icon

9 mesačné dieťa pije len mliečko. Zo stravy ju napína

mirkatrencin
24. dec 2016

Chcem sa spytat, ci aj vase deticky boli take , ze nic nechceli jest. Mojej len ukazem lyzicku uz ma usta zamknute. Priblrm od prveho susta bol a je ten, ze ju zo vsrrkeho natahuje a vzdy sa komplet pogrca. Staci ze len olyze lyzicku. Chvilku to vyzeralo, ze najhorsie mame za sebou. Uz aj k masku zme sa dostali. Potom prisla.choroba a odvtedy opat nic. Aj som na tyzden uplne prestala, a zacinam.opat s mrkvou a zas ten isty kolotoc. Len olizne a uz dovracana. Ale ked jej dam chrumku alebo korku to zvachle. Aj surovu mrkvu aj jablcko olizuje. Zije len z mojho mloeka :( mali ste taketo vracacky aj vy? Ako to zlepsit? Nejake typi co zabralo vam. Dakujem

evittam
25. dec 2016

@katrin21 A ešte neviem ako môžeš tvrdiť, že to nie je polotovar. Skús uvariť doma - nie polotovar - a nechať ho len tak v nejakom teplom regále mesiac-dva-tri........😉 Som zvedavá koľko ti to tak vydrží.....😉

sykorkauhliarka
25. dec 2016

no tak jej var cele kusy tak ako bolo spominane nech si ona chyta dlhe kusy len tam je riziko ze jej zaskoci kua jedla a povracia sa tak ci tak

katrin21
25. dec 2016

@montecarla
@evittam kedysi som mala rovnaky nazor,ale uz nie. Naozaj je to prisne kontrolovane. Varim malej, nie som leniva , ale striedam s kupovanymi..je to aj pre pestrostna tu kvalitu. A chut? Neviem co ste chutnali, ale tie co ja kupim tak pozeram zlozenie a vonaju aj chutia super. Doma mam pocit,ze varim dookola to iste, tak obcas dam take, kde je trebars telacie a ine, ktore nemam s uz vobec nie v biokvalite. Vacsinou kupim hipp, dm , ale aj ine znacky maju dobre zlozenie bez pridavnych latok,sledujem to.... No a nie je to polotovar ..je to uvarene hotove,akoby sa to aj doma varilo,akurat pod vysokym tlakom zasterilizovysokymna prestriedanie s varenym fajn. Jo a pre nejedlika-lepsie zjest aspon take nez ziadne.moj nazor.😉

katrin21
25. dec 2016

@evittam vies co je polotovar?od coho je ten nazov odvodeny? To je nieco co je napoly hotove ....polopripravene... To vyziva nie je. To len tak na okraj. Ak najdem link kde pise jeden vyskumny pracovnik o vyzivach a strachu o ich kvalitu...to zmenilo aj moj pohlad na ne.

katrin21
25. dec 2016

Inak...A ty doma nuc nezavaras???? Ked nechapes princip preco to vydrzi v regale?

sykorkauhliarka
25. dec 2016

@katrin21 daj link rada si precitam ak teda najdes...ja tiez vsetko studujem na etikete ...a maalej davam instantnu kasu aj kupovane obcas...jej maloco chuti tak skusam

katrin21
25. dec 2016

@sykorkauhliarka
http://forum.rodinka.sk/viewtopic.php?t=62715

nech sa paci 🙂 tento som myslela...

ale aj tu je nieco.... kratsie - doma varena strava ma akurat zachovane viac vitaminy, lebo je kratsie varena, to je jasne
http://ekonomika.idnes.cz/kupovana-kojenecka-vy...

evittam
25. dec 2016

@katrin21 Ja ti tvoj nazor a rozhodnutie neberiem. Pre mna to stale bude len polotovar a nechutna zmes nikto nevie coho-nech si tam napisu co len chcu. A kontroly-prepac,ale snad tomu naozaj tak velmi neveris.😉

evittam
25. dec 2016

@katrin21 Ano zavaram a pripravovala som si preto aj sama. Nechcela som tie kupovane a ani nechcem a ani moje deti nechceli. A jeden "odbornik"....🙂

montecarla
25. dec 2016

@katrin21 tak tak stotoznujem sa z nazorom @evittam, kazda maminka chceme ore svoje deti to najlepsie, ja si mysl ze pre moje deti je najlepsia varena domaca strava. Samozrejme vec nazoru, kazda si urobme po svojom no moje dieta to nikdy nemalo a ani mat nebude. Neverim tomu. Radsej budem varit kazdy den.

