20 mesačná odmieta jedlo odo mňa, ale druhým papá ukážkovo
Ahojte mamičky. Idem sa vás opýtať sem, možno sa to stalo aj vám. Moja 20 mesačná dcérka spapá všetko. Nemá problém, ale keď jej dávam ja, tak odmieta. Odo mňa spapá iba polievky, max ešte kašu a inak nič iné. Keď jej dáva tatino alebo druhý členovia rodiny, zje toho na máriu a vôbec neodmieta. Odo mňa je ešte kojená. Akonáhle sme samé doma a ja fungujem okolo domácnosti kojí sa možno každú hod a pol, aj to si len pocická. Akonáhle si sadnem tak sa prisaje a sedí pri mne aj hodinu na prsníku. Je to už istá závislosť, som si toho vedomá, len si neviem dať rady. Lebo keď jej pekne poviem, hravo dávam, prosím ju, ponúkam následne odmeny, zvýšim hlas....nič nepomáha. Rozplače sa a nič nezje. Tak len, či mi neviete nejako poradiť. Ďakujem pekne. Pekný večer.
@luckah6 ak na nejake riesenie prides,daj typ aj mne pretoze u nas je to podobne akurat,ze mala,tiez ma 20mesiacov,sa naje iba s babkou.Inak je to kazdodenny boj o kazde susto.Tiez je este kojena,pyta si hocikedy,tiez dost casto,teda aspoň vonku ju to nenapadne ale co sa tyka stravy,v akejkoľvek forme alebo ovocia,okrem bananu a jablka nechce.Este tak trosku uhorky alebo papriku,sem tam rajcinu.
Hluposti keby jej dam,pcha od rana do vecera ale inak..
@luckah6 ahoj taketo spravanie je normalne dojcene dietatko si spaja dojcenie a mamu su to pre neho neoddelitelne veci, pokial sa jedna o jedlo mali sme to velmi podobne mne mala skratka do isteho casu nechcela absolutne jest, da sa to riesit tym ze presne ako pises bude ju krmit niekto iny vzdy ked sa to bude dat, a naozaj sa nemusis bat ze to neskonci , ked bude vacsia bude jej chutit stale viac a viac nasa zacala pekne papat daleko daleko po 2 rokoch takze mate kopec casu ... ked jej budes odopierat dojcenie nic tym nevyriesis skor budes podnecovat jej vynucovanie .... jasne vidiet ze tvoja dcerka dojcenie potrebuje a neboj sa bude ho potrebovat stale menej a menej zatial by som to prilis vazne nebrala 🙂
@culia1 No, len ona strašne plače. Naozaj strašne ked mliečko nedostane, ja to proste nevydržím ju nechať plakať.
@cawes veru, že kŕmim. Keď papá sama polievku, zje dokopy 5 lyžičiek a všetko je naokolo nej. Takže sa veľa nenaje.
@grundia No ja veru neviem čo robiť... mne ona dokonca ani ten banán nechce...tak som si myslela, že ho nelubi a keď je s tatinom tak ho tlačí jedna radosť...ja to nechápem :(
@leporeloo Ďakujem za radu. Dojčiť nechcem prestať, ešte chcem potiahnuť, pokedy sa bude dať, aj keď toho veľa nanaspím ani v noci... Dnes napr. som spravila špagety, išla som ju pekne kŕmiť, odmietala úplne čo i len ochutnať. Pozrela som sa na priateľa, ten sa postavil, sadol si namiesto mňa, pomiešal jej to a ona poslušne jedla. Totálne. Nespapala všetko, ale jedla.
@luckah6 ale ved to je super, ze veci ktore si myslis ze potrebuje papat z hladiska vyzivy jej da priatel babina alebo niekto iny... vobec si nemyslim ze by to bolo odrazom nejakeho problemu voci tebe
skor je to o tom maminka = mliecko
vobec sa tym netrap kojene deticky to s jedenim vobec nemaju tabulkovo 🙂
@luckah6 ja by som malu tiez nenechala plakat.Vidim,ze to este potrebuje,ukludni sa tak aj keď si len dudka,ak je rozrusena.Proste pride,povie AAA,a uz len taha tricko.Heh a keby mam malu nechat nech sa sama nakrmi tak to by ozaj dopadlo.Vsetko tiez naokolo a na nej nie v nej alebo by krmila len mna
@leporeloo No skúsim jej zajtra spraviť zase nejaký dobrý obed a uvidím čo sa podarí 🙂
@cawes Tak to ti závidím. Tiež by som bola rada keby sa sama napapala. Lenže to je u nás ešte nadlho.
