7 mesačná dcérka nechce papať príkrmy
Ahojte maminky. Viem, že je tu plno podobnych tém,ale vždy sa aj tak v niečom odlišuju. Už som uplne zufalá. S malou sme začali prikrmy od 4,5 mesiaca. Išlo to pomaličky, ale celkom fajn. Zjedla ovocie 150-190g, obed tiež tak asi, večer kašu,popritom kojenie. Kojiť sa postupne odmietala, až sa odstavila,tak sme nabehli na UM,čo celkom pekne prijala,aspon to.Akurat že prestala jesť,nie uplne, ale zje prvu lyžičku a potom už usta neotvorí.Ovocie zje ledva polku vyživky (90g), nutene,obed sa snažím do nej natlačiť,až sa bojim,že jej tie zubky tou lyžičkou vylomím.Obeda zje ledva 150g. Už som zaviedla aj biely jogurt,zje max.polovicu. Kašu zje niekedy že 3 lyžičky,niekedy viac(max.150g). UM vypila aj 200ml, teraz ledva 150-170ml, to má tesne pred spaním a ráno. Má 7 mesiacov a iba 6kg!!! (PV:2,7kg) Priberá ledva 300g za mesiac,som z toho nešťastná. A to nehovorím o tom, že ked ideme niekam mimo,tak neje vobec,nikam s nou nemožem isť. Inak je veľmi čiperná a pohyblivá. Mudr. hovorí len ponukať....
@tinapa ahaa,ja myslela, že včaššie=predčasne 🙂 ....vyraz včaššie som nepočula 😕 ...tak dufam,že Vojtovku už nebudete musieť cvičiť....Krmenie naše...no...na rukach sa mi to zdá dosť naročné,lebo sa vkuse obzerá a ked som na nu sama,neni šanca,aby som to zvladla...a po ležiačky si zas neviem predstaviť,lebo ju ani prebaliť neviem,hned je na bruchu a davaj preč a všetko chytať,tak ju už prebalujem na zemi na koberci...a na chrbatiku- nezabehne mu to jedlo? by som sa bala,že mu to hned padne do hrdla...ale myslím, že človek urobí čokolvek, len aby to dieťa jedlo, že? 🙂
@skippy7 Ahoj, no kŕmenie po ležiačky aplikujem už len sporadicky, keď chcem aby to jedlo dojedol...alebo keď zje málo, vrtí sa a neobsedí.... Nezabehlo mu vôbec, zvykol si tak a dosť dlho som ho tak kŕmila, lebo si nevedel zvyknúť na stoličku tuším. a kôli chrbátiku si hovorím- radčej poležiačky akoby mal ho bolieť alebo sa kriviť. Pije po ležiačky najradčej...ani pitie mu nezabehlo.. Najlepšie pije, keď sa hrá s hračkou na chrbáte, vtedy mu dávam..nielen samoz. Hocijako, len aby sa napil. 🙂 Keď si sama, to fakt sa nedá, poznám to, nerada sama kŕmim na rukách, lebo som ja aj on zababraný až za ušami... Teraz sme chorí, soplíkujeme a kašleme...
@tinapa moj syn je tiež nejaky nachladený už 2.tyžden, najprv mal plný nos,ale nič mu netieklo ani sme nič neodsali,mal proste upchaty nos+ kašel, a to neznašam,lebo vtedy vždy zvracia, akonahle začne kašlať všetko jedlo je vonku 🙄 ...kašle už menej, ale nos má upchatý stale, furt dycha ustami chudačik, ale mám podozrenie aj na zvačšené nosné mandle,máme papier aj na ORL, ale furt sa na tie Kramare nevieme dostať. Lekarov už máme dosť,lebo tym,že bol predčasne narodeny sme sa nabehali po lekaroch hojoj,stačilo. Malá dnes ani kašu nedojedla, už bola veľmi unavená,nechcela ani sedieť v stoličke a kedže moj muž došiel 22:30 domov,nemal mi kto pomocť s krmením 😠 ....tak dufam,že sa čoskoro uzdravite

@skippy7 O 21.dní... Nie veľa, je len včaššie narodený, nie predčasne.. Je hypotonik, má slabší svalový tonus, tak preto Vojtovka... Zajtra volám do Martina. chcem kontrolu, aby zhodnotili, či ešte potrebuje cvičiť a či iné cviky netreba... Lebo to je des...vôbec nechce cvičiť, reve ako tur...mám toho už dosť. Samo. to pomáha, Vojtovka je super cvičenie, akurát deti pri ňom strašne plačú...tiež nie každý znesie, musela som sa obrniť... My to s kŕmením riešime tak, keď nechce sedieť, že ho držím na rukách a muž ho kŕmi, alebo kto je po ruke. No a jemu sa najlepšie dáva jesť poležiačky...tak si zvykol piť mlieko už dlhšiu dobu- nechcel ležať ako bábätko na rukách- a tak ho niekedy ešte stále takto kŕmim. Je to od veci, aj som načas s tým prestala, však je veľký na to, aby ležal pri jedení, ale tým, že má slabší chrbátik, hrbí sa a určite sa mu v sedačke zle sedí, je síce polohovateľná, ale aj tak.. Keď sa inak nedá, hlavne že sa napapá..