icon

8 ročné dieťa nechce jesť

lenka2007
13. feb 2017

Dobry deň
chcela by som sa opýtať dcera 8 rokov mala problemy s bruškom ktore ma do dnes. uz to trva 3 mesiace. Máva často pocit na zvracanie po urcitych potravinach. Nemôže mliečne tak sme presli na bezlaktozove teraz o.k ani parky salamy sunky. Je toho veľa a postupnym vysadzovanim jedla ktore robili zle na odporučanie pediatra aby sme zistili co jej robi zle sme vysadzali potraviny ktore mala rada a teraz nechce jest lebo sa boji ze jej bude zle. Celiakiu nema vsetky vysledky z krvi boli o.k. na gastro len cakame. Je nieco na zlepšenie chuti do jedla alebo ako teraz postupovať aby sa rozjedla. diki

tyelde
•
13. feb 2017

Na podporu chuti do jedla vit. B, a ja by som sa snažila nájsť nejaké nové super recepty a skúšať, možno ju zapojiť do prípravy jedla aby videla, že tam nič "zlé" nedávaš a teda jej nemá prečo byť zle...

janickacrazy
•
13. feb 2017

@lenka2007 No treba počkať na to gastro, može mať nejakú alergiu alebo niečo také, potom budete vedieť, čo presne može a čo nie. Určite sa to potom upraví, ked budete vedieť, čo jej vlastne je.

kacena4
•
13. feb 2017

@lenka2007 krv na histaminovu intoleranciu - je tu taka skupina precitaj si ☹ drzim palceky nech je lepsie a hlavne je to teraz uz o psychicke o strachu z bolesti a zvracania ☹ bude to boj na dlhe trate

lenulilienocucka
•
13. feb 2017

Asi jediné, čo ti ostáva počkať na gastro lebo bez toho ti nikto neporadí prečo je jej zle. A dovtedy by som sa snažila do nej dostať aspoň niečo diétne sucháre, výživy, ovocie, zeleninové polievky...

lenulilienocucka
•
13. feb 2017

A kľudne aj ju zapoj do prípravy jedla možno ju tým spôsobom aj namotivuješ keď zistí, že nič zlé v tom nie je aj keď je pravda nikto nevie zatiaľ prečo a z čoho presne je jej zle tak môže jej byť úplne z hocičoho bohužiaľ... 😒 Ak nebude chcieť vôbec nič jesť celý deň tak v tom prípade by som zašla do DFN.

lenka2007
autor
•
13. feb 2017

@kacena4 ďakujem aj histaminova intolerancia je negativna. Je to fakt viac o psychike ale neda sa mi nijako zlomiť aby skusila niečo nove je par surovin žiadne vyživne hodnoty :( budeme skušať ďakujem

lenka2007
autor
•
13. feb 2017

Ona niečo spapa ale len zemiaky v rôznej forme, ryža bez laktozove jogurty mlieko suchare pyskoty nejake ovocie ale zda sa mi to strašne malo bola som naucena na papkačov a teraz tak tretinka. Uvidime ako nam to pojde.

hivanik
•
13. feb 2017

@lenka2007 Vitaminy skupinuB podporuju chut do jedla. Probiotika- dlhodobo.

lenka2007
autor
•
13. feb 2017

@hivanik to jej davam ale nejak efekt nevidim. ďakujem

hivanik
•
13. feb 2017

@lenka2007 uzivate dlhodobo? Kamoska davala synovi Puskvorec caj. Ale s tym ja nemam skusenost.☹

kacena4
•
13. feb 2017

@lenka2007 kazde dieta je ine, vobec ju nenut jest nelam ju o com to je! aby to bolo o psychike ☹ nema vyznam tak bude jest menej hlavne jej davaj vydatne jedla a zdrave to je podstatne

meriksp
•
31. dec 2017

Mam velmi podobnu dceru, ma 7 rokov... Chcela by som vediet, ci sa za tych par mesiacov u Vas nieco zmenilo? A co to gastro...

meriksp
•
31. dec 2017

Inak my sme chodili pred rokom aj ku psychologicke...ale asi je to beh na dlhe trate.. prosim ozvite sa...

lenka2007
autor
•
12. jan 2018

Zdravim gastro sa nam nepodarilo absolvovať lebo dcera psychicky to nezvlala same vysetrenia a chceli ju le oblbnúť a spraviť vysetrenie no keď to videla tak chytila amok tak nam dali ďalši termin do celk.anestezy o 3 tyzdne že skôr sa to nedalo kvoli poisťovni no dcera ochorela tak zas ďalsie 3 tyzdne na novy termi a v tom sa to nejak zmenill prišla jar a začala jesť nie veľa ale zjedla tak som ten 3 pokus zrušila lebo problemy prestali dokonca aj nočne potenie a teploty. Tak sme sa dohodli že ak bude papať tak do nemocnice nepojde na vyšetrenie ma tototiž od vtedy panicky strach z lekarov a to zo všetkych. Teraz papame ale ma obdobia kedy sa to sekne a nechce nič. Bojujeme 🙂

masha123
•
12. mar 2025

Dobry den, stara diskusia ale prosim ako ste dopadli? Mame presne rovnaky problem s 8 rocnou. Dakujem