9 mesačné dieťa pije len mliečko. Zo stravy ju napína
Chcem sa spytat, ci aj vase deticky boli take , ze nic nechceli jest. Mojej len ukazem lyzicku uz ma usta zamknute. Priblrm od prveho susta bol a je ten, ze ju zo vsrrkeho natahuje a vzdy sa komplet pogrca. Staci ze len olyze lyzicku. Chvilku to vyzeralo, ze najhorsie mame za sebou. Uz aj k masku zme sa dostali. Potom prisla.choroba a odvtedy opat nic. Aj som na tyzden uplne prestala, a zacinam.opat s mrkvou a zas ten isty kolotoc. Len olizne a uz dovracana. Ale ked jej dam chrumku alebo korku to zvachle. Aj surovu mrkvu aj jablcko olizuje. Zije len z mojho mloeka :( mali ste taketo vracacky aj vy? Ako to zlepsit? Nejake typi co zabralo vam. Dakujem
Ahojte. Nie som expert,urcite sa ozve niekto kto vie viac,ale myslim si,ze to chce len.cas vo vasom pripade. Moje deti jedavali prikrmy velmi malo nie ako zvysok sveta😃po troskach len ale naucili sa. Ked chce korku,mrkvu,jablko tak sa zda ze je to o chuti. Vybera si co sa jej paci. Potrebuje viac casu len. Lekarka co vravi? Moji nakoniec prvy doteraz malo jedava. Dcerka je ina a zje takmer vsetko. Ale prikrmy boli kriz u oboch.
Moje deti negrckali, ale velmi dlho im trvalo kym sa naucili papat. Na zaciatku som im davala vsetko rozmixovane s vodou, aby to malo tekutu konzistenciu. Az niekedy okolo roka sa naucili papat aj kusky jedla. Chce to len cas. Drzim palce🙂
@ivanka12311 ju nadrapuje so vsetkeho. ...dnes zjedla 2lyzicky zemiaku s mojim mliekom...ale.jak jej tonpridtslo na jazyku uuuz oci vypulene cervene potom to dako s bozou pomocou prehltla a nepovcala sa
@mily7 nejde o to kolko zje bar aj nech lyzycku...ale nech ju nenadrapuje z t9ho 😢 doktorka nic na to nevravi
Koj a netrap sa. Pokial pekne pribera neries. Moj odmietal prikrmy do 11m nezjedol vobec nic, sice nezvracal ale lyzicku mi vytrhoval z ruky a nervacil sa a v 11m zo dna na den nastal zlom a spapa vsetko a az niekedy sa cudujem kde sa to do nho zmesti. Kojit som postupne prestala .. teraz ma 1rok a zachvilu 1mesiac a kojim tak 2x za den rano a vecer zaspava na prsniku. Cize hlavne klud.. ked nechce netlac na pilu daj mu aj dvojtyzdnovu pauzu a skusaj pomalicky.. neboj do 18-tsky ho kojit isto nebudes len potrebuje viac casu 😉
@mirkatrencin
A este pocuvaj nedavaj jej ked zvracia z toho! Toto mi moja pediatricka prizvukovala lebo naozaj ti bude odmietat do roka stravu lebo si k tomu vybuduje odpor.. naozaj nechaj tak len koj..
zjavne jej chuti len mamkine mliecko 😉, nemala som sice takyto problem, ale podla mna nenut a skus neskor...moja mala ma akt.15 mes. a je velmi malo, davam sice castejsie, 4, 5x za den, ale niekedy nechce ani 1 lyzicku, niekedy spapa 10, ked je chora je pomaly len na mojej cicke a neje nic, uz by som chcela niekedy aby som ju dojcila len na spanie, prip. rano a vecer, ale neda sa, takze dojcime sakedykolvek chce, rozumej reve a driape sa po mne 😀😀 ako pisala mamicka vyssie, nebudeme ich dojcit vecne a pokial pribera a je spokojne babetko tak netreba nutit...pekne sviatky btw.😉
@candii
@teta1
Dakujem dievcata...aj vam pekne sviatky...
Prdim teda na to...len hovorim este som sa s tym nestretla, ze by oci pucilo babo zo vsetkeho.
Inak je to zdrave, neplacuce, usmiate babatko....maly nosencek co nelubi kocik a vseeeeetko musi vidiet.
Este raz diky za nazory. Budem cakat kedy mi lyzicku vytrhne z ruky a da si sama 😂
@mirkatrencin aj moja do desiatich mesiacov okrem mojho mliecka nic, potom trosku povolila, naprv si pocicala, dve lyzicky niecoho zjedla a potom druhy prsnik 😀... v roku a pol sa rozhodla ze stacilo a stal sa z nej maly vsezravec 🙂
@mirkatrencin kazde dietatko je ine a hlavne kojene si trosku tazsie zvykaju na kny druh potravy kedze au zvyknute na teplo a prsnik maminky. Neboj nic ona si zvykne .. len netreba nutit a ked vidis ze ju nadrapuje radsej nechat tak a nakojit. Prajem pokojne sviatky
Mne len tak napadlo ci si nepotrebuje zvyknut na lyzicku...skus jej ju dat ako hracku...mozno ten pocit v ustach...a potom skus dat po malicko jedlo. Ja som nasej kym bola este len na mlieku davala do ruky lyzicku " nech trenuje" a aj kvapky od narodenia sme jej len lyzickou davali.
môže byť že jej to tam príliš tlačíš celé. skús jemne zasúvať najprv špičku postupne hlbšie atď
@germaniawerks jeeeej to voobec, ze na nu tlacim...ja mam taku mini lyzicku z ukea a ja jej len na spicku davam ... no nech jak necht na malicku 🙂 ale vobec..alebo este na prst ze si namicim jogurt alebo co mam nech okostuje..ale stale ctavim..jej sa len chut dostane na jazyk a oci puci...bar co caj nesladeny len prst namocum olize a uz slzy zcervenie a nadrapovacky...
@marrie5385 myslim, ze tam problem nebude..D cko jej davam len z lyzicky a chvilku mala obdobie ze jedla asi dva dni vlasne
nase prikrmy su kapitola sama o sebe :D boli casy ked bola na chrumkach niekolko mesiacov teraz spapa chrumku ukazkovo :D ine sa este len uci vsetko dohladka mixujem a musi jej to chutit inac sa zatne a koniec...u nas banovecky jogurt je top sama otvara pusu ani nema potrebu chytat lyzicku skus jej dat daco sladke v satke alebo nosici lyzickou mozno to bude inac vnimat
@mirkatrencin skus je davat kupovane uplne hladke prikrmy, kym si zvykne.... ide o to, ze ak len popucis, moze ju z toho nadrapovat, mojej dost dlho trvalo, kym si zvykla ze ma nieco prehltnut ine a hustejsie, ako mlieko... zo vsetkeho ju natahovalo... davala som uplne hladko vymixovane prikrmy a tie po lyzickach nejako sa naucila jest a teraz uz pekne aj len popucene spapa....
@mirkatrencin jaj...tak potom nic...dufam ze casom sa to zlepsi 😉 prajem krasne sviatky 😚
@katrin21 nechcem kupovane. Tomlen vynimocne ked doma nestiham. Tie mi odmieta tak isto, takze su ti premns aj zbytocne vyhodene peniaze. Ja niesom zastanca polotovarov
A nemoze to byt konzistenciou toho prikrmu? Moja to robila ked som jej jedlo pucila vidlickou .ked som rozmixovala vsetko zjedla
Netrápila by som sa, mala som to pred 12 rokmi podobne. Kojila som stále, do 2 rokov. Dieťaťu som každé ráno uvalila v pare pár kúskov zeleniny (zemiak, ružičku brokolice, mrkvu a nechala na tanieriku. Postupne ked mala sedela vo vysokej stoličke, kým som ja napr. umývala riad, sa s jedlom začala hrať, poučila ho rucickou a pritom sem tam zablúdila do úst. Teraz uz dostať tie take sieťky na cucanie ovocia ci zeleniny, možno by som skúsila touto cestou. Ale ked tak uvažujem spätne, tak moje dieťa bolo zväčša kojene do roka aj štvrť ), ak nieco spapala s príkru, tak len lyžičku, ci dve. A dnes ma 12 rokov a zje všetko 🙂 čo nezje ju.
@michaela460myslim, ze nie, lebo ked jek sam kusok chleba alebo bobulku tarhone alebo spagetu tak to zje...
Mna zaraza to ze s kazdek chuti mi vracia..tu nejde o mnozstvo ani o konzistenciu...len tak btw ja jej mixujem dohladka a plus tam este striekam.strosku mojho mlieka...
Ale ked olizuje surovi mrkvu alebo ze sa jej oddrobi z jablka, alebo banan ze si drzi a sama si to da do pusy je ok...
Jak to dostane uvarene lyzyckou ju hned napne....rozmyslam ze to moze byt aj tym, ze ja jej dam aj nieco do usta ona sa namna kukaaa a kukaaaa a asi jej to samo stecie dole do pusky a uz to ide...ale niekedy len moj caj si da kvapku a hotovo. O a my skorej nechce jest preto, ze stale.z toho grca a ma to zadixovane ze jedlo = vracanie
@jarushka1981 tak to budeme mat teda podobne. Dakujem. Tato vasa odpoved ma tak upokojila...cicik ma kedy chce tak nech si pije a stale ostaneme pri tom nech si sama da ked bude chciet 😁
@mirkatrencin to nie su polotovary,kvalita je prisne kontrolovana a najdes prikrmy kde nie je nic navyse len zelenina a pod. Je to nakoniec lepsie niekedy,ako varit s dusicnanovej zeleniny z tesca,ak niekto nema domacu...
@katrin21 hej hej ako kasicky od nestle kde potom vyzyvali ludi aby ich vratili do obchodu ze je tam nebezpecna latka. Ano viem ze aj zelenina a ovocie je napustene vselikakymi chemickymi ostretrieniami ale viem aspon co dam ale v tej vyzive nevies co je v nej. A tych vyziv je kvantum never ze kazdu jednu z nich kontroluju. Ja som toho nazoru ze tieto vyzivy si pre lenive matere a varena domaca sa strava s tou sa neda porovnat nic
@katrin21 Prepáč, ale nemôžem s tebou súhlasiť. Ty vieš presne aká je tá zelenina a ovocie, ktoré používajú na výrobu tých polotovarov? Áno je to polotovar - nič viac a nič menej - už tepelne upravené suroviny. A už sa nemôžeš v dnešnej dobe - bohužiaľ - spoľahnúť ani na to čo vypestuješ na záhrade, že je úplne perfektné - aj keď samozrejme, že lepšie ako kúpené v supermarkete.
@mirkatrencin Ahoj, moje deti sú našťastie obe dobrí jedáci - žiadne problémy sme nemali. Ale napríklad som dlho mixovala - dcérke skoro do roka...Kupované mi tiež nikdy nechceli - a ani som sa im nedivila - keď som to ochutnala - ani mne to nechutilo. Dokonca ani kamarátkinmu psovi. 😀 Ale každému chutí niečo iné - to je jasné. Možno je to aj tým, že má stále na požiadanie a kedy chce tvoj prsník, ale ak je všetko v poriadku tak by som ešte počkala.
@montecarla Tak, tak - súhlasím s tebou. Ja som nikdy nevidela nejaký problém v tom uvariť príkrm - veď je to za pol hodku (aj skôr) hotové a varila som aj na 2-3 dni, prípadne som dala zamraziť - ak sa stalo, že som nestíhala.....A tie kupované hotovky som fakt kúpila pri každom dieťati asi raz alebo dvakrát - zo zvedavosti a "keby niečo" - vždy to išlo do koša......

Ahoj, moja mala ma 8,5 mesiaca a vobec mi nechce jest. Zo vsetkeho ju napina, dam jej lyzicku jedla do ust a vrieska kym vsetko nevypluje. Jedine ma rada studeny, cisty biely jogurt ten ked vidi tak pekne otvara pusu a papa. Prikrm som jej aj mixovala aj pretlacala a nechce nic. Zo zufalstva som uz skusala kupene a nic vsetko vypluje. Stale varim a ponukam..... zije z mojho mlieka a zvolenskeho jogurta. Tiez uz som zufala....