do ruky, pokrajas masko na malicke kusky, zemiaky taktiez a uvidis.
ahojte, naša malá zasa papká všetko od mixovaných aj po kúsky. ale tiež máme známu, ktorej malý papal len kúsky, doteraz nemá rad mixované ako presnedávky a podobné... 😉
myslim, ze je to len zvyk..zlozvyk...urcite prestan predzuvat...dieta v tomto veku uz by malo samo kusat..musi sa naucit prehltat aj väcsie kusky...ved dokedy jej ich budes predzuvat?..a ked niekde pôjdete alebo ked nebudes môct ist s nim, kto mu bude predzuvat?..neboj nauci sa to , len nesmies popustit... 🙂 ..skus ist na to postupne, narez jej to na mensie kusky a napr. pri hre jej davat do pusinky, my sme pozerali na hava cez okno a tak sme sa krmili..ani nevedel ako a vsetko spapal../miluje hava/..ak to nepôjde hned , nevzdavaj to..od hladu neumrie, ved ako pises papa polievky, jogurty...treba len vydrzat..cim skôr zacnete, tym lepsie..zo starsimi detmi je to uz tazsie...
no ja si myslím, že si jej nikdy nemala predžúvat, to bola asi prvá chyba, ved na to je mixér, ak chceš dat niečo kašovité... ale ak už aj, tak asi postupne pridaj kúsok nerozmixovaného s rozmixovaným, a tak ako píše traktor, nenápadne, pri nejakej hre, prípadne jej zaspievaj, aby sa nesústredila na ten kúsok... 😉 určite začne neskôr papať aj tuhšie jedlo, chce to len čas 😉
moja uz teraz ako 7mesacna ma 3 zubky a papa aj kusky,masko,len ho potrham vidlickou,varenu zeleninku....skus,ale urcute nie predzut,tak sa prenasaju kazy.....predzujes jej aj ak si chora,alebo to vtedy spapa......radsej mixuj....skus ju krmit pri hre,a nech papa rukami...zabav ju a uvidis 😉 drzim prsty
Angela, pri detoch musis byt trpezliva a hladat cesty...tak ako pisu baby - mixer, pretlacat vidlickou, zabavat pri hre....pre deti je skratka vsetko hra 🙂 uvidis, ani sa nenazdas a bude si sama kuskat...pamatam si, ked som bola nahnevana, lebo moja mi nechcela jest skoro nic iba ovocne vyzivy. pravidelne spapala 1 flasticku ovka denne a najradsej by uz nic ine nejedla.... 😨

Je to uplne normalne, idu jej zubky a boli ju to. Tes sa, ze papa aspon to.