@grundia No presne ako hovoríš... Keď je umrnčaná (ako napr.dnes) neustále ma ťahala za nohu, za ruky že si mam sadkať a dať "papka" no a keď sa na mňa pozerá s tými očami malými, tak jej vždy dám 🙂
Netráp sa, u nas je to tiez tak ze ja som "mliekaren" a ked si niečo dá tak mi madam robí obrovsku láskavosť 🙂 ale ked ideme cvičiť alebo kreslit tak tam každú mamičku vyžiera ( a možem mat zabalené to iste) uz si aj suskaju je ci jej ja nic nedávam🙂 ja som sa veľa stresovala a aj ju - teraz jej ponúkam co mam a kolko si dá tokósi dá a netlačím ze musí- ved od hladu nezomrie ale hlavne nech sme v klude
@luckah6 hlavne jej nedaj najavo,ze ta trapi to jej odmietanie jedla od teba..
Inak ja som sa v tom istom veku dcerky rozhodla jej dojcenie obmedzit. Dovod bol,ze ma neskutocne uz boleli bradavky. V noci sice spinkala,ale cez den aj 20x dobehla! Tak som jej ro obmedzila na rano a vecer,neskor len na rano.
Navyse som uz byvala i casto chora,alergologicka mi povedala,ze mala mi vysala celu imunitu pre seba.🙂) ci je to pravda,neviem,ale teraz taka chora uz nebyvam.
Odstavit ju nemusis,skus ju obmedzit. Moja sa aj rozpapala,dovtedy papavala,ale mensie porcie. A zrazu za necele 2mesiace pribrala kilo,co predtym priberala pol roka.
Tym nikoho neodradzam od dojcenia aj vo vyssom veku babatka,len dakedy to treba trosku uz regulovat.
@godyna No mi presnet akto isto, doma nezje a vonku sa ide potrhať za blbostami :( Ale však čo spravím. Nebudem jej zakazovať sa ponúknuť, ale tak keď uz toho zje vela tak vtedy ju krotím. Myslím teda čo sa týka sladkostí...
@siska53 No moja malá tiež dobehne minimálne 20x denne. Keď je teda so mnou. Keď ide s tatinom volakde alebo k starkej tak v pohode to zvláda bezo mňa. Čo sa týka môjho zdravia, mám 170cm a 48kg, neviem pribrať, som celá vyhádzaná, vyzerám ako anorektička....takže do kojenia mi ide úplne všetko.
@luckah6 tak aj moja vydrzala bez mliecka,ak nebola so mnou,no prave kvoli tomu,co som ti pisala,som jej to obmedzila a neskor uz uplne zrusila. O moju pritomnost neprisla,tulkame sa tak ci tak,stale s nou zaspavam,to mi prosto neda,milujem,ked zacne odfukovat,aj ked este len zaspava. Hoci ma uz 29m.,stale je to moje babatenko,aj ked uz nedudka. Odstavila,resp.obmedzila som ju,myslim,nenasilne,zaobislo sa to bez placu.
Tak ja ti neporadim, lebo sama sa trápim, synček má 22 mesiacov a mám podobný problém, je plne kojeny, na cicke je vkuse, v noci aj 3_5 krát, od narodenia nemá fľašku ani cumel, nenapije sa ani Z fľašky, ani pohára, ani jupik proste nič,sám neje a vlastne okrem zeleninovej, slepacej polievky, jogurtu a pudinku mi nedá do pusy nič,absolútne nič...plačem, som zúfalá a neviem s ním rady....každý mi radí aby som ho odstavila, že sa chytí, no ja nechcem

hm, moje riesenie by bolo, ze hold smola, mliecko je k dispozicii len rano a vecer, inak je mliekaren zatvorena a ked nechce jest cez den normalne jedlo, tak by som ju nechala tak, vsak za den, dva neumrie od hladu. Podla mna by sa rozjedla.