katrin21
25. dec 2016

@evittam verim, lebo jeden z mojich rodicov pracoval cely zivot v konzervarnach a bolo to tam velmi prisne brane aj co sa tyka hygieny.... a ak by si nieco o tom vedela, vedela by si, ze napr. nesmies dat ani kusok pokazeneho ovocia , alebo zeleniny, lebo nedavaju rozne konzervanty detom a tym padom by sa im pokazila cela varka .. zacala by plesniet a pod...
Ale hovorim, tiez som kedysi mala na to iny nazor, ale zmenila som ho, vzhladom na to, co sa dnes predava a aky ma zelenina casto povod...v obchodoch a pod..

katrin21
25. dec 2016

ja varim malej na 2 dni 🙂

evittam
25. dec 2016

@katrin21 Ver si comu chces. Mne stacia moje skusenosti s konzervarnami a manipulaciou s ludmi. Ja nepotrebujem citat komercne clanky od odbornikov,ktore nemaju ziadnu vypovednu hodnotu. By si sa velmi divila ako napriklad robia len taky "detsky kecup", ale velmi.😉

juhseverzapad
25. dec 2016

Nečítala som celú diskusiu, ale možno by bolo dobré obmedziť kojenie a tým by dostala väčšiu chuť do jedla.

julka82
25. dec 2016

Ziaden stres. Moj bol do roka len na prsniku. Dietatko ma do roka ochutnavat nemusi papat ako slonik.

timcikova31
25. dec 2016

Ahoj,my sme mali teraz 1rocek a nic nechce jest,tiež sa len kojime a suchy rožok nám chuti ...stále mu dávam ochutnávať ,ale nie som veľmi úspešná ...pri jeho starších súrodencov to absolutne nepoznám ,nebol žiadny problem .maly je spokojný🙂

jarushka1981
25. dec 2016

@mirkatrencin presne tak, takémuto dieťatku treba čas, vôbec ho v kojení netreba obmedzovať. Pokial dieťa prospieva, je všetko v poriadku. Chuť do jedla príde neskôr.

jarushka1981
25. dec 2016

@evittam akoby som to ja písala. Kúpilo sa to pre stav núdze a my sme to nikdy nepoužili, vlastne hej, raz, nechutilo.

katrin21
25. dec 2016

@evittam to nebol komercny clanok, ten pan odpovedal na normalnom fore.. ale nevadi.... co clovek, to nazor, len proste netreba sa na to pozerat tak ciernobielo...

katrin21
25. dec 2016

2x hipp 1x hami... Len pre zaujimavost.. To hami je kralik so zeleninou..ked moja mala odmietala jest, toto bola zachrana..za tym sa isla zadrhnut....preto to mam doma pre pripad potreby aj dnes..ked sa niekam ide a nestiha sa navarit.alebo idu zuby a nechce skoro nic vtedy..inak je uz fajn jedak..zaciatky sme bojovali, mixovali do 9 mes.skoro...ale uz papa pekne...dnes sprasila mix batat mrkva hrasok kuracie🙏😝

ja napr. na tieto veci dost pozeram... a MW sa u nas doma nepouziva tiez 🙂

siska53
25. dec 2016

@mirkatrencin To prejde..len skusaj a netrap sa. Nasa az do 20m.,kym som.neobmedzila dojcenie,preferovala moje mlieko. Z ostatneho pomenej. Ale aj potom bola taka (a este obcas je),ze ked daka choroba,ci zubok,tak mlieko pytala a doteraz mliecko lubi -uz akekolvek vzhladom na vek.. No vacsinou na 90% zje normalne vsetko.

lydia15
25. dec 2016

Moja mala tiez len olizovala,v 10m zjedla max.trosku kase inak sa len kojila.potom objavila caro masloveho chleba tak postupne zacala ochutnavat. Netreba ju nutit nasilu,ona sa rozpapa.

evittam
25. dec 2016

@katrin21 Nevkladaj mi pod prsty co nepisem. Ja nic nevidim ciernobielo. Proste nekupujem svojim detom veci,ktore im nechutia a nie su to kvalitne a plnohodnotne potraviny pre ne. To je vsetko. A to,ze sa jeden alebo viaceri akoze "odbornici na konzervaciu detskych prikrmov" vyjadria v svoj prospech neznamena vobec to,ze tie potraviny su takymi ako ich prezentuju a ani to,ze ty si si to kedysi nemyslela a uz si to myslis.😉

katrin21
25. dec 2016

@evittam tak to viem hadam ja, ze co som si kedysi myslela , a co si myslim dnes 🙂
Kazdopadne, nehovorim, ze treba fungovat na kupovanych prikrmoch 🙂 iba ze ak je dieta nejedlik, moze to pomoct na zaciatok, aby sa naucilo lepsie papat, lebo vacsinou su chutnejsie.. mojej malej vzdy chutili lepsie, ako tie domace, co jej varim ja a ani sa necudujem, su aj vonavejsie .... doma clovek nema taku pestrost, nedostanem sa k domacemu kralikovi, jahnatu z nejakej farmy a ani k domacej hovadzine... kura kupujem z takej farmy a namrazujem po kuskoch, len nechcem, aby mala len kura.... planujem zohnat takto aj ine masko, len zatial sa mi nepodarilo.... a zeleninu mame tiez svoju, alebo z trhu, ale tak brokolicu clovek domacu tazko napriklad.. aj sme zasadili, aj zisla, ale mysi ju vyhryzli komplet a napr. mrkva toho roku nezisla ani po tretom zasiati.. nechapačka.. co uz..

juhseverzapad
25. dec 2016

@katrin21 ty si ochutnala tie príkrmi? Veď to sa nedá jesť! Bez soli, bez chuti😖 To dieťa by potom naozaj pilo iba mlieko

evittam
25. dec 2016

@katrin21 Este raz - mne je uplne jedno comu veris a co davas jest svojim detom. Mojim tie kupovane nechutili a ani mne - nech tebe vonaju ako chcu. A ty fakt veris tomu,ze v tom kupovanom je domaci kralik alebo tela😁. Ja nie....Co sa tyka dochucovania-aj domace krasne dochutis-bylinky,rasca,stipka soli...Zeleninu mam noeco svoje,ostatne kupujem slovenske od slov.pestovatelov. To iste maso-mam spolahlivehho masiara,ktory ma kvalitne slov.maso. Kralika,hus,kacku kupis aj cez net od farmarov....Netvrdim,ze je to 100perc.bio ale to nie je v dnesnej dobe nic a urcite je to maso kvalitnejsie ako tu zmasku neviem coho co davaju do toho prikrmu. Ale toto vsetko je moj nazor a skusenosti. Ktore nikomu nevnucujem. Ja nevidim dovod kupovat umeliny vo flaskach a teglikoch ked si plnohodnotnejsie navarim doma - aj ked napr. "len" segedin so slovenskej mangalice a domacej kapusty.

katrin21
25. dec 2016

@evittam kvalitne slovenske maso... som sa zasmiala, ak to nie je malochov, ale velky na predaj a biznis vo velkom, tak zabudni... zmesky, ATB a pod.. rovnako kura, ak sa nepasie, nezobe normalne zrno a hlavne ZELENE, tak to neni normalne kura , ale take iste skoro ako z obchodu....
a tieto staci sledovat aj test magaziny, tam mas objektivne testovanie a dopada to dobre 🙂 realne hodnoty a kontrola. ale ved ja ta nenutim to kupovat, iba hovorim, ze je to naozaj sledovane a ze doplnkovo je to dobra alternativa 🙂 toť vše
segedin asi tazko dam 9. mes. diatatu, ze ano....

katrin21
25. dec 2016

@juhseverzapad a tvoj domaci je slany?? dietatu do 1. roka nesolim ani doma.. takze aky rozdiel? ziadny... 🙂 je to viac bez chuti, ako to kupovane... ano, chutnala som 🙂
nesolim malej vobec.. bylinky uz davam, rasca, majoranka ....

evittam
25. dec 2016

@katrin21 Som rada,ze si sa zasmiala. Ano,mam pristup ku kvalitnemu slovenskemu masu,ci ty tomu veris alebo nie. Ty si ma zase rozosmiala s tvojou vierou v umely sajrajt pre deti....9-mesacnemu mozno len ochitnat. Rocnemu v pohode-ziadny problem...😉

evittam
25. dec 2016

@katrin21 ...ochutnat...
Ja som davala malu stipku soli do kazdeho prikrmu-nie kvoli nejakej slanosti ale kvoli zvyrazneniu chuti zeleniny,maska,davala som bylinky,rascu